26.06.20

La cervesa artesana ja és un reclam turístic

Un gran nombre de municipis catalans celebren de forma anual petites fires on la cervesa artesana és la protagonista que estimulen el turisme local. Per descomptat, els grans festivals, com el Barcelona Beer Festival, el més importat del sud d’Europa, la Fira de Cervesa Artesana de Sant Joan de Mediona o la Fira de Cervesa del Poblenou també atrauen a visitants estrangers que s’interessen per aquest producte.

 

La cervesera catalana Edge Brewing guanya el Barcelona Beer Challenge 2020

cervesera catalana edge brewing

 

 

En el marc del Barcelona Beer Festival, el Barcelona Beer Challenge ha atorgat el premi a la Millor Cervesera Edge Brewing, que s’ha endut el màxim nombre de medalles per les seves cerveses. Fundada al 2013 per dos estatunidencs, Edge Brewing fabrica i exporta a més de 20 països les seves cerveses d’ànima catalana.

 

Es multipliquen per vuit les fàbriques de cervesa artesana en només set anys

explosio barril

 

Si bé cap al 2013 només existien 15 elaboradors de cervesa artesana a Catalunya, actualment la xifra s’ha multiplicat per vuit, amb un total de 109 cerveseres. Els experts llegeixen aquest augment com una senyal de l’interès creixent per la cervesa artesana i del potencial de desenvolupament del sector.

 

 

Llúpols Made in Catalunya

pagès llupolina

 

Fins a 5 agricultors del llúpol treballen activament Catalunya per proveir a fabricants nacionals i internacionals amb el producte estrella per aromatitzar la cervesa: Lo Vilot, Catalana de Llúpol, Cooperativa de Prades, BioLupulus i Lupulina. A més, l’accés al llúpol fresc ofereix la possibilitat d’elaborar un estil particular, la wet hop o green hop, a banda de propiciar les iniciatives de Km.0.

 

Creen una cervesa amb gust de cereals de xocolata

 

rosita choco crispies

 

En una acció per reduir el malbaratament alimentari, la seu de Kellogg’s a Valls ha donat a la tarraconense Cerveses La Gardenia els cereals d’arròs inflat amb xocolata que, degut a imperfeccions estètiques, no poden ser comercialitzats. La cervesera n’ha produit la ‘Rosita Kellogg’s Choco Krispies’, una blonde ale macerada amb mel.

 

Premien el packaging innovador de Barcelona Beer Company

cerdos voladores

 

El packaging de la cervesa ‘Cerdos Voladores’, de Barcelona Beer Company, ha rebut la medalla d’or als Carton Excellence Awards 2019 pel innovador disseny en forma de tub de cartró que permet d’emmagatzemar les llaunes en piles de tres, permetent un transport més eficient i reduint així la petja de carboni, alhora que les fa destacar a les prestatgeries.

Comparteix aquesta notícia