03.01.20

Prodeca a la 17a Setmana Europea de les Regions i les Ciutats

Prodeca va participar com a partner del projecte europeu Mdnet a la 17a Setmana Europea de les Regions i les Ciutats que es va iniciar amb la sessió d’obertura - regions i ciutats, pilars del futur de la UE a l’hemicicle del Parlament Europeu. A la sessió hi van assistir gairebé un miler de participants, que van seguir un debat d’alt nivell sobre el futur de la Unió Europea amb Klara Dobrev (vicepresidenta del Parlament Europeu), Karl-Heinz Lambertz (president del Comitè Europeu de les Regions), Elżbieta Bieńkowska (comissària del mercat interior, indústria, emprenedoria i pimes) i cinc joves polítics electes. 

#EURegionsWeek 2019 va tornar a oferir una oportunitat única per comprendre millor com les regions i les ciutats utilitzen fons de la UE per millorar la vida diària dels ciutadans i com la política de cohesió pot ajudar a fer que Europa sigui més verda, més inclusiva i més intel·ligent. L’esdeveniment aplegava més de 9.000 participants, inclosos més de 600 polítics que participaran en gairebé 400 sessions, debats, exposicions i oportunitats de xarxa sobre els diferents aspectes de la política de cohesió en el marc del 25è aniversari del Comitè Europeu de les Regions. 

El workshop va comptar amb una seixantena d’assistents, i es va articular com a sessió participativa organitzada mitjançant taules rodones per tal de construir conclusions sobre el desenvolupament d’accions comunes amb la Dieta Mediterrània com a centre. Les tres temàtiques treballades van ser: coneixement, buscant moure el mindset actual a un concepte més integral en comunitats locals i mercats internacionals. Governança, per vetllar la millora de les connexions entre els interessos sectorials, la planificació local i l’estratègia transnacional. Per últim, construcció de marca, per promocionar una marca territorial comuna als mercats internacionals.   

Més informació: 

https://twitter.com/EUinmyRegion 

https://twitter.com/EU_CoR 

Link al programa 2019 https://europa.eu/regions-and-cities/sites/ewrc/files/euregionsweek_programme_2019.pdf 

Comparteix aquesta notícia