09.04.21

El PATT programa més de 870 formacions per impulsar la innovació, l’emprenedoria i la tecnificació del sector

Aquest 2021 el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha aprovat el nou Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT), el programa que integra el conjunt de formacions sectorials adreçada als professionals de l’agroalimentació i el món rural català. Enguany s’han planificat més de 870 actuacions arreu del territori, de 40 àmbits diferents. La majoria (710) són activitats de transferència de coneixement tècnics i de gestió, però també n’hi ha 160 de caràcter eminentment pràctic, d’experimentació, demostració i recerca. 

Un dels trets que defineixen el PATT és l’estreta col·laboració entre les administracions (entre les que s’hi troba Prodeca), centres de recerca, universitats, fundacions, consorcis, organitzacions de productors, organitzacions professionals, empreses i altres agents del sector que fan possible les diferents formacions.

L’oferta d’actuacions abasta temàtiques pròpies dels sectors productius més tradicionals i temàtiques transversals com la gestió del sòl i la fertilització, el reg, el desenvolupament rural, la gestió de l’empresa, la producció ecològica, l’estalvi energètic i energies alternatives, la bioeconomia o la qualitat i comercialització dels productes agroalimentaris,  a més d’actuacions en l’àmbit forestal i del medi natural.

Podeu consultar les actuacions incloses al PATT 2021 en el següent enllaç i subscriure's al seu butlletí per estar al dia de les novetats més rellevants.

Cafè amb la Recerca

Una de les trobades que tenen per objectiu connectar el sistema de recerca català amb el teixit empresarial són els “Cafés amb la Recerca”, unes sessions impulsades per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i el DARP i coorganitzades amb Eureccat, amb la col·laboració del COS i de Grup Carinsa. 

El proper dimecres, 14 d’abril, organitzen la jornada tècnica en línia Cafè amb la Recerca: Alimentació de precisió, en què s’explorarà com les ciències òmiques estan revolucionant el món agroalimentari juntament amb la indústria 4.0, tot creant valor en productes saludables per a consumidors informats, digitals i conscients de la relació entre nutrició i salut. Us podeu inscriure en aquest enllaç i per a més informació podeu contactar amb la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.

Comparteix aquesta notícia