Catalunya és un mercat innovador amb una economia oberta i dinàmica i un dels líders europeus quant a qualitat, traçabilitat i seguretat alimentària.

Sectors

CERCADOR D’OPORTUNITATS

IMATGE TUTORIAL EVA

 

Prodeca posa a disposició del sector agroalimentari de Catalunya l’Eina de Valorització Agroalimentària (EVA).  Es tracta d’un cercador online gratuït que ens permet detectar oportunitats exportadores i fer una caracterització dels mercats mundials potencials per al sector agroalimentari i cadascun dels seus productes. 

Té l’objectiu d’aportar dades de valor per la presa de decisions estratègiques en l’àmbit de la internacionalització de les empreses agroalimentàries catalanes. 

Es tracta d’una eina innovadora i elaborada ad-hoc per a la indústria agroalimentària de Catalunya com a resposta a les necessitats i demandes del sector i per impulsar-ne la seva competitivitat. 

VISITA LA PÀGINA DE L’EVA

Quina informació pots trobar-hi?

Mercats

MERCATS

potencials on exportar el producte

 

Dades generals

DADES GENERALS

del mercat (PIB, població, extensió, densitat)

 

Principals proveïdors

PRINCIPALS PROVEÏDORS

del mercat

 

Evolució de les importacions

EVOLUCIÓ DE LES IMPORTACIONS

del mercat (catalanes, mundials) en valor i volum

 

Quota de mercat de catalunya

QUOTA DE MERCAT DE CATALUNYA

Potencialitat de Catalunya a mig i llarg termini

 

Caracterització del consumidor

CARACTERITZACIÓ DEL CONSUMIDOR

despesa del total, despesa en alimentació...

 

Índex facilitat per fer negocis

ÍNDEX FACILITAT PER FER NEGOCIS

Facilitat per fer negocis, risc mercat i clima empresarial

 

Temps de transport

TEMPS DE TRANSPORT

 

 

Documentació necessària

DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA

 

 

Informació aranzelària

INFORMACIÓ ARANZELÀRIA

 

 

HELPDESK

Tens dubtes sobre com exportar el teu producte? 

Prodeca compta també amb un Help Desk via email que respon a totes els dubtes plantejats amb menys de 48 h 

 

Contacta amb nosaltres

test

 

 

Port Barcelona

El sector agroalimentari català, motor de l'economia catalana

El sector agroalimentari genera un volum de negoci de 38.205 M€, xifra que equival al 16,28% del PIB de Catalunya i ocupa directament a 164.372 persones. Aquestes dades el converteixen en el primer sector econòmic del país.

L'integren 57.423 explotacions agràries, 3.922 indústries d'alimentació i begudes i 436 establiments de la indústria  auxiliar agroalimentària.

El sector carni és el primer subsector transformador amb el 32% del volum de negoci, seguit pel fine food (30%), els olis vegetals (9%), el vi (7%), les fruites i verdures (4%), els cereals i molineria (2%) i el peix i marisc (1%).

La indústria d'aliments i begudes catalana representa el 23% de la xifra de negoci del sector al conjunt de l'estat espanyol.

Llegir més >

 

 

ÚLTIMS DOCUMENTS DE CONEIXEMENT

Catalunya agroalimentària. Cluster líder a Europa i al mediterrani. 

17.02.20

Catalunya agroalimentària. Cluster líder a Europa i al mediterrani 

L’agroindústria és el 1er sector de la indústria catalana en volum de negoci. Representa el 16% del PIB total de Catalunya i és un important generador d’ocupació. En 2017 Catalunya va ser líder europeu en exportació del sector agroalimentari a Europa. El sector agroalimentari català ocupa un pes determinant i estratègic pel present i futur del país. És un dels principals sectors de l’economia catalana i clúster líder i referent a Europa. 

Cadena de valor sector agroalimentari a Catalunya

16.02.20

Cadena de valor sector agroalimentari a Catalunya

Prodeca ha dut a terme, en col·laboració amb Acció, el primer mapeig del sector agroalimentari de Catalunya tenint en compte tota la seva cadena de valor. Inclou des del sector primari fins la indústria transformadora agroalimentària, la distribució o els punts de venda i de consum (sector Horeca). D’altra banda, té en compte tota la indústria auxiliar especialitzada (envasos, aromes, ingredients, maquinària de transformació, maquinària d’envasat, logística...).  

 

Informe Mapeig sector agroalimentari de Catalunya 

16.01.20

Informe Mapeig sector agroalimentari de Catalunya

Primer mapeig del sector agroalimentari de Catalunya, elaborat conjuntament entre Prodeca i Acció, que té en compte tota la seva cadena de valor. Inclou des del sector primari, la indústria transformadora agroalimentària, la distribució o els punts de venda i de consum (sector Horeca). També té en compte la indústria auxiliar especialitzada i altres agents com centres tecnològics i universitats.  

Veure tots els documents

ACTUALITAT DEL SECTOR

Els beneficis de l’oli d’oliva per Maria Nicolau

20.01.20

Els beneficis de l’oli d’oliva per Maria Nicolau

Prodeca forma part del projecte Increasing Potentialities de l’International Olive Council i grava un vídeo amb la xef Maria Nicolau sobre la importància d’utilitzar l’oli d’oliva a les nostres cuines.

L’agroalimentació es reivindica com el primer sector econòmic català en el I Fòrum #CatalanFood

17.01.20

L’agroalimentació es reivindica com el primer sector econòmic català en el I Fòrum #CatalanFood

Més de 350 empreses agroalimentàries i agents del sector participen en el I Fòrum #CatalanFood, un esdeveniment sectorial organitzat per Prodeca. Sota el títol “Del volum al valor”, la jornada ha tingut el posicionament del producte com a eix temàtic.

Esdeveniments i fires clau del sector ecològic

12.01.20

Esdeveniments i fires clau del sector ecològic

El segment de l’alimentació ecològica és creixent i les fires que el promouen, cada cop més nombroses. De la mateixa manera, les activitats no professionals destinades a apropar l’alimentació ecològica al gran públic també creixen.

Veure totes les notícies relacionades