27.11.20

L’empresa catalana, present a l’edició online de la Foodex Saudi 2020 de la mà de Prodeca

10 empreses catalanes del sector de l’agroalimentació han participat a través de Prodeca en el webinar Top Food Suppliers from Catalonia, Spain organitzat en el marc de l’edició online de la fira Foodex Saudi. El webinar va comptar amb la participació de 40 professionals de la importació, distribució, retail i Horeca de l’Aràbia Saudita. 

Durant el seminari online, cada una de les empreses ha disposat de 15 minuts per a presentar els seus productes, les característiques diferenciadores així com el posicionament en els mercats de la regió d’Orient Mitjà. Les empreses catalanes han destacat les qualitats dels productes i els valors de sostenibilitat social i mediambiental que caracteritzen l’oferta, i que són especialment apreciats en aquests mercats.

Un cop finalitzada la trobada, les empreses han mantingut reunions individuals amb els compradors interessats en els productes catalans. 

L’Aràbia Saudita, el mercat més gran d’Orient Mitjà

Amb la població més gran de la regió (34 milions de residents) i una taxa de creixement demogràfic anual del 3,3%, l’Aràbia Saudita és un mercat atent a les tendències de consum occidental, especialment en la seva població jove (més del 50% dels saudites tenen menys de 25 anys). El consum en alimentació i begudes a l’Aràbia Saudita supera els 70 mil milions de dòlars, 27 mil milions dels quals es dediquen en productes gourmet, ecològics i saludables. 

L’Aràbia Saudita importa prop de 35 mil milions de dòlars en aliments i begudes. Això, juntament amb les previsions de creixement del valor agregat del mercat d'aliments i begudes halal per als propers anys (superior al 9%), fa que sigui un mercat especialment atractiu per als exportadors catalans. Es preveu que el mercat minorista d'Aràbia Saudita creixerà amb un valor agregat superior al 8% durant el període 2019-2024 a causa de la creixent diversificació cultura de la població i l'alta estabilitat del mercat. 

Comparteix aquesta notícia