Inici | Serveis | Assessorament | Negociació | Com fer negocis a diversos països

Com fer negocis a diversos països

Com fer negocis a la Costa Est dels Estats Units

Una encaixada de mans ferma és la manera més habitual de salutació.Les expressions més formals sónPleased to meet you, How do you do?OHow are you?Les informals sónHello, HioHow are you doing?

En el primer contacte, s'utilitza el cognom de la persona, precedit de Mr., Mrs. o Miss. Si no es coneix l'estat civil de la dona, cal utilitzar Ms. Ràpidament, llevat de persones de certa edat o de rang elevat, es passa a utilitzar el nom propi.També és molt habitual usar abreviatures del nom, com ara Tom per Thomas, Jack per John, Bill per William, Bob per Robert, Jimmy per James o Al per Alexander.

Les targetes professionals s'intercanvien a les reunions de negocis, però no en els actes socials. En ocasions, l'interlocutor no oferirà la seva targeta a canvi de la nostra, però no és una actitud ofensiva.

El contacte visual es percep com un signe d'interès, sinceritat i confiança. Cal que sigui directe, però no continuat.

Cal evitar temes de conversa sensibles, com la política exterior dels Estats Units, la situació de les minories racials, l'avortament, la discriminació per raons de sexe o el terrorisme. Entre els temes preferits hi ha la feina, els viatges, el menjar i les dietes, l'esport, el cinema i la música. Cal tenir cura de no criticar la seva cultura o la seva forma de vida –American way of life– Tot i que ells ho facin, el seu patriotisme no els permet d'acceptar crítiques del món exterior.

A les reunions socials, és normal que es pregunti directament la professió, on es treballa i quant es guanya.

La implantació del menjar ràpid fa que els dinars de negocis pràcticament no existeixin.Se substitueixen, sobretot, per esmorzars – preferentment a hotels – i sopars.Quan s'ha de fer d'amfitrió s'ha d'escollir un restaurant de categoria. La pràctica del golf és també una oportunitat per aprofundir en les relacions comercials.

En els àpats informals, el compte es divideix entre els comensals.Aquesta pràctica es denominasplitting the bill,getting separate checksogoing Dutch.

Els regals han de ser de poc valor. S'entreguen, en tot cas, després d'haver aconseguit l'acord. Si es reben, cal obrir-los immediatament, en presència de qui els dóna. És habitual regalar objectes amb el logotip de l'empresa.

Als Estats Units, hi ha pocs dies de vacances, i no tenen el costum de concentrar-los en una determinada època de l'any. Llevat de les dues últimes setmanes de desembre i la primera de gener, qualsevol època de l'any és bona per visitar el país en viatge de negocis.

Font: Global Marketing Strategies


> Tornar enrere