30.06.21

L’origen i la proximitat, caps de cartell de l’oferta gastronòmica del Festival Cruïlla 2021

Barcelona recupera un dels seus grans esdeveniments musicals: el Festival Cruïlla que es celebrarà al Parc del Fòrum de Barcelona els dies 8, 9 i 10 de juliol. Enguany, junt amb una oferta musical, d’art i comedy de primer nivell, Cruïlla innova en la seva proposta gastronòmica i es converteix en el punt de trobada del producte gastronòmic local de la mà de la Gastroteca.cat. El cercador de referència dels aliments locals, impulsat per Prodeca-DACC, promourà a Cruïlla un major coneixement i consum d’aliments catalans: bons, sans i sostenibles.  

El festival Cruïlla aposta perquè tota l’oferta gastronòmica present al festival compti amb ingredients locals elaborats per productors de proximitat catalans. L’espai de restauració, anomenat La Gastroteca del Cruïlla, inclourà l’oferta de 35 foodtrucks que es preveu serveixin 57.000 degustacions amb protagonisme dels productes de proximitat durant els 3 dies del festival. Prodeca, a través de Gastroteca ha facilitat el contacte i relacions comercials entre els diferents operadors de menjar i productors locals catalans i des de l’INCAVI s’ha vehiculat la presència de vins catalans al festival

La Gastroteca del Cruïlla

 


Proximitat, sostenibilitat, territori, origen, qualitat i autenticitat seran els valors que el Festival Cruïlla promourà i oferirà al públic a la seva zona de restauració. Un espai de prop de 1.000 m2 repartits al llarg del recinte on es podran tastar diferents entrepans, tapes i platets, hamburgueses i diferents elaboracions de cuines del món tots ells elaborats amb ingredients i matèria primera d’origen local. 

La Gastroteca del Cruïlla serà un aparador de productes i productors catalans els quals abastiran d’ingredients troncals les propostes culinàries de les prop de 35 foodtrucks que conformen l’oferta gastronòmica del festival. Alguns dels productes que els visitants podran conèixer i tastar en les elaboracions de les caravanes de menjar són el pa de Cal Tiana, un forn amb més de 150 anys de tradició artesana; verdures ecològiques del Parc Agrari del Baix Llobregat, el Maresme o el Pla de l’Urgell; llegums de varietats locals del Vallès; vedella Bruna ecològica dels Pirineus de diverses explotacions locals; salsitxes frankfurt elaborades amb carn de porc de petits productors catalans; oli d’oliva verge extra de la DOP Les Garrigues; arròs glutinós de l’Estany de Pals; pollastre ecològic de la Riera de Gaià; ous ecològics de les Tofaroques de Sora; o formatge de cabra de Mas el Garet en els gelats de la Xixoneta. 

Aposta pels vins catalans al Cruïlla

La sensibilitat cap als ingredients de proximitat la trobarem també al càtering dels artistes i a l’estand de vi català de la DO Catalunya que servirà vins i espumosos d’aquesta DO. La presència dels vins catalans al Festival Cruïlla s’ha vehiculat a través de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) que també facilitarà copes reutilitzables de vi als assistents del Cruïlla sota el lema ‘Catalunya, Terra de Vi’. Aquesta acció de l’INCAVI s’emmarca en la seva aposta a difondre la cultura del vi i vincular aquest producte tan propi del nostre país amb la música. 

La transformació de l’oferta gastronòmica s’emmarca en l’eix d’activitats de la marca, Catalunya on el menjar és cultura que promociona un major coneixement i consum de productes de proximitat entre la ciutadana i ha estat possible amb la coordinació de Prodeca, la promotora del aliments catalans, empresa adscrita al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural que ha posat en contacte empreses participants al Cruïlla amb productors de proximitat catalans per tal d’afavorir fluxos de negoci i relacions comercials.

Comparteix aquesta notícia