Inici | Serveis | Assessorament | Negociació | Com fer negocis a diversos països

Com fer negocis a diversos països

Com fer negocis a Noruega

Concertar una cita de negocis a Noruega no és difícil. Es pot accedir directament als responsables de les empreses sense haver de recórrer a intermediaris o agents. A vegades, poden demanar ofertes d'avançada per veure si hom és competitiu.

Una encaixada de mans forta i breu és la forma de salutació habitual, tant per homes com per dones. També es dóna la mà com a comiat. En un entorn de negocis, cal prescindir dels petons, encara que les persones que se saludin siguin conegudes.

Molts noruecs tenen un estil de comunicació reservat, que podria ser interpretat com a falta d'interès, tot i que no necessàriament ho és. El tracte és formal, sense arribar als nivells de Suècia, Finlàndia o Alemanya. No obstant això, és preferible mantenir una actitud reservada, fins i tot de timidesa. Cal evitar comportaments emotius o bromes.

Els noruecs respecten molt l'espai personal. Per això, quan es parla amb ells, cal mantenir-se a una distància d'un braç per no causar malestar i tensions.

Les expressions típiques de salutació són:God dagiGod morgen(bon dia). Informalment, es diuHeioHallo(hola), tant per saludar com per acomiadar. Gràcies es diuTakk, i la resposta habitual ésIngen arsak(de res).

Gairebé mai no s'utilitzen els títols. El més habitual és dirigir-se a l'altre pel cognom, i, si ja se'l coneix, pel nom.

La privacitat és una característica essencial a la societat noruega. Convé evitar preguntes sobre la família, el lloc de vacances o el salari. Tampoc no és aconsellable referir-s'hi com a nòrdics, ja que els agrada que s'apreciïn les diferències respecte de suecs i finesos.

No hi ha cultura de dinars de negocis. Si se'n fa, es tractarà d'un àpat lleuger, sobre les 12:00 hores del migdia, per continuar negociant. Per celebrar un acord, es pot fer un sopar, que es farà sobre les 20:00 hores. Normalment, invita qui el proposa. S'accepta que una dona estrangera convidi a un home noruec a sopar i que ella pagui el compte.

No existeix tradició de regals entre empreses. Per una altra part, cal anar amb compte amb els regals d'un cert valor, ja que es podrien considerar com a suborn. Si es vol fer un regal, el millor és alcohol: vi de qualitat, whisky o brandy.

Hi ha una delimitació molt clara entre treball i temps lliure. No s'han de proposar cites de negocis fora de l'horari laboral ni durant els caps de setmana.

Font: Global Marketing Strategies


> Tornar enrere