El sector de la fruita i l’horta a Catalunya
Producció
La fruita fresca constitueix una de les principals produccions agràries de Catalunya pel seu pes econòmic, per la superfície de conreu, per la seva importància relativa en la producció tant d’Europa com de l’Estat espanyol, i per la seva orientació exportadora.
Catalunya és l'àrea més important de producció de fruita dolça d'Espanya que, alhora, és el novè productor mundial de préssec i nectarina, el divuitè productor mundial de pera i el trenta-setè de poma.
En les més de 55 mil hectàrees dedicades a fruiters s'hi produeix anualment al voltant d'un milió de tones de poma, pera, préssec i nectarina, principalment.
Gràcies a un territori ric en diversitat i a un clima mediterrani temperat, Catalunya ofereix una bona varietat de fruita que, a més, compta amb un valor de singularitat, i és que el conreu es porta a terme majoritàriament d'acord amb el sistema de producció integrada.
Exportacions
Catalunya exporta un 65% de la fruita dolça i cítrics (609,268 tones) (en relació amb la seva producció global de 940.501 Tones) als mercats estrangers i està present en les cadenes europees i internacionals més exigents quant a qualitat, traçabilitat i seguretat alimentària. Alemanya, França, Itàlia, Regne Unit i els Països Baixos es troben entre els principals països de destí.