10.11.22

Els cellers catalans participen a la fira Expovinos Medellín

Del 10 al 13 de novembre, Prodeca organitza la participació agrupada d’empreses catalanes a la fira Expovinos 2022, a Medellín (Colòmbia). Els vins catalans hi seran presents a través de l’Espai Catalunya i sota la marca “Catalunya, on el vi és cultura” amb l'objectiu de contribuir a la promoció comercial de les empreses del sector dels vins en el mercat de Colòmbia i en el conjunt de l’Amèrica Llatina.

L’espai d’exposició comptarà amb la participació de cinc cellers catalans:

  • CLOS PACHEM (Priorat)
  • BOLET VINS & CAVES (Alt Penedès)
  • MAS RODÓ Vitivinícola (Alt Penedès)
  • WINEINTUBE (Alt Camp)
  • VINICOLA DE NULLES SCCL (Alt Camp)

Maridatge de vins catalans amb plats colombians

Expovinos és la fira de vi més important del sector a Colòmbia i una de les més rellevants pel que fa a assistència de tot el continent d’Amèrica Llatina. L’organitza Grupo Éxito, la cadena de retail més important de Colòmbia i reprèn la presencialitat després de dos anys d’absència. Durant quatre dies s’exposaran més de 800 referències internacionals, a més de comptar amb tastos guiats, shows gastronòmics concurs del millor vi de la fira i música en directe, amb l’objectiu d’acostar la cultura enogastronòmica al públic colombià.

La fira també comptarà amb l’espai “Escuela del Vino”, un programa de 36 conferències vitivinícoles. Catalunya comptarà amb un paper protagonista amb l’organització de tres ponències de mà dels sommeliers Juan Muñoz Ramos i Rafael Arango, que presentaran el potencial del sector de vi català a través de la xerrada ‘Catalunya al descubierto’ i l’acompanyaran d’un maridatge especialment dissenyat amb plats colombians.

Amèrica Llatina, una oportunitat per als vins catalans

La mostra està enfocada no únicament al públic colombià, sinó que també està previst que assisteixin importadors d’altres països pròxims, com Mèxic i Brasil, pels quals aquesta fira suposa una porta d’entrada als seus mercats dels vins internacionals.

Al 2021, Catalunya va exportar a Llatinoamèrica 28,15M€ de vi i cava, el que representa el 4,54% del valor total exportat del sector, amb un increment en valor del 41,61% al 2021 respecte 2020 i en volum un increment del 39,46%.

Aquestes dades de creixement es consoliden durant el 2022: en els primers 8 mesos de l’any respecte del mateix període de 2021 les exportacions a l’Amèrica Llatina de vi i cava han crescut un 49,17% en valor i un 19,36% en volum.

Expovinos, una fira de Grupo Éxito, principal cadena de retail de Colòmbia

La presència dels cellers catalans a la mostra de vins Expovinos és la darrera col·laboració que Prodeca ha organitzat amb Grupo Éxito, la cadena de retail més important de Colòmbia. L’any passat, a través de l’antena Prodeca-LATAM, va organitzar l’eBusiness With Grupo Éxito, la presentació de l'oferta d'empreses catalanes de les categories d'interès per a aquesta cadena de retail, en què van participar 45 empreses.

Grupo Éxito també va formar part del programa de compradors que va organitzar Prodeca coincidint amb la celebració de la fira Alimentaria 2022, a Barcelona, amb l'objectiu de potenciar trobades de negocis entre empreses catalanes i mercats d’Amèrica Llatina. En aquesta ocasió, Prodeca va organitzar una agenda de reunions B2B entre responsables de compra d’una dotzena de cadenes de supermercats, restaurants i de distribució de Mèxic, Colòmbia, Perú i Xile amb empreses catalanes, segons els seus interessos i àmbit d’especialització.

L’antena Prodeca-LATAM acompanya a les empreses catalanes a destí

En línia amb el propòsit d’orientar les empreses agroalimentàries en la seva expansió internacional, des del 2021 Prodeca compta amb 14 antenes de reforç en diversos mercats estratègics i acompanyar a les empreses catalanes directament a destí amb professionals amb experiència en el sector agroalimentari.

Des de l’antena Prodeca-LATAM es treballa en la detecció d’oportunitats comercials, en l’organització de trobades empresarials amb importadors i distribuïdors del país de destí i en l’assessorament de tràmits i registre per a productes agroalimentaris.

Comparteix aquesta notícia