Sectors
CERCADOR D’OPORTUNITATS
Prodeca posa a disposició del sector agroalimentari de Catalunya l’Eina de Valorització Agroalimentària (EVA). Es tracta d’un cercador online gratuït que ens permet detectar oportunitats exportadores i fer una caracterització dels mercats mundials potencials per al sector agroalimentari i cadascun dels seus productes.
Té l’objectiu d’aportar dades de valor per la presa de decisions estratègiques en l’àmbit de la internacionalització de les empreses agroalimentàries catalanes.
Es tracta d’una eina innovadora i elaborada ad-hoc per a la indústria agroalimentària de Catalunya com a resposta a les necessitats i demandes del sector i per impulsar-ne la seva competitivitat.
Quina informació pots trobar-hi?
MERCATS
potencials on exportar el producte
DADES GENERALS
del mercat (PIB, població, extensió, densitat)
PRINCIPALS PROVEÏDORS
del mercat
EVOLUCIÓ DE LES IMPORTACIONS
del mercat (catalanes, mundials) en valor i volum
QUOTA DE MERCAT DE CATALUNYA
Potencialitat de Catalunya a mitjà i llarg termini
CARACTERITZACIÓ DEL CONSUMIDOR
despesa total, despesa en alimentació...
ÍNDEX FACILITAT PER FER NEGOCIS
Facilitat per fer negocis, risc de mercat i clima empresarial
TEMPS DE TRANSPORT
DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA
INFORMACIÓ ARANZELÀRIA
HELPDESK
Tens dubtes sobre com exportar el teu producte?
Prodeca compta també amb un Help Desk via correu electrònic que respon a totes els dubtes plantejats en menys de 48 h

El sector agroalimentari català, motor de l'economia catalana
El sector agroalimentari genera un volum de negoci de 38.205 M€, xifra que equival al 16,28% del PIB de Catalunya i ocupa directament 164.372 persones. Aquestes dades el converteixen en el primer sector econòmic del país.
L'integren 57.423 explotacions agràries, 3.922 indústries d'alimentació i begudes i 436 establiments de la indústria auxiliar agroalimentària.
El sector carni és el primer subsector transformador amb el 32% del volum de negoci, seguit pel fine food (30%), els olis vegetals (9%), el vi (7%), les fruites i verdures (4%), els cereals i molineria (2%) i el peix i marisc (1%).
La indústria d'aliments i begudes catalana representa el 23% de la xifra de negoci del sector al conjunt de l'Estat espanyol.
ÚLTIMS DOCUMENTS DE CONEIXEMENT
PRESENTACIONS PONENTS SEMINARI TRANSFORMACIÓ DIGITAL

23.03.21
Presentacions ponents seminari Transformació digital per impulsar la productivitat i generar noves oportunitats de negoci
El 18 de març es va celebrar el seminari en línia Transformació digital per impulsar la productivitat i generar noves oportunitats de negoci. El document recull les ponències exposades al llarg de la jornada per Ramon González Cambray (Director dels programes MBA i Executive Education de la UOC i professor del Màster universitari en innovació i transformació digital de la UOC), Òscar Franco Llorca (Director d’Operacions i Projectes a ACTIUM DIGITAL, consultoria especialitzada en transformació digital) i Jaume Betrian Fatjó (Group COO & Managing Director Flax&Kale Good de Teresa Carles Healthy Foods).
PRESENTACIONS PONENTS SEMINARI PIMES I MICRO PIMES; TÈCNIQUES DE VENDA I COMERCIALITZACIÓ.

01.03.21
Presentacions ponents seminari Pimes i micro pimes; tècniques de venda i comercialització.
El 25 de febrer es va celebrar el seminari en línia Pimes i micro pimes: tècniques de venda i comercialització. El document recull les ponències exposades al llarg de la jornada per Sara Garcia (Directora Gerent de la Consultora Mediterrae Foods), Mario Gianni i Masià (Director de Pommy House) i Joaquim Soler Serrallonga (Responsable de Castanya de Viladrau).
DADES EXPORTACIONS AGROALIMENTÀRIES CATALUNYA 2020

23.02.21
Dades exportacions agroalimentàries Catalunya 2020
Tot i l’efecte COVID i l’alentiment del comerç internacional, el sector de l’alimentació de Catalunya ha assolit el 2020 un nou rècord exportador i supera per primera vegada els 11.000 M€ en les seves vendes internacionals (11.435,01 M€), segons les dades que ha fet públiques Datacomex, la base de dades del comerç exterior europeu. En comparació amb les dades de l’any 2019, les exportacions agroalimentàries han augmentat un 6,62% en valor i 6,95% en volum, i esdevé l’únic sector econòmic que creix en exportacions en un any globalment negatiu pel comerç exterior català.
ACTUALITAT DEL SECTOR
22.04.21
Com exportar productes alimentaris als Estats Units
Jornada de formació dirigida a aquelles empreses que vulguin introduir els seus productes als Estats Units.
16.04.21
Entrevista a Amit Lohani (FIFI): "El mercat de l'Índia és una oportunitat per als exportadors de fruita catalans"
Amb motiu de la primera ronda de reunions B2B entre productors de fruita catalans i distribuïdors indis, Amit Lohani, fundador i director de FIFI (Forum of Indian Food Importers), va presentar les característiques del mercat agroalimentari indi a les empreses catalanes del sector fructícola.
09.04.21
El PATT programa més de 870 formacions per impulsar la innovació, l’emprenedoria i la tecnificació del sector
Aquest 2021 el DARP ha aprovat el nou PATT, el programa que integra el conjunt de formacions sectorials adreçada als professionals de l’agroalimentació i el món rural català. Enguany s’han planificat més de 870 actuacions arreu del territori, de 40 àmbits diferents.