El sector del peix i el marisc
La flota pesquera catalana opera fonamentalment en aigües litorals, i s'ha adaptat a la reglamentació de les espècies regulades del calador mediterrani, sorgida arran de la necessitat de preservar els recursos marins davant la situació de sobreexplotació pesquera.
Els darrers anys, les captures han disminuït mentre que la facturació ha augmentat, dada que mostra com el producte de la pesca es converteix en article de luxe i, conseqüentment, se n'exigeix la màxima qualitat. L’últim any les captures han estat de 25.774 tones.
D'altra banda, s'ha produït en els darrers anys un increment dels cultius marins com a complement necessari a la pesca tradicional. Per això, s'ha desenvolupat a Catalunya el sector de l'aqüicultura, amb noves tècniques de cultiu adaptades al nostre litoral, amb una varietat abundant de mol·luscos, peixos i crustacis. A Catalunya, a més, s'han instal·lat piscifactories continentals de truites, ostres i musclos. La producció aqüícola computa 7.192 tones.
Exportacions
Pel que fa al comerç exterior, representa el 3% del total de les sortides agroalimentàries.
ÚLTIMS DOCUMENTS DE CONEIXEMENT
EXPORTACIÓ DE CONSERVES DE PEIX I VEGETALS A MÈXIC

22.09.21
EXPORTACIÓ DE CONSERVES DE PEIX I VEGETALS A MÈXIC
Informe per aprofundir en el coneixement del mercat de les conserves vegetals i de peix a Mèxic així com per a descobrir les oportunitats que pot oferir aquest país als productes catalans. Inclou una definició del sector, informació aranzelària, requisits per a la importació, store-check i detecció d’oportunitats.
[ACCÉS RESTRINGIT]

29.11.19
Principals sectors exportadors
El sector agroalimentari català i les seves exportacions són motor de l’economia. En aquest context, destaca el sector de la Carn i porcí , amb un 33 % del total de les exportacions agroalimentàries, seguit del sector fine food, amb un 29%.

29.08.19
Despesa en alimentació a Catalunya
Catalunya està el 6% per sobre de la mitjana nacional pel que fa a la despesa per càpita en alimentació. El producte que copa més percentatge de despesa és la carn, seguit del peix i les fruites.
ACTUALITAT DEL SECTOR PEIX I MARISC
22.04.22
El Catalonia HUB mostrarà el potencial del sector del peix i marisc a la Seafood 2022
El potencial del sector català del peix i marisc estarà present a la Seafood 2022 a través del Catalonia HUB, el pavelló institucional de la Generalitat de Catalunya, que mostrarà els valors de governança, sostenibilitat, qualitat, proximitat i innovació de la industria pesquera de casa nostra.
22.04.22
Barcelona, capital dels productes del mar durant la Seafood 2022
Barcelona acull per primera vegada la Seafood Expo Global, que del 26 al 28 d’abril es convertirà en l’aparador dels productes del mar al món. PRODECA - DACC organitza la participació agrupada d’una quinzena d’empreses catalanes sota la marca “Catalunya, on el peix és cultura”.
21.12.21
Prodeca presenta el calendari d'actuacions del 2022
Aquest 2022, des de Prodeca recuperem la presencialitat en moltes de les trobades empresarials, però mantenim el format virtual que ens permeten connectar més fàcilment les empreses i productors catalans amb potencials clients, distribuïdors i importadors.