Inici | Serveis | Assessorament | Negociació | Com fer negocis a diversos països

Com fer negocis a diversos països

Com fer negocis a Argentina

L'encaixada de mans és la forma de salutació més habitual. Cal saludar a cada persona de manera individual.

En els tractaments, la jerarquia s'estableix per edat i rang professional. Per a les persones de més rang i edat, s'utilitzen els tractaments de senyor i senyora. Els executius joves de seguida es diuen pel nom propi.

Els títols professionals – doctor, llicenciat, enginyer – s'utilitzen menys que a d'altres països d'Iberoamèrica. De tota manera, en cas de fer-ho, l'ús és rigorós, i, per exemple, el títol doctor es reserva per a metges i advocats, no es generalitza com a d'altres països.

El llenguatge dels executius argentins és sofisticat. L'eloqüència és una característica molt apreciada. Cal estar preparat per participar en discussions intel·lectuals.

És millor no expressar opinions polítiques i, sobretot, evitar referències a l'època de la dictadura militar o als escàndols freqüents de corrupció. Tampoc no els agrada que se'ls compari amb altres països de la zona, especialment amb Brasil.

Temes de conversa adequats són el futbol, la música – especialment l'òpera, que gaudeix de molta afició – la història i la literatura, amb Borges, Cortázar o Sábato com a grans escriptors argentins del segle XX.

Cal estar disposat a tastar i alabar tot tipus de carns, especialment com a convidat a una de les múltiples barbacoes que se celebren a l'aire lliure.

No s'ha de discutir de negocis durant els àpats, ja que es consideren actes socials.

Quan es rep un regal, cal obrir-lo en presència de qui l'entrega i expressar agraïment.

Argentina és un dels països de l'àrea on la forma de vestir és més important per causar una bona impressió. Vestits, camises, sabates, corbates, carteres, etc., tot serà observat amb detall i, fins i tot, pot ser objecte de comentaris.Cal que siguin roba i complements de bona qualitat, dissenys moderns i marques reconegudes.

Font: Global Marketing Strategies


> Tornar enrere