WINE BUSINESS FORUM
WINES BUSINESS FORUM és un esdeveniment de negocis amb la participació de productors i elaboradors de vi i cava de Catalunya, i importadors i distribuïdors de països tercers, amb l’objectiu principal d'establir relacions comercials entre les empreses catalanes de vi i cava i els operadors dels mercats convidats.
EL SECTOR DEL VI A CATALUNYA
La cultura, la tradició i el paisatge del vi formen part de la història de Catalunya fins a convertir-se en un símbol del nostre país. El conreu de la vinya va arribar pel Mediterrani de la mà de les civilitzacions grega i romana. Des d'aleshores, els ceps, les vinyes, els cellers i els vins són presents en la nostra història.
El sector vitivinícola català té una estructura molt sòlida i competitiva, amb més de 600 cellers embotelladors, 8.359 viticultors i una superfície inscrita a les DO catalanes de 42.822 hectàrees.
La major part de les elaboracions estan acollides a una denominació d'origen. Actualment, hi ha reconegudes les denominacions d'origen del vi Alella, Catalunya, Conca de Barberà, Costers del Segre, Empordà, Montsant, Penedès, Pla de Bages, Priorat, Tarragona i Terra Alta, a més de la denominació Cava.
La indústria de fabricació de vins computa més de 4.800 treballadors, però el total del sector ocupa més de 25.900 treballadors, ja sigui a la vinya, als cellers o al sector serveis.
LES DENOMINACIONS D'ORIGEN A CATALUNYA
Catalunya, primera en el rànquing de regions de futur*
Catalunya, primera en el rànquing de regions de futur*
El sector agroalimentari és el primer de l'economia catalana i un dels sectors exportadors més dinàmics. El volum i el valor de les seves exportacions creixen any rere any.
La xarxa logística de Catalunya pot atendre 400 milions de consumidors en menys de 48 hores i la seva posició geoestratègica permet connexions intercontinentals eficients amb Àsia i Amèrica i una distribució optimitzada a Europa i Àfrica.
Coneix més estratègies d’internacionalització >
* Rànquing fDi Magazine - Financial Times
Catalunya en xifres
El sector agroalimentari català, motor de l'economia catalana
El sector agroalimentari genera un volum de negoci de 38.205 M€, xifra que equival al 16,28% del PIB de Catalunya i ocupa directament a 164.372 persones. Aquestes dades el converteixen en el primer sector econòmic del país.
L'integren 57.423 explotacions agràries, 3.922 indústries d'alimentació i begudes i 436 establiments de la indústria auxiliar agroalimentària.
El sector carni és el primer subsector transformador amb el 32% del volum de negoci, seguit pel fine food (30%), els olis vegetals (9%), el vi (7%), les fruites i verdures (4%), els cereals i molineria (2%) i el peix i marisc (1%).
La indústria d'aliments i begudes catalana representa el 23% de la xifra de negoci del sector al conjunt de l'estat espanyol