23.10.21

Prodeca promou la participació d'un centenar d'empreses al Gastronomic Forum Barcelona

Del 18 al 20 d'octubre es va celebrar a Barcelona el Gastronomic Forum, la gran cita del sector gastronòmic català, i Prodeca hi va ser promocionant la participació de fins a 100 empreses agroalimentàries catalanes, en l'Espai Catalunya i amb l'organització del Showroom del Vi Català

L’Espai Catalunya, organitzat per Prodeca, la Xarxa de Productes de la Terra i Girona Excel·lent, va comptar amb amb la presència de 40 productors de proximitat del conjunt del sector agroalimentari: Carn i Embotit, Fine Food, Oli, Vi i Cava, Peix i Marisc i Fruita i Horta. Va ser un espai compartit de més de 100m2 que va complir l'objectiu incrementar la visibilització i promoció dels productors catalans participants i oferir un punt de trobada entre restauradors i empreses del sector agroalimentari. 

Espai de cuina en directe 

Addicionalment a l’estand expositiu, l’Espai Catalunya va disposar d’un espai de cuina en directe: 130 m2 totalment equipats que va comptar amb un programa de 20 sessions gastronòmiques i la participació d’un productor de proximitat i un cuiner/a que es van encarregar d'elaborar diverses propostes amb els aliments seleccionats. 

La Cuina de l'Espai Catalunya

Entre els xefs participants hi van destacar noms com Iolanda Bustos, la xef de les flors, que va cuinar productes d’Ànec de l’Empordà amb Maria Soler, Carlos Sánchez, del Restaurant L’Avenc de Tavernet, que va presentar la seva proposta culinària de bolets comestibles amb noves espècies autòctones juntament amb Carles Díaz, biòleg i gerent de Bolet Ben Fet, o Rafel Muria, xef del restaurant Quatre Molins, que va elaborar nous plats a partir de l’oli d’oliva verge extra de Cellers Unió i un producte que li resulta molt familiar, la mel de Muria. 

Showroom del vi català: 60 cellers catalans es reuneixen amb potencials compradors

El vi català va tenir una cita amb Gastronomic Forum Barcelona de la mà del Showroom del Vi Català, un esdeveniment eminentment comercial i restringit a professionals del sector vinícola, que va organitza Prodeca amb la col·laboració d’Incavi, l’Institut Català de la Vinya i el Vi, en el marc de la segona edició La Setmana del Vi Català. 

Durant els tres dies del Gastronomic Forum Barcelona, Prodeca va posar a disposició dels 60 cellers participants un espai de reunions de més de 350m2 amb mostradors individuals per a les empreses per realitzar trobades B2B presencials amb possibles compradors del sector Horeca, botigues especialitzades i responsables de gran distribució, així com donar a conèixer els seus productes a cuiners, sommeliers i professionals de la gastronomia.

Showroom del vi català

L'organització del Showroom de Vi Català es va complementar amb l’Aula de la Setmana del Vi Català, un espai de debat i reflexió sobre les darreres tendències al voltant de la cultura de la vinya i el vi al nostre país. Entre les diferents ponències i taules rodones amb diversos convidats experts que organitzava Incavi, el director gerent de Prodeca, Ramon Sentmartí, va conduir la sessió “Vi català al món. Una radiografia a l’exportació dels vins catalans”, amb Àlex Bautista, director d’Exportació de Recaredo, Adrien Sage de Diaita Hedeos i Christopher Greness, Managing Director de Wine Secrets Barcelona.

Showroom del vi català

 

Comparteix aquesta notícia