31.01.22

El Fòrum Catalan Food engega motors

El proper 10 de març el sector agroalimentari català té una cita amb el Fòrum Catalan Food per debatre com afegir valor als nostres productes des de la proximitat. Amb el títol "L'origen com a valor" la jornada tornarà a tenir un enfoc eminentment empresarial, amb la participació d'experts que analitzaran diverses estratègies competitives vinculades a l'origen dels aliments. Les inscripcions segueixen obertes a la web de la jornada.


INSCRIPCIONS OBERTES


Dades sobre el consum d'aliments de proximitat

La benvinguda de l'acte anirà a càrrec de Carmel Mòdol, secretari d'alimentació del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Donarà pas a Ramon Sentmartí, director gerent de Prodeca, que presentarà l'inèdit mapeig sobre el consum i comercialitzadió dels productes de proximitat a Catalunya des d'una perspectiva comercial.

Programa i ponents confirmats

La periodista Clara Sánchez-Castro serà la conductora de l'esdeveniment que s'estructurarà en quatre blocs temàtics: 'Tendències i oportunitats', 'Comercialització i competitivitat', 'La proximitat del futur' i 'La digitalització de l'origen'.

El director d'Alimentació de Kantar World Panel, Joan Riera, parlarà sobre el concepte Glocal Food i com ha passat de tendència a motor de compra. Tancarà aquest primer bloc Mila Valcárcel, directora d'Eatable Adventures, empresa d'alimentació especialitzada en connecta als projectes emergents més disruptius amb inversors, amb la finalitat de construir les empreses de l'alimentació del futur. Precisament, Valcárcel enfocarà la seva ponència sobre l'origen com a element transformador de l'empresa alimentària.

El segon bloc, el de 'Comercialització i competitivitat', s'articularà a través de una taula rodona moderada per Pablo de la Rica, cap de l'àrea de coneixement de retail i alimentació d'AECOC. En aquest debat comptarem amb la participació de diversos responsables de compres de les principals cadenes de distribució agroalimentàries de l'estat espanyol, així com un representant d'una important companyia companyia de supermercats de Llatinoamèrica.

Després de la pausa, reprendrem la jornada amb la presentació d'Antonio Turiel, investigador científic del CSIC, que analitzarà les perspectives de futur de la proximitat, plantejant reptes com la crisi energètica, la substitució de matèries primeres, l'encariment del transport o el nou paradigma de la cadena de subministrament.

Tancarà el programa de ponències Javier Sirvent, evangelitzador tecnològic especialitzat en sacsejar les certeses i els tòtems establerts. La seva conferència "Calçots i robots, un futur tecnològic de l'alimentació" de ben segur que no deixarà a ningú indeferent.

La consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, clourà l'acte.

Un espai per al networking amb càtering Àpats Catalunya

Amb l'objectiu de convertir-se en punt de trobada del sector, el Fòrum Catalan Food recupera els espais de networking per facilitar noves relacions entre els diferents professionals que formen part del teixit empresarial agroalimentari. Per això, després de la taula rodona, es disposarà d'una pausa d'uns 40-45 minuts perquè els assistents puguin entablir converses entre ells, així com un dinar a peu dret al finalitzar l'esdeveniment, en el mateix recinte del Born, Centre de Cultura i Memòria. El càtering comptarà amb el distintiu d'Àpats Catalunya, que té la proximitat i el producte local com a tret diferenciador.

fcf

Taula rodona EUREGA

En el marc del II Fòrum Catalan Food, el projecte Interreg EUREGA celebrarà el seu Dissemination Event com a acte de cloenda del projecte. L’esdeveniment presentarà polítiques i pràctiques de compra pública d’aliments existents a Europa i comptarà amb la participació d’experts de diferents països que debatran en una taula rodona moderada per Arnau Queralt, director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS) sobre com promoure un sistema alimentari més sostenible mitjançant la compra pública d'aliments.

Retransmissió en directe a la web de Prodeca

El II Fòrum Catalan Food es podrà seguir presencialment o de manera telemàtica, a través de la web de l'esdeveniment i el canal de YouTube de Prodeca: l'streaming es podrà seguir tant en català com en anglès.


INSCRIPCIONS OBERTES


Comparteix aquesta notícia