Totes les varietats d'oliva produeixen olis verges excel·lents, cada un amb unes característiques pròpies pel que fa a sabor i aroma.

El sector de l'oli

Catalunya produeix oli d'oliva d'alta qualitat, emparat per diferents denominacions d'origen: Les Garrigues, Siurana, Baix Ebre-Montsià, Terra Alta i Empordà.

Aquests olis d'oliva destaquen per unes qualitats de sabor, aroma i acidesa baixa, que venen garantides per un fruit, l'oliva, de primer ordre, i per unes tècniques d'elaboració mecàniques, que mantenen totes les característiques saludables i gustatives d'aquest aliment.

A través de la recerca i l'experimentació, s'ha aconseguit la selecció de les millors oliveres, d'una qualitat excel·lent. L'oli d'oliva verge extra s'emmarca en la categoria superior. Es tracta d'un oli amb unes característiques excepcionals, tant des del punt de vista de la salut com de la gastronomia, ja que es considera producte fonamental d'una alimentació saludable i rica en sabors.

 

Oliveres

 

 

 

 

 

Indústria

A Catalunya hi ha 113 mil hectàrees de terra dedicada a olivera, un 14% de la superfície de conreu, que proporcionen la matèria primera, l'oliva, per a una de les indústries amb més potencial: la de transformació, envasament i comercialització d'oli d'oliva, amb gairebé un 6% del volum de negoci de la indústria agroalimentària de Catalunya.

La varietat d'oliva més abundosa per a l'elaboració d'oli és l'arbequina, una de les més preuades en els mercats internacionals. Les empreses també posicionen en el mercat elaboracions i cupatges d'altres varietats, com l'empeltre, la morruda, la sevillenca, la farga, l'argudell, la corivell o la verdal. Totes les varietats d'oliva produeixen olis verges excel·lents, cada un amb unes característiques pròpies pel que fa a sabor i aroma.

L'oli d'oliva verge extra s'emmarca en la categoria superior. Es tracta d'un oli amb unes característiques excepcionals, tant des del punt de vista de la salut com de la gastronomia, ja que es considera producte fonamental d'una alimentació saludable i rica en sabors.

 

Oli-03

​​​​

 

 

 

Infografia sector oli

Infografia sector oli mobile

 

 

ÚLTIMS DOCUMENTS DE CONEIXEMENT

Principals sectors exportadors 

29.11.19

Principals sectors exportadors

El sector agroalimentari català i les seves exportacions són motor de l’economia. En aquest context, destaca el sector de la Carn i porcí , amb un 33 % del total de les exportacions agroalimentàries, seguit del sector fine food, amb un 29%.

 
Consum mitjà de productes agroalimentaris per persona a Catalunya 

05.08.19

Consum mitjà de productes agroalimentaris per persona a Catalunya

Visió general de com es fragmenta la despesa en productes alimentaris a Catalunya en funció de la seva categoria. 

Veure tots els documents

PROPERS ESDEVENIMENTS

ACTUALITAT DEL SECTOR OLI

07.01.20

Olis amb DOP Catalanes

El territori català posseeix una varietat molt àmplia d’olis d’oliva excel·lents, destacats per la seva àmplia gamma de sabors, aromes, colors i característiques propis de cada territori que provoquen una personalitat única de cada oli d’oliva català.

Veure totes les notícies relacionades