MEAT BUSINESS FORUM
MEAT BUSINESS FORUM és un esdeveniment de negocis amb la participació de productors i exportadors de carn i productes carnis de Catalunya, i importadors i distribuïdors de països tercers.
L'objectiu és generar una plataforma on els interessos de totes les parts es puguin reunir per a generar fluxos de negoci.
EL SECTOR DE LA CARN A CATALUNYA
La indústria càrnia és el principal sector agroalimentari de Catalunya, amb un volum de negoci de 7.028 milions d’euros. Representa més del 31% del volum de negoci del sector agroalimentari, el 40% en ocupació i més del 18% en nombre d’empreses. És un sector que s'orienta cada cop més cap a la integració vertical com a forma d'assegurar la traçabilitat des de la granja fins al punt de venda, tot complint amb les exigències creixents del mercat. Catalunya produeix anualment més de dos milions de tones de carn de totes les espècies: porcí, boví, oví, caprí, equí, aviram i conill.
Catalunya, primera en el rànquing de regions de futur*
Catalunya, primera en el rànquing de regions de futur*
El sector agroalimentari és el primer de l'economia catalana i un dels sectors exportadors més dinàmics. El volum i el valor de les seves exportacions creixen any rere any.
La xarxa logística de Catalunya pot atendre 400 milions de consumidors en menys de 48 hores i la seva posició geoestratègica permet connexions intercontinentals eficients amb Àsia i Amèrica i una distribució optimitzada a Europa i Àfrica.
Coneix més estratègies d’internacionalització >
* Rànquing fDi Magazine - Financial Times
Catalunya en xifres
El sector agroalimentari català, motor de l'economia catalana
El sector agroalimentari genera un volum de negoci de 38.205 M€, xifra que equival al 16,28% del PIB de Catalunya i ocupa directament a 164.372 persones. Aquestes dades el converteixen en el primer sector econòmic del país.
L'integren 57.423 explotacions agràries, 3.922 indústries d'alimentació i begudes i 436 establiments de la indústria auxiliar agroalimentària.
El sector carni és el primer subsector transformador amb el 32% del volum de negoci, seguit pel fine food (30%), els olis vegetals (9%), el vi (7%), les fruites i verdures (4%), els cereals i molineria (2%) i el peix i marisc (1%).
La indústria d'aliments i begudes catalana representa el 23% de la xifra de negoci del sector al conjunt de l'estat espanyol