24.02.20

Benvinguts a Pagès supera els 50.000 visitants i es consolida com el cap de setmana de retrobament de la ciutadania amb la pagesia i la pesca

 

  • La gran festa de la pagesia catalana, que mostra l’origen dels productes alimentaris del país en una experiència que s’escampa per tot el territori, continua creixent i fidelitza visitants que repeteixen i aprofiten l’oferta d’allotjaments i restaurants i restaurants adherits
     
  • La quarta edició de ‘Benvinguts a Pagès’ augmenta el nombre de visitants un 50% respecte l’any passat en unes jornades de portes obertes al món de la pagesia que posen en valor el sector primari del país i esdevenen un referent cada primer cap de setmana de juny
     
  • L’oferta que comptava amb més de 700 activitats aquest any ha incorporat set rutes turístiques que estaran disponibles durant tot l’any

 

Catalunya ha viscut aquest primer cap de setmana de juny la gran festa de la pagesia catalana. Més de 50.000 visites han respòs a la convocatòria de Benvinguts a Pagès, dos dies de portes obertes de les explotacions agrícoles i ramaderes, pesqueres i granges de tot el país. La climatologia ha estat esplèndida i milers de persones s’han desplaçat per les prop de 700 activitats programades durant tot aquest diumenge i ahir dissabte per redescobrir l’origen dels productes que es consumeixen cada dia, trepitjar el territori i omplir el rebost. La gran festa de la pagesia catalana es confirma com una experiència única que continua creixent, fidelitza visitants, suma nous públics i queda instaurada com a cita lúdica i de reconnexió del sector primari amb la ciutadania, coincidint amb el primer cap de setmana de juny. L’èxit d’aquesta quarta edició de Benvinguts a Pagès dobla el nombre de persones que l’any passat van visitar les explotacions i van participar en les múltiples activitats durant tot el cap de setmana. Famílies, perfils de foodies, grups d’amics i tot tipus de públic s’han desplaçat pel territori per gaudir, aprendre, tastar i comprar productes de tots els sectors i comarques.

El protagonisme de Benvinguts a Pagès ha estat per als pagesos i productors del país que han obert les portes de les seves granges i explotacions per ensenyar la producció i elaboració dels productes que es consumeixen cada dia. El públic ha conegut els processos i també infinitat d’històries personals del dia a dia d’un sector primari que esdevé bàsic per a l’alimentació de qualitat i l’equilibri del país. A més, l’experiència Benvinguts a Pagès ha facilitat als visitants la possibilitat de tastar els productes i comprar-los omplint el rebost amb una gran oferta de tot tipus d’aliments de temporada, proximitat i de gran qualitat. Les enquestes de valoració recollides al finalitzar les visites indiquen un alt grau de satisfacció per part del públic amb una nota mitjana que supera el 9 sobre 10. A més, suposa un retorn important per als pagesos participants, ja que el 80% dels visitants han comprat directament als productors durant les visites. A més, per part de les explotacions Benvinguts a Pagès és una acció per crear i fidelitzar clients al llarg de tot l’any. Enguany s’ha registrat un alt percentatge de repetició dels visitants que valoren positivament i han repetit l’experiència.
 

Iniciativa transversal durant tot el cap de setmana

L’alta participació i la bona resposta dels visitants no només ha beneficiat les prop de 200 explotacions i granges escampades per tot el territori, sinó que també ha tingut un efecte positiu per als 130 restaurants implicats en la iniciativa, que han servit el menú Benvinguts a Pagès, i els més de 200 allotjaments participants que han ofert pacs especials de cap de setmana. En paral·lel, s’han programat més d’un centenar d’activitats complementàries arreu del territori com han estat fires gastronòmiques, visites guiades, itineraris de natura, plantades d’arròs... una gran diversitat d’actes divulgatius relacionats i per posar en valor el sector primari. Aquest any, s’han incorporat les rutes de cap de setmana Costa Brava, Paisatges de Barcelona, Costa Barcelona, Costa Daurada, Terres de l’Ebre, Terres de Lleida i Pirineus amb protagonisme per als pagesos i productors participants que han obert portes i que es mantenen a disposició del públic durant tot l’any, més enllà del cap de setmana de Benvinguts a Pagès.

 

Consolidació de Benvinguts a Pagès durant el primer cap de setmana de juny

Els departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca - Promotora dels aliments catalans, el departament d’Empresa i Coneixement, a través de l’Agència Catalana de Turisme, i la Fundació Alícia valoren molt positivament el grau de fidelització i la bona acollida que ha tingut el Benvinguts a Pagès 2019. “Destaquem que l’experiència creixi any rere any i es posi en valor el sector primari de tot el país en una iniciativa que continua fidelitzant i sumant nous públics, que desestacionalitza el turisme i que genera riquesa arreu del territori”, apunten des de l’organització. La iniciativa ha comptat un any més amb la col·laboració dels consells comarcals, ajuntaments, consorcis i oficines de turisme, així com el Club Super3 i nombroses entitats i associacions que treballen per la revalorització i la promoció del sector primari. Benvingut a Pagès es consolida en el primer cap de setmana de juny i com l’esdeveniment que el sector primari i la ciutadania es retroben i regeneren complicitats.

 

Més informació a:

  • www.benvingutsapages.cat
  • FB: BenvingutsPages / TW: @BenvingutsPages / Instagram: @benvingutsapages
  • #benvingutsapagès19

Comparteix aquesta notícia