Compta amb  164.372  treballadors  i  genera  un  volum de negoci  global  de 38.205 M€. Aquesta xifra equival a un 16,28% del PIB de Catalunya.

El sector de la Catalunya agroalimentària

Catalunya, primera en el rànquing de regions de futur*

El sector agroalimentari és el primer de l'economia catalana i un dels sectors exportadors més dinàmics. El volum i el valor de les seves exportacions creixen any rere any.

La xarxa logística de Catalunya pot atendre 400 milions de consumidors en menys de 48 hores i la seva posició geoestratègica permet connexions intercontinentals eficients amb Àsia i Amèrica i una distribució optimitzada a Europa i Àfrica.

Coneix més estratègies d’internacionalització >

* Rànquing fDi Magazine - Financial Times

Mapa Catalunya

Catalunya en xifres

Dades Catalunya

Dades Catalunya

 

 

El sector agroalimentari català, motor de l'economia catalana

El sector agroalimentari genera un volum de negoci de 38.205 M€, xifra que equival al 16,28% del PIB de Catalunya i ocupa directament 164.372 persones. Aquestes dades el converteixen en el primer sector econòmic del país.

L'integren 57.423 explotacions agràries, 3.922 indústries d'alimentació i begudes i 436 establiments de la indústria  auxiliar agroalimentària.

El sector carni és el primer subsector transformador amb el 32% del volum de negoci, seguit pel fine food (30%), els olis vegetals (9%), el vi (7%), les fruites i verdures (4%), els cereals i molineria (2%) i el peix i marisc (1%).

La indústria d'aliments i begudes catalana representa el 23% de la xifra de negoci del sector al conjunt de l'Estat espanyol.

 

 

Infografia sector agroalimentari Catalunya

Infografia Catalunya sector agroalimentari

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Una potència gastronòmica reconeguda amb les més altes distincions internacionals

La seva arrelada tradició culinària, la rica varietat i qualitat dels productes que conformen el seu rebost i la creativitat més innovadora a les cuines dels seus restaurants de referència, han posicionat Catalunya com a potència gastronòmica reconeguda amb les més altes distincions internacionals.

Catalunya és el territori amb major concentració de restaurants guardonats amb estrelles Michelin de l'estat espanyol.

 

 

 

Al capdavant del creixement en les exportacions a Europa

Els aliments catalans han aconseguit un valor significatiu en els mercats internacionals: en els últims 10 anys les exportacions s'han incrementat un 45% en volum i un 65% en valor. Amb 9.842 M€ exportats i 8.000 d’importats i una ràtio de cobertura del 98%, el sector agroalimentari català és el dotzè exportador de la Unió Europea.

Les seves exportacions representen el 21% del total d'exportacions de l’estat espanyol en valor i el 26% pel que fa al nombre d'empreses que exporten regularment. Catalunya exporta aliments a més de 200 països. El sector carni és el més exportador, seguit pel fine food, les fruites i verdures, l'oli, els vins i el peix i marisc.

Exportacions Catalunya

Exportacions Catalunya

 

 

 

 

ÚLTIMS DOCUMENTS DE CONEIXEMENT

Cadena de valor sector agroalimentari

18.02.20

Cadena de valor sector agroalimentari

Prodeca ha dut a terme, en col·laboració amb Acció, el primer mapatge del sector agroalimentari de Catalunya tenint en compte tota la seva cadena de valor. Inclou des del sector primari fins a la indústria transformadora agroalimentària, la distribució o els punts de venda i de consum (sector Horeca). D'altra banda, té en compte tota la indústria auxiliar especialitzada (envasos, aromes, ingredients, maquinària de transformació, maquinària d'envasat, logística...).

Valor que genera la indústria agroalimentària

18.02.20

Valor que genera la indústria agroalimentària

Infografia que presenta el volum de negoci que va generar la indústria agroalimentària catalana el 2016 desglossat per sectors. El 2016 es va generar un volum de negoci de 26.288 M€, dels quals,  el 32% pertany al sector carni i el 30% al sector fine food.

El 2017 el volum de negoci va ser del 27.940 M€, tot i que no es disposa de dades per subsectors.

Valor de les exportacions de la indústria agroalimentària

18.02.20

Valor de les exportacions de la indústria agroalimentària

Els aliments catalans han aconseguit un valor significatiu en els mercats internacionals durant els últims 10 anys. Amb 9.842 M€ exportats, les vendes internacionals catalanes representen un 21% del total de les exportacions de l'estat espanyol. El sector carni és el més exportador, seguit pel fine food, les fruites i verdures, l'oli, els vins i el peix i el marisc.

Veure tots els documents

PROPERS ESDEVENIMENTS

ACTUALITAT DEL SECTOR CATALUNYA AGROALIMENTÀRIA

Veure totes les notícies relacionades