És un sector que s'orienta cada cop més cap a la integració vertical com a forma d'assegurar la traçabilitat des de la granja fins al punt de venda, tot complint amb les exigències del mercat

El sector de la carn i embotits

Indústria

La indústria càrnia és el principal sector agroalimentari de Catalunya, amb un volum de negoci de 7.028 milions d’euros.

Representa més del 31% del volum de negoci del sector agroalimentari, el 40% en ocupació i més del 18% en nombre d’empreses. 

És un sector que s'orienta cada cop més cap a la integració vertical com a forma d'assegurar la traçabilitat des de la granja fins al punt de venda, tot complint amb les exigències creixents del mercat.

 

Fuet Catalunya

 

 

 

 

Producció

Catalunya produeix anualment més de dos milions de tones de carn de totes les espècies: porcí, boví, oví, caprí, equí, aviram i conill. 

Catalunya s’ha consolidat com un dels centres de producció més importats del continent europeu i se situa el 2017 com el 2n productor d’Europa i el 10è productor de carn porcí del món. Alhora és la principal regió d’explotació porcina, bovina i d’aus d’Espanya i la internacionalització representa un element clau per poder comercialitzar la nostra oferta.

Vaca Catalunya

Exportació

Catalunya és un gran exportador de carn. Catalunya exporta el 51,53% en volum i el 48,82% en valor del total de la carn exportada per Espanya i el 22,56% en volum i 26,23% en valor de la Unió Europea. En elaborats les xifres són les següents: Catalunya exporta en volum el 50,98% d’Espanya i el 28,42% d’Europa, i en valor el 51,62% i 34,30% respectivament. 

De fet, més del 56% de la carn que s'hi produeix es comercialitza en mercats exteriors, el que representa, en valor, tenint en compte els elaborats carnis de 3.252 milions d’euros, i una taxa de cobertura de més del 860%. L’exportació de carn i productes carnis a països tercers s’ha incrementat un 114% en valor en els últims 5 anys, arribant a 981,52 milions d’euros el 2018. El porcí representa més del 72% tant en volum com en valor de les exportacions de carn. 

Alhora, Catalunya és un territori amb una arrelada tradició en l’elaboració d’embotits de gran qualitat i molta varietat, que en el total de l’exportació representen més del 5% en volum i més del 10% en valor

 

 

 

Sector carn Catalunya

Infografia sector carn mobile

 

ÚLTIMS DOCUMENTS DE CONEIXEMENT

Principals sectors exportadors 

29.11.19

Principals sectors exportadors

El sector agroalimentari català i les seves exportacions són motor de l’economia. En aquest context, destacat el sector de la Carn i porcí, amb un 33 % del total de les exportacions agroalimentàries, seguit del sector Fine Food, amb un 29%.

Despesa alimentació a Catalunya 

29.08.19

Despesa alimentació a Catalunya 

Catalunya està el 6% per sobre de la mitjana nacional pel que fa a la despesa per càpita en alimentació. El producte que copa més percentatge de despesa és la carn, seguit del peix i les fruites. 

Consum mitjà de productes agroalimentaris per persona a Catalunya 

05.08.19

Consum mitjà de productes agroalimentaris per persona a Catalunya

Visió general de com es fragmenta la despesa en productes alimentaris a Catalunya en funció de la seva categoria. 

Veure tots els documents

PROPERS ESDEVENIMENTS

ACTUALITAT DEL SECTOR CARN I EMBOTITS

La setmana BIO, la setmana que apropa els aliments ecològics a la ciutadania

12.01.20

La setmana BIO, la setmana que apropa els aliments ecològics a la ciutadania

La Setmana Bio per l’alimentació ecològica és un esdeveniment que promociona i dóna a conèixer la producció i alimentació ecològiques al consumidor final.

Meat Business Forum 2017

04.11.19

El Govern de Catalunya i les associacions empresarials impulsen la internacionalització de les empreses en la Meat Business Forum

100 compradors de 28 països extracomunitaris participaran en rondes de negocis amb empreses catalanes del sector carni els dies 9 i 10 d’abril a l’espai Bital de l’Hospitalet de Llobregat.

Sector Porcí

04.11.19

Tendències del sector porcí

Catalunya és una gran productora de carn de porcí a la Unió Europea. L’any 2018 la suma total de les exportacions d’aquest tipus de carn va arribar als 2.900 milions d’euros. Mentrestant, a Catalunya el seu consum continua a l’alça i només és superat pel pollastre.

Veure totes les notícies