Inici | Serveis | Assessorament | Negociació | Com fer negocis a diversos països

Com fer negocis a diversos països

Com fer negocis a Rússia

En les trobades de negocis, cal ser estrictament puntual, ja que el costum rus és arribar amb deu minuts d'antelació i esperar per presentar-se a l'hora exacta.

Per a la comunicació, caldrà disposar d'un intèrpret. L'ús de l'anglès en els negocis està augmentant, però encara no està prou estès.

En relació al cost, l'assistència a fires és un dels mètodes més efectius per investigar les oportunitats de mercat, especialment pel que fa a béns de consum.

Convé tenir presents les regions i no limitar la presència a Moscou i Sant Petersburg, tot i que nombrosos empresaris d'altres zones viatgen a aquestes ciutats per visitar les fires més importants. Els centres regionals més rellevants a efectes de convocatòries firals són Nizhny, Nóvgorod i Novosibirsk.

És gairebé imprescindible comptar amb personal de forma continuada a Rússia per detectar oportunitats de negoci, entre altres raons perquè justament això ho fa la competència.

És aconsellable comptar amb assessorament professional en matèria jurídica, fiscal i de seguretat. La precaució que se suposa en tota decisió empresarial s'ha d'augmentar en el cas d'un mercat difícil com el rus. Si l'activitat és un sector de risc, com ara la distribució d'alcohol, tabac, casinos, comerç de metalls, o suposa el tràfec de grans sumes en efectiu, és imprescindible comptar amb un bon servei de seguretat.

Cal assegurar la mercaderia en el transport per carretera, i protegir-la degudament tenint en compte que determinades rutes exigeixen un grau més alt de seguretat.

Establir bones relacions amb les Administracions regionals i locals és, normalment, molt profitós.

Font: El Exportador digital


> Tornar enrere