L'important creixement del sector productiu els últims anys ha generat les condicions perquè augmentés i es consolidés la indústria transformadora.

El sector ecològic

L'important creixement del sector productiu els últims anys ha generat les condicions perquè augmentés i es consolidés la indústria transformadora, fet que permet l'obtenció d'un valor afegit a unes produccions que ja el porten incorporat per les característiques productives. Lleida és la demarcació amb més superfície inscrita a l'agricultura ecològica, i Barcelona, la demarcació amb més indústries transformadores. 

La producció agrària ecològica és un sistema de producció i elaboració de productes agraris l'objectiu del qual és l'obtenció d'aliments de màxima qualitat, respectant el medi ambient i sense utilitzar productes químics de síntesi (hormones, herbicides, adobs químics, plaguicides, entre d’altres). 
 
El sector de la producció agroalimentària ecològica compta amb una projecció de comercialització exterior molt important, sobretot en mercats altament exigents, preocupats per les qüestions relacionades amb la preservació del medi ambient, la salut i la seguretat alimentària. 

Les empreses destaquen per la capacitat innovadora i el dinamisme comercial que les porta a comercialitzar bona part de la producció a mercats exteriors, principalment europeus. 

 

Cereales ecologic

 

 

 

 

Exportació

Destins productes ecològics

  • Total d’empreses exportadores: 31 exportadors 
  • Total de països on s’exporta: 21 països (12 d’Àsia, 8 d’Amèrica, 1 d’Àfrica) 

Principals destins exportadors

  • EUA (exporten 13 empreses, s’exporten 7 productes diferents, principalment* vi i/o cava i ametlles) 
  • Japó (exporta 6 empreses, s’exporten 4 productes diferents, principalment* AOVE) 

*“Principalment” vol dir que més empreses exporten aquell producte a aquell país, no per volum de facturació.

Mercat ecologic

 

 

 

 

Infografia organic

 

Infografia ecologic

 

ÚLTIMS DOCUMENTS DE CONEIXEMENT

Sector ecològic agroalimentari de Catalunya

20.04.19

Sector ecològic agroalimentari de Catalunya

El sector de la producció agroalimentària ecològica compta amb una projecció de comercialització exterior molt important, sobretot en mercats altament exigents, preocupats per les qüestions relacionades amb la preservació del medi ambient, la salut i la seguretat alimentària. L’informe suggereix mercats potencials per a l’exportació de productes ecològics, així com dades generals de comercialització. 

Comerç exterior i tendències productes ecològics

28.02.19

Comerç exterior i tendències productes ecològics

El sector de la producció agroalimentària ecològica compta amb una projecció de comercialització exterior molt important, sobretot en mercats altament exigents, preocupats per les qüestions relacionades amb la preservació del medi ambient, la salut i la seguretat alimentària. L’informe resumeix el mercats amb major potencials així com la situació actual de la indústria de productes ecològics a Catalunya.  

Veure tots els documents

PROPERS ESDEVENIMENTS

ACTUALITAT DEL SECTOR ECOLÒGIC

Esdeveniments i fires clau del sector ecològic

12.01.20

Esdeveniments i fires clau del sector ecològic

El segment de l’alimentació ecològica és creixent i les fires que el promouen, cada cop més nombroses. De la mateixa manera, les activitats no professionals destinades a apropar l’alimentació ecològica al gran públic també creixen.

La setmana BIO, la setmana que apropa els aliments ecològics a la ciutadania

12.01.20

La setmana BIO, la setmana que apropa els aliments ecològics a la ciutadania

La Setmana Bio per l’alimentació ecològica és un esdeveniment que promociona i dóna a conèixer la producció i alimentació ecològiques al consumidor final.

La superfície d'agricultura ecològica a Espanya

16.08.18

La superfície d'agricultura ecològica a Espanya

La superfície d'agricultura ecològica a Espanya es va situar en 2,24 milions d'hectàrees el 2018, fet que suposa un increment del 8% sobre l'any anterior. Aquest creixement va ser dos punts inferior al creixement de la superfície catalana durant l'any passat.

Veure totes les notícies