Catalunya és un mercat innovador amb una economia oberta i dinàmica i un dels líders europeus quant a qualitat, traçabilitat i seguretat alimentària.

Sectors

CERCADOR D’OPORTUNITATS

IMATGE TUTORIAL EVA

 

Prodeca posa a disposició del sector agroalimentari de Catalunya l’Eina de Valorització Agroalimentària (EVA).  Es tracta d’un cercador online gratuït que ens permet detectar oportunitats exportadores i fer una caracterització dels mercats mundials potencials per al sector agroalimentari i cadascun dels seus productes. 

Té l’objectiu d’aportar dades de valor per la presa de decisions estratègiques en l’àmbit de la internacionalització de les empreses agroalimentàries catalanes. 

Es tracta d’una eina innovadora i elaborada ad-hoc per a la indústria agroalimentària de Catalunya com a resposta a les necessitats i demandes del sector i per impulsar-ne la seva competitivitat. 

VISITA LA PÀGINA DE L’EVA

Quina informació pots trobar-hi?

Mercats

MERCATS

potencials on exportar el producte

 

Dades generals

DADES GENERALS

del mercat (PIB, població, extensió, densitat)

 

Principals proveïdors

PRINCIPALS PROVEÏDORS

del mercat

 

Evolució de les importacions

EVOLUCIÓ DE LES IMPORTACIONS

del mercat (catalanes, mundials) en valor i volum

 

Quota de mercat de catalunya

QUOTA DE MERCAT DE CATALUNYA

Potencialitat de Catalunya a mitjà i llarg termini

 

Caracterització del consumidor

CARACTERITZACIÓ DEL CONSUMIDOR

despesa total, despesa en alimentació...

 

Índex facilitat per fer negocis

ÍNDEX FACILITAT PER FER NEGOCIS

Facilitat per fer negocis, risc de mercat i clima empresarial

 

Temps de transport

TEMPS DE TRANSPORT

 

 

Documentació necessària

DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA

 

 

Informació aranzelària

INFORMACIÓ ARANZELÀRIA

 

 

HELPDESK

Tens dubtes sobre com exportar el teu producte? 

Prodeca compta també amb un Help Desk via correu electrònic que respon a totes els dubtes plantejats en menys de 48 h 

 

Contacta amb nosaltres

test

 

 

Port Barcelona

El sector agroalimentari català, motor de l'economia catalana

El sector agroalimentari genera un volum de negoci de 38.205 M€, xifra que equival al 16,28% del PIB de Catalunya i ocupa directament  164.372 persones. Aquestes dades el converteixen en el primer sector econòmic del país.

L'integren 57.423 explotacions agràries, 3.922 indústries d'alimentació i begudes i 436 establiments de la indústria  auxiliar agroalimentària.

El sector carni és el primer subsector transformador amb el 32% del volum de negoci, seguit pel fine food (30%), els olis vegetals (9%), el vi (7%), les fruites i verdures (4%), els cereals i molineria (2%) i el peix i marisc (1%).

La indústria d'aliments i begudes catalana representa el 23% de la xifra de negoci del sector al conjunt de l'Estat espanyol.

Llegir més >

 

 

ÚLTIMS DOCUMENTS DE CONEIXEMENT

Negociació i fidelització del distribuïdor per a pimes del sector de l’alimentació

28.06.22

Processos de negociació efectiva amb la distribució

La negociació amb la distribució és una es les fases més crítiques del procés de comercialització. La formació abordarà temes com quin és el millor moment per a iniciar una negociació i de quina manera podem preparar el clima més adient per a que aquesta sigui productiva, així com informació sobre les fases de la negociació, tècniques útils i les contra tècniques que fan servir els compradors.

Presentació formació en línia “Les barreres jurídiques que s’han de conèixer en la promoció de tot producte alimentari”

20.06.22

Presentació formació en línia “Les barreres jurídiques que s’han de conèixer en la promoció de tot producte alimentari”

Presentació de la formació en línia  “Les barreres jurídiques que s’han de conèixer en la promoció de tot producte alimentari” duta a terme per Ainhoa Garcia, advocada a Delvy Law.

Presentacions formació en línia “Exportar productes agroalimentaris a Regne Unit: aspectes fonamentals a tenir en compte”

01.06.22

Presentacions formació en línia “Exportar productes agroalimentaris a Regne Unit: aspectes fonamentals a tenir en compte”

Presentacions de la jornada "Exportar productes agroalimentaris a Regne Unit: aspectes fonamentals a tenir en compte" duta a terme per les ponents Irene Guardiola (advocada especialitzada en dret duaner i comerç exterior a GUARDIOLA LAWYERS) i Irene Marquès, gerent a Estació Duanera Lleidatana ADT-EDULLESA.

Veure tots els documents

ACTUALITAT DEL SECTOR

23.05.22

Raúl Gisbert representarà Catalunya a l’European Young Chef Award

El jove xef de l’escola culinària EUHT StPOL, Raúl Gisbert, és el guanyador del Concurs Cuina Jove de Catalunya amb el plat “Vermut en tres mossegades”, un plat que l’hi permetrà representar Catalunya en el 6è European Young Chef Award, que se celebrarà a Trondheim (Noruega), del 10 al 13 de novembre de 2022.

Veure totes les notícies relacionades