És un sector que s'orienta cada cop més cap a la integració vertical com a forma d'assegurar la traçabilitat des de la granja fins al punt de venda, tot complint amb les exigències del mercat

El sector de la carn i embotits

 

Indústria

La indústria càrnia és el principal sector agroalimentari de Catalunya, amb un volum de negoci de 8.452 M€.

Representa més del 31% del volum de negoci del sector agroalimentari, el 40% en ocupació i més del 18% en nombre d’empreses. 

És un sector que s'orienta cada cop més cap a la integració vertical com a forma d'assegurar la traçabilitat des de la granja fins al punt de venda, tot complint amb les exigències creixents del mercat.

Producció

Catalunya produeix anualment més de dos milions de tones de carn de totes les espècies: porcí, boví, oví, caprí, equí, aviram i conill. 

Catalunya s’ha consolidat com un dels centres de producció més importants del continent europeu i se situa el 2017 com el 2n productor d’Europa i el 10è productor de carn porcí del món. Alhora és la principal regió d’explotació porcina, bovina i d’aus d’Espanya i la internacionalització representa un element clau per poder comercialitzar la seva oferta.

 

 

 

 

Vaca Catalunya

Exportació

Catalunya és un gran exportador de carn. Catalunya exporta el 51,53% en volum i el 48,82% en valor del total de la carn exportada per Espanya i el 22,56% en volum i 26,23% en valor de la Unió Europea. En elaborats, les xifres són les següents: Catalunya exporta en volum el 50,98% d’Espanya i el 28,42% d’Europa, i en valor el 51,62% i el 34,30%, respectivament. 

De fet, més del 56% de la carn que s'hi produeix es comercialitza en mercats exteriors, la qual cosa representa, en valor, tenint en compte els elaborats carnis de 3.252 M€, i una taxa de cobertura de més del 860%. L’exportació de carn i productes carnis a països tercers s’ha incrementat un 114% en valor en els últims 5 anys, arribant a 981,52 milions d’euros el 2018. El porcí representa més del 72% tant en volum com en valor de les exportacions de carn. 

Alhora, Catalunya és un territori amb una arrelada tradició en l’elaboració d’embotits de gran qualitat i molta varietat, que en el total de l’exportació representen més del 5% en volum i més del 10% en valor. 

 

 

 

Sector carn Catalunya

Infografia sector carn mobile

 

ÚLTIMS DOCUMENTS DE CONEIXEMENT

EXPORTACIÓ DE PERNIL I EMBOTITS A MÈXIC

22.09.21

EXPORTACIÓ DE PERNIL I EMBOTITS A MÈXIC

Informe per aprofundir en el coneixement del mercat del pernil i els embotits a Mèxic així com per a descobrir les oportunitats que pot oferir aquest país als productes catalans. Inclou una definició del sector, informació aranzelària, requisits per a la importació, store-check i detecció d’oportunitats.

[ACCÉS RESTRINGIT]

Principals sectors exportadors 

29.11.19

Principals sectors exportadors

El sector agroalimentari català i les seves exportacions són motor de l’economia. En aquest context, destaca el sector de la Carn i porcí , amb un 33 % del total de les exportacions agroalimentàries, seguit del sector fine food, amb un 29%.

 
Despesa en alimentació a Catalunya 

29.08.19

Despesa en alimentació a Catalunya 

Catalunya està el 6% per sobre de la mitjana nacional pel que fa a la despesa per càpita en alimentació. El producte que copa més percentatge de despesa és la carn, seguit del peix i les fruites. 

Veure tots els documents

PROPERS ESDEVENIMENTS

ACTUALITAT DEL SECTOR CARN I EMBOTITS

Veure totes les notícies relacionades