Informes i publicacions

L’expertesa de més de 30 anys ens proporciona un profund coneixement del sector agroalimentari català. El nostre objectiu és fer-hi arribar aquest know how  a través d’informació actualitzada, d’elaboració pròpia, especialitzada i gratuïta.   

Sota la filosofia de compartir coneixement, posem a disposició dels professionals tota aquella documentació d’elaboració pròpia amb dades enfocades exclusivament al sector agroalimentari.  

PRESENTACIONS PONENTS SEMINARI TRANSFORMACIÓ DIGITAL

23.03.21

Presentacions ponents seminari Transformació digital per impulsar la productivitat i generar noves oportunitats de negoci

El 18 de març es va celebrar el seminari en línia Transformació digital per impulsar la productivitat i generar noves oportunitats de negoci. El document recull les ponències exposades al llarg de la jornada per Ramon González Cambray (Director dels programes MBA i Executive Education de la UOC i professor del Màster universitari en innovació i transformació digital de la UOC), Òscar Franco Llorca (Director d’Operacions i Projectes a ACTIUM DIGITAL, consultoria especialitzada en transformació digital) i Jaume Betrian Fatjó (Group COO & Managing Director Flax&Kale Good de Teresa Carles Healthy Foods).

Presentacions ponents seminari Pimes i micro pimes; tècniques de venda i comercialització.

01.03.21

Presentacions ponents seminari Pimes i micro pimes; tècniques de venda i comercialització.

El 25 de febrer es va celebrar el seminari en línia Pimes i micro pimes: tècniques de venda i comercialització. El document recull les ponències exposades al llarg de la jornada per Sara Garcia (Directora Gerent de la  Consultora Mediterrae Foods), Mario Gianni i Masià (Director de Pommy House) i Joaquim Soler Serrallonga (Responsable de Castanya de Viladrau).

Dades exportacions agroalimentàries Catalunya 2020

23.02.21

Dades exportacions agroalimentàries Catalunya 2020

Tot i l’efecte COVID i l’alentiment del comerç internacional, el sector de l’alimentació de Catalunya ha assolit el 2020 un nou rècord exportador i supera per primera vegada els 11.000 M€ en les seves vendes internacionals (11.435,01 M€), segons les dades que ha fet públiques Datacomex, la base de dades del comerç exterior europeu. En comparació amb les dades de l’any 2019, les exportacions agroalimentàries han augmentat un 6,62% en valor i 6,95% en volum, i esdevé l’únic sector econòmic que creix en exportacions en un any globalment negatiu pel comerç exterior català.

Presentacions ponents seminari Com desenvolupar amb èxit el canal de venda online

19.02.21

Presentacions ponents seminari Com desenvolupar amb èxit el canal de venda online

El 19 de febrer es va celebrar el seminari en línia sobre Com desenvolupar amb èxit el canal de venda online. El document recull les ponències exposades al llarg de la jornada per Guillem Vallejos (expert en transformació digital), Pedro Solano (E-commerce i B2B manager Torrons Vicens) i Valentina Tomescu (responsable de projecte de manzaning.com).

Presentacions ponents seminari Brexit

29.01.21

Presentacions ponents seminari Brexit

El 28 de gener es va celebrar la jornada en línia “Exportar productes agroalimentaris al Regne Unit. Què cal saber”? El document recull les ponències exposades en el transcurs de la jornada per Remigi Palmés (expert en comerç internacional), Irene Guardiola (advocada especialista en Duanes i Comerç Exterior, sòcia de Guardiola Lawyers i lletrada del Col·legi Oficial d'Agents de Duanes i Representants Duaners de Barcelona) i Irene Marquès (Gerent ADT-Edullesa - Estació Duanera Lleidatana SA).

Potencial exportació fruita de pinyol en base a mesures no destructives en collita

27.01.21

Potencial exportació fruita de pinyol en base a mesures no destructives en collita

Arrel dels resultats obtinguts durant 2 anys d’investigació amb 20 varietats de préssec i nectarina, hem detectat que la capacitat que té una varietat per ser conservada, i per tant exportada, més o menys temps, a part de factors genètics o varietals, depèn de l’estat de maduresa inicial i del maneig del fruit durant la seva conservació. Aquesta infografia presenta els resultats de l’anàlisi d’algunes d’aquestes varietats amb l’objectiu de determinar quins valors no destructius han de presentar els fruits immediatament després de la recol·lecció  (prèvia entrada a cambra) per a poder garantir un potencial determinat de conservació que permeti a la central classificar els fruits segons el seu destí (exportació o proximitat).

Mapatge del sector de l'oli d'oliva a Catalunya

26.11.20

Mapatge del sector de l'oli d'oliva a Catalunya

Informe que detalla la caracterització del sector de l’oli d’oliva a Catalunya pel que fa a les principals xifres de facturació, exportacions i principals mercats. El mapatge inclou també un anàlisi i diagnosi estratègica del sector i les seves potencials palanques de creixement.

Dades exportacions agroalimentàries Cat- 1er trimestre 2020

20.05.20

Dades exportacions agroalimentàries Catalunya - 1er trimestre 2020

Catalunya ha incrementat les seves exportacions agroalimentàries un 16,42% en el primer trimestre de 2020. Caldrà observar, però, les dades del segon trimestre de 2020 per copsar l'efecte real de la Covid-19 en les exportacions. Els subsectors que més creixen en valor són el carni (34,37%), beneficiat per la demanda de la Xina, i el de la fruita i horta (28,31%). Així mateix, Catalunya manté el superàvit comercial en matèria agroalimentària en el primer trimestre de 2020.

Informe Mapatge sector agroalimentari de Catalunya 

16.01.20

Informe Mapatge sector agroalimentari de Catalunya

Primer mapatge del sector agroalimentari de Catalunya, elaborat conjuntament entre Prodeca i Acció, que té en compte tota la seva cadena de valor. Inclou des del sector primari, la indústria transformadora agroalimentària, la distribució o els punts de venda i de consum (sector Horeca). També té en compte la indústria auxiliar especialitzada i altres agents, com centres tecnològics i universitats.  

Fine Food Business Forum 2019. Informació de mercats

03.07.19

Fine Food Business Forum 2019. Informació de mercats

Informació sobre els 16 mercats convidats al Fine Food Business Forum 2019, la 2a edició amb el format innovador organitzat per Prodeca. Documentació detallada sobre el consum actual i prospecció de futur de productes fine food, situació econòmica dels països i característiques del consumidor.