Sectors
CERCADOR D’OPORTUNITATS
Prodeca posa a disposició del sector agroalimentari de Catalunya l’Eina de Valorització Agroalimentària (EVA). Es tracta d’un cercador online gratuït que ens permet detectar oportunitats exportadores i fer una caracterització dels mercats mundials potencials per al sector agroalimentari i cadascun dels seus productes.
Té l’objectiu d’aportar dades de valor per la presa de decisions estratègiques en l’àmbit de la internacionalització de les empreses agroalimentàries catalanes.
Es tracta d’una eina innovadora i elaborada ad-hoc per a la indústria agroalimentària de Catalunya com a resposta a les necessitats i demandes del sector i per impulsar-ne la seva competitivitat.
Quina informació pots trobar-hi?
MERCATS
potencials on exportar el producte
DADES GENERALS
del mercat (PIB, població, extensió, densitat)
PRINCIPALS PROVEÏDORS
del mercat
EVOLUCIÓ DE LES IMPORTACIONS
del mercat (catalanes, mundials) en valor i volum
QUOTA DE MERCAT DE CATALUNYA
Potencialitat de Catalunya a mitjà i llarg termini
CARACTERITZACIÓ DEL CONSUMIDOR
despesa total, despesa en alimentació...
ÍNDEX FACILITAT PER FER NEGOCIS
Facilitat per fer negocis, risc de mercat i clima empresarial
TEMPS DE TRANSPORT
DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA
INFORMACIÓ ARANZELÀRIA
HELPDESK
Tens dubtes sobre com exportar el teu producte?
Prodeca compta també amb un Help Desk via correu electrònic que respon a totes els dubtes plantejats en menys de 48 h

El sector agroalimentari català, motor de l'economia catalana
El sector agroalimentari genera un volum de negoci de 38.205 M€, xifra que equival al 16,28% del PIB de Catalunya i ocupa directament 164.372 persones. Aquestes dades el converteixen en el primer sector econòmic del país.
L'integren 57.423 explotacions agràries, 3.922 indústries d'alimentació i begudes i 436 establiments de la indústria auxiliar agroalimentària.
El sector carni és el primer subsector transformador amb el 32% del volum de negoci, seguit pel fine food (30%), els olis vegetals (9%), el vi (7%), les fruites i verdures (4%), els cereals i molineria (2%) i el peix i marisc (1%).
La indústria d'aliments i begudes catalana representa el 23% de la xifra de negoci del sector al conjunt de l'Estat espanyol.
ÚLTIMS DOCUMENTS DE CONEIXEMENT
PROCESSOS DE NEGOCIACIÓ EFECTIVA AMB LA DISTRIBUCIÓ

28.06.22
Processos de negociació efectiva amb la distribució
La negociació amb la distribució és una es les fases més crítiques del procés de comercialització. La formació abordarà temes com quin és el millor moment per a iniciar una negociació i de quina manera podem preparar el clima més adient per a que aquesta sigui productiva, així com informació sobre les fases de la negociació, tècniques útils i les contra tècniques que fan servir els compradors.
LES BARRERES JURÍDIQUES QUE S’HAN DE CONÈIXER EN LA PROMOCIÓ DE TOT PRODUCTE ALIMENTARI

20.06.22
Presentació formació en línia “Les barreres jurídiques que s’han de conèixer en la promoció de tot producte alimentari”
Presentació de la formació en línia “Les barreres jurídiques que s’han de conèixer en la promoció de tot producte alimentari” duta a terme per Ainhoa Garcia, advocada a Delvy Law.
Exportar productes agroalimentaris a Regne Unit: aspectes fonamentals a tenir en compte

01.06.22
Presentacions formació en línia “Exportar productes agroalimentaris a Regne Unit: aspectes fonamentals a tenir en compte”
Presentacions de la jornada "Exportar productes agroalimentaris a Regne Unit: aspectes fonamentals a tenir en compte" duta a terme per les ponents Irene Guardiola (advocada especialitzada en dret duaner i comerç exterior a GUARDIOLA LAWYERS) i Irene Marquès, gerent a Estació Duanera Lleidatana ADT-EDULLESA.
ACTUALITAT DEL SECTOR
07.06.22
El sector vitivinícola català creix per primer cop en exportacions des de la pandèmia
El vi i el cava de Catalunya es recuperen de la pandèmia i creixen les exportacions del sector per primera vegada en els darrers dos anys, experimentant un increment del 18,97% del valor i un 11,42% del volum respecte el 2020.
23.05.22
Raúl Gisbert representarà Catalunya a l’European Young Chef Award
El jove xef de l’escola culinària EUHT StPOL, Raúl Gisbert, és el guanyador del Concurs Cuina Jove de Catalunya amb el plat “Vermut en tres mossegades”, un plat que l’hi permetrà representar Catalunya en el 6è European Young Chef Award, que se celebrarà a Trondheim (Noruega), del 10 al 13 de novembre de 2022.
26.04.22
Els vins i caves catalans amb DO, protagonistes de l’escola mexicana de sommeliers
L’Escuela Mexicana de Sommeliers organitza sis masterclass sobre els vins i les denominacions d’origen catalanes amb l’objectiu de posicionar-los en el mercat mexicà. El curs compta amb la col·laboració i l’aval de Prodeca en coordinació amb la Delegació del Govern a Mèxic.