25.02.22

Els tècnics de promoció comercial agroalimentària i les antenes de reforç: cerca d’oportunitats de negoci en mercats prioritaris

En el marc de la presentació de les dades anuals d’exportacions agroalimentàries, el director gerent de Prodeca, Ramon Sentmartí, va anunciar els principals projectes i les àrees de treball de promoció internacional de l’entitat per a aquest 2022.

En línia amb l’objecte d’orientar a les empreses agroalimentàries en la seva expansió internacional, de cara aquest exercici des de Prodeca consolidem l’acompanyament a les empreses directament als mercats de destí, amb professionals amb experiència en el sector, tant a nivell català com del país de destinació.

En aquest sentit, des de Prodeca comptem amb una xarxa de delegacions i antenes de reforç en mercats estratègics per reforçar l’assessorament de les empreses que volen implementar-se o consolidar el seu rol en aquests països.

Concretament, arran de l’acord del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural amb el Departament d'Acció Exterior i Govern Obert, s’han incorporat tècnics agroalimentaris a les delegacions del Govern a Mèxic, Alemanya, Estats Units i Regne Unit. Es tracta de quatre dels principals mercats importadors d’aliments i begudes catalans.

La presència de tècnics comercials en les delegacions del govern dels mercats prioritaris es complementa amb la implementació de les antenes de reforç en sis mercats estratègics: Amèrica Llatina, Àfrica, la Xina, Japó, Taiwan-Singapur, Corea del Sud i la Comunitat d’Estats Independents (CEI). En coordinació amb les Oficines ACCIÓ, aquests professionals amb experiència contrastada s’encarreguen de donar suport en la participació a fires internacionals agroalimentàries, l’organització de promocions, show-rooms i presentacions de productes sota la marca ‘Catalunya, on el menjar és cultura”, la detecció d’oportunitats pel sector agroalimentari català i l’organització de trobades empresarials amb importadors i distribuïdors del país de destí.

mapa

Comparteix aquesta notícia