15.03.21

Iniciem el projecte ‘Xarxa d’aliments de qualitat’ de l’Euroregió Pirineus Mediterrània

El passat 10 de març el Clúster Biotecnològic i Biomèdic de les Illes Balears (Illes Balears), l’Institut Régional de la Qualité Agroalimentaire (Occitània) i Prodeca i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) donàvem el tret de sortida del projecte de la ‘Xarxa d’aliments de qualitat’. La iniciativa va ser un dels 32 projectes premiats pel fons Covid-19 de l’Euroregió Pirineus-Mediterrània per fer front als efectes de la pandèmia. 

La ‘Xarxa d’aliments de qualitat’ té com a objectiu la transferència de coneixement i tecnologia, enfortint l’ecosistema innovador del sector agroalimentari a escala euroregional. Per assolir aquest objectiu, s’han previst diverses actuacions coordinades entre les tres entitats en els 16 mesos que durarà la iniciativa. 

En la primera fase del projecte, des de Prodeca organitzarem un fòrum participatiu regional aquesta primavera per posar en valor els segells de qualitat diferenciada (DOP i IGP). La trobada, dirigida als productors/es amb productes distingits amb aquests segells, girarà entorn en com millorar el potencial comercial dels segells de qualitat catalans. 

Així mateix, el projecte té previst realitzar una nova trobada en el marc del Fòrum Catalan Food 2022, organitzat per Prodeca, per promoure l’emergència de noves col·laboracions, així com una iniciativa de reconeixement a la col·laboració euroregional amb un major component innovador i participar a la Fira REGAL, a la regió d’Occitània, per donar visibilitat i continuïtat a la xarxa. 

euroregio prodeca

Fons per fer front als efectes la pandèmia

A principis d’any l’Euroregió Pirineus-Mediterrània anunciava els projectes de cooperació premiats del seu fons Covid-19 pal·liar els efectes de la pandèmia. Dotat amb 700.000€, el fons estava destinat a projectes i accions en els cinc àmbits sectorials en què treballa l’entitat: innovació, medi ambient i canvi climàtic, ensenyament superior i recerca, turisme i cultura. Es van presentar 79 projectes candidats, en què havien d’intervenir com a mínim un soci de cada territori, dels quals finalment 32 van resultar beneficiats. 

Una de les iniciatives guardonades va ser la ‘Xarxa d’aliments de qualitat’ que va liderar el Clúster Biotecnològic i Biomèdic de les Illes (Illes Balears), que treballa amb els consells reguladors per obrir el seu àmbit d’aplicació al sector agroalimentari conjuntament amb l’Institut Régional de la Qualité Agroalimentaire (Occitània), que aplega tots els agents agrícoles i agroalimentaris de la regió d’Occitània al voltant del desenvolupament i el suport de procediments oficials de qualitat i origen, i Prodeca-DARP.

Comparteix aquesta notícia