23.05.22

Raúl Gisbert representarà Catalunya a l’European Young Chef Award

El jove xef de l’escola culinària EUHT StPOL, Raúl Gisbert, és el guanyador del Concurs Cuina Jove de Catalunya amb el plat “Vermut en tres mossegades”, un plat que l’hi permetrà representar Catalunya en el 6è European Young Chef Award, que se celebrarà a Trondheim (Noruega), del 10 al 13 de novembre de 2022.

La 34a edició del Concurs de Cuina Jove de Catalunya, un dels certàmens de cuina amb més trajectòria del nostre país, es va poder tornar a celebrar a L'Escola Universitària d'Hostaleria i Turisme de Sant Pol de Mar després d’una el·lipsi causada per la pandèmia.

Cinc finalistes de cinc escoles d'hostaleria i gastronomia van haver de preparar un plat que tenia la cuina de proximitat com a temàtica central i, posteriorment, van defensar-lo davant d’un jurat presidit per la xef Fina Puigdevall, reconeguda amb dues estrelles Michelin, una estrella verda Michelin i tres Sols Repsol pel restaurant Les Cols (Olot). Durant la deliberació, el jurat va haver de valorar aspectes com la tècnica, la destresa, la creativitat, l’originalitat de la proposta, els sabors o la presentació del plat, entre d’altres.

El jurat també va ser integrat per Gemma Moliner, Cap de l'Àrea de Gastronomia de Prodeca; Rosa Majordom, membre de la taula directiva de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN); Ramon Serra, president del Consell de Direcció d'EUHT StPOL i Fernando Toda, en representació de l'editorial de gastronomia professional Vilbo.

“Vermut en tres mossegades” és el títol del plat que ha obtingut la major puntuació del concurs.


Durant el concurs també es va atorgar el premi a la destresa i la millor tècnica d'elaboració al plat “De l’Anoia al plat, gastronomia circular amb conill d’ulls negres” preparat per Júlia Caparrós del CETT; el premi a la Imaginació pel plat “Nespra” d’Eva Sànchez, de l'Institut Bisbe Sivilla; i el premi a la millor presentació pel plat “Tortellinis” de Lucía Garcia, de l'Escola Joviat.

Propera parada: Europa
Com a guanyador del concurs, Raúl Gisbert representarà Catalunya a l’European Young Chef Award el concurs Promogut per l’IGCAT (Institute of Gastronomy, Culture, Art and Tourism) que reuneix els guanyadors/es de concursos regionals de tota Europa i pretén promoure innovacions a la cuina tradicional, destacar les cultures alimentàries sostenibles i crear futurs ambaixadors per a les regions i els productes alimentaris locals.
 

Comparteix aquesta notícia