15.02.21

Prodeca reprèn l’activitat presencial firal amb la participació a la Gulfood 2021

Del 21 al 25 de febrer, Prodeca organitza la participació de 10 empreses catalanes d’alimentació i begudes a la fira Gulfood, la fira més important d'aliments i begudes no alcohòliques del mónd i la trobada de referència per a les empreses que vulguin establir contactes comercials a la zona d'Orient Mitjà, Àsia i Àfrica oriental. 

La fira Gulfood, que se celebra a Dubai (Emirats Àrabs), és el primer esdeveniment d’alimentació i begudes presencial de 2021, i compta amb la participació de pavellons de 85 països en un entorn que s’ha cuidat especialment perquè sigui segur, tant per a expositors com per a visitants.

Les empreses catalanes participants a la Gulfood 2021 són: 

  • CATÀNIES CUDIÉ - Bombons 
  • MOLICLARA - Fruita seca
  • CLARANUTS - Fruita seca
  • CONFIGIRONA - Confiteria
  • CONGELATS OLOT - Plats preparats congelats
  • ECOBASICS ORGANIC - Cereals, proteïna vegetal i altres productes ecològics
  • PIFARRÉ - Confiteria
  • PONS - Oli d’oliva i vinagres
  • PRODUCTOS GEMI 1966 - Embotits Halal
  • SANT ANIOL - Aigua mineral natural

La producció Halal a Catalunya

Catalunya és una potència europea en producció d’alimentació i begudes, la principal zona productora d’Espanya en alimentació i begudes amb certificació de qualitat Halal, la qual cosa permet posicionar els productes alimentaris en els mercats de majoria musulmana.

A més de carn i embotits, s’hi troben brous, salses, confiteria, brioxeria, aigües, refrescos, plats preparats i altres aliments processats que compten amb la certificació Halal.

Els principals mercats de destinació de la producció Halal catalana són els europeus, i els que conformen la regió d’Orient Mitjà i nord d’Àfrica.

Infografia halal Catalunya cast

Pel que fa al conjunt del sector agroalimentari català, els EAU és el 6è mercat de destí de les exportacions fora de la UE i durant el 2019 es va exportar aliments per valor de 138M€, un 7,6% més que l’any anterior. El país representa el 36,5% de les exportacions dirigides a Orient Mitjà, sent el primer mercat de destí d’aquesta regió per al sector agroalimentari català. Els principals aliments i begudes que s’hi exporten són fruita, oli d’oliva, xocolates, dolços i làctics.

Orient Mitjà, un mercat creixent per als exportadors

Dubai és la porta d'entrada a Orient Mitjà, on el consum de d'aliments i begudes s'ha incrementat globalment en més d'un 15% l'últim any, gràcies als hàbits de consum i la despesa en béns de luxe que predominen als Emirat Àrabs Units i Aràbia Saudita.

Els EAU s'han convertit en un dels principals centres de re-exportació d'Orient Mitjà i del subcontinent Indi, per la seva ubicació estratègica i l'elevat desenvolupament logístic. Reexporten aproximadament el 30% dels productes importats a prop de 140 mercats de tot el món.

El mercat de queviures dels EAU és un mercat emergent per als importadors estrangers. La producció nacional representen el 25% dels productes alimentaris disponibles a les botigues de venda al detall.  Molts minoristes clau dels EAU s'han associat amb empreses estrangeres per importar productes alimentaris directament.

Comparteix aquesta notícia