Inici | Serveis | Assessorament | Negociació | Com fer negocis a diversos països

Com fer negocis a diversos països

Com fer negocis a Israel

En la negociació, la prioritat és l'eficàcia. Les reunions no són llargues. Es va directament als temes essencials.

La major part dels israelians utilitza un sistema de confrontació amb arguments contundents i emocionals. Cal respondre en el mateix to.

L'orientació no és a llarg termini, potser a causa de la gran incertesa política en què viuen.

La negociació sobre el preu, l'aspecte més important per a ells – s'ha de deixar pel final.

És important conèixer el tipus de religió dels interlocutors, ja que determina la seva manera d'actuar. Entre els israelians de religió jueva, cal distingir tres grups: el jueus seculars – un 60% de la població -, el tradicionalistes i els ortodoxos.

A més del sector jueu, cal tenir en compte els possibles negocis amb el sector àrab d'Israel, molt actiu i molt diferent pel que fa a gustos i costums.

La forma més habitual de saludar és l'encaixada de mans a la presentació i al comiat. Els jueus ortodoxos no donen la mà a les dones. La paraula de salutació ésShalom(pau), que s'utilitza tant per dir hola com per dir adéu.

La política és el principal tema de conversa. És millor escoltar que parlar. No s'han de criticar obertament les accions del Govern, encara que ells ho facin.

Altres temes de conversa són la família, la diversitat d'orígens dels israelians – entre ells els sefardites, d'origen espanyol – i els esports, sobretot el bàsquet.

ElSabbathés el dia sant jueu, i es compta des del divendres al migdia fins al dissabte al caure la tarda. Els establiments estan tancats durant elSabbath. La setmana laboral comença el diumenge i acaba el dijous.

Font: Global Marketing Strategies


> Tornar enrere