Informes i publicacions

L’expertesa de més de 30 anys ens proporciona un profund coneixement del sector agroalimentari català. El nostre objectiu és fer-hi arribar aquest know how  a través d’informació actualitzada, d’elaboració pròpia, especialitzada i gratuïta.   

Sota la filosofia de compartir coneixement, posem a disposició dels professionals tota aquella documentació d’elaboració pròpia amb dades enfocades exclusivament al sector agroalimentari.  

Mapatge del sector de l'oli d'oliva a Catalunya

26.11.20

Mapatge del sector de l'oli d'oliva a Catalunya

Informe que detalla la caracterització del sector de l’oli d’oliva a Catalunya pel que fa a les principals xifres de facturació, exportacions i principals mercats. El mapatge inclou també un anàlisi i diagnosi estratègica del sector i les seves potencials palanques de creixement.

Dades exportacions agroalimentàries Cat- 1er trimestre 2020

20.05.20

Dades exportacions agroalimentàries Catalunya - 1er trimestre 2020

Catalunya ha incrementat les seves exportacions agroalimentàries un 16,42% en el primer trimestre de 2020. Caldrà observar, però, les dades del segon trimestre de 2020 per copsar l'efecte real de la Covid-19 en les exportacions. Els subsectors que més creixen en valor són el carni (34,37%), beneficiat per la demanda de la Xina, i el de la fruita i horta (28,31%). Així mateix, Catalunya manté el superàvit comercial en matèria agroalimentària en el primer trimestre de 2020.

Informe Mapatge sector agroalimentari de Catalunya 

16.01.20

Informe Mapatge sector agroalimentari de Catalunya

Primer mapatge del sector agroalimentari de Catalunya, elaborat conjuntament entre Prodeca i Acció, que té en compte tota la seva cadena de valor. Inclou des del sector primari, la indústria transformadora agroalimentària, la distribució o els punts de venda i de consum (sector Horeca). També té en compte la indústria auxiliar especialitzada i altres agents, com centres tecnològics i universitats.  

Fine Food Business Forum 2019. Informació de mercats

03.07.19

Fine Food Business Forum 2019. Informació de mercats

Informació sobre els 16 mercats convidats al Fine Food Business Forum 2019, la 2a edició amb el format innovador organitzat per Prodeca. Documentació detallada sobre el consum actual i prospecció de futur de productes fine food, situació econòmica dels països i característiques del consumidor. 

Brexit al sector agroalimentari. I ara què?

11.06.19

Brexit al sector agroalimentari. I ara què? 

La sortida del Regne Unit de la Unió Europa genera una situació d’incertesa que tindrà un impacte en tots els sectors. Descobreix quins són els aspectes clau que les empreses agroalimentàries han de tenir en compte per anticipar-se. 

Tendències del sector porcí

07.06.19

Tendències del sector porcí

El sector porcí és clau dins de la indústria agroalimentària catalana. Fem una pinzellada de les dades que el caracteritzen, les seves fortaleses i debilitats i el possible impacte de la pesta porcina africana com a nou escenari. 

Brexit i el patró de les exportacions agroalimentàries

06.06.19

Brexit i el patró de les exportacions agroalimentàries

Visió resumida de com afectarien els diferents possibles escenaris del Brexit a les exportacions agroalimentàries de Catalunya, anant des de una sortida ordenada al que s’anomena “hard Brexit” fins a una sortida més abrupta de la UE. 

Wine & Cava Business Forum

05.06.19

Wine & Cava Business Forum

Informació sobre els 11 mercats convidats al Wine & Cava Business Forum 2019, la 2a edició amb el  format innovador organitzat per Prodeca. Documentació detallada sobre el consum de vins als mercats, condicions d’accés, requisits d’etiquetatges i aranzels. 

Pla d’internacionalització del sector de la fruita

25.04.19

Pla d’internacionalització del sector de la fruita 

Pla elaborat pel l’àrea responsable del sector de la fruita i horta de Prodeca. Té l’objectiu d’impulsar les exportacions del sector fruiter, especialment en aquelles varietats que ho permetin. S’hi defineixen les línies d’actuació que permetin el sector donar major presència a les empreses catalanes a la resta del món ja sigui potenciant els mercats presents o obrint noves destinacions pels productes 

Sector ecològic agroalimentari de Catalunya

20.04.19

Sector ecològic agroalimentari de Catalunya

El sector de la producció agroalimentària ecològica compta amb una projecció de comercialització exterior molt important, sobretot en mercats altament exigents, preocupats per les qüestions relacionades amb la preservació del medi ambient, la salut i la seguretat alimentària. L’informe suggereix mercats potencials per a l’exportació de productes ecològics, així com dades generals de comercialització.