Inici | Serveis | Assessorament | Negociació | Com fer negocis a diversos països

Com fer negocis a diversos països

Com fer negocis a Malta

Malta és un mercat petit. Per això, cal avaluar, en funció de l'estratègia exportadora a d'altres països, si les possibilitats del producte compensaran l'esforç que cal realitzar per obrir-se mercat. Cal tenir en compte que una de les característiques més representatives de Malta és la seva situació geogràfica en la Mediterrània. Es tracta d'un mercat redistribuïdor que manté relacions molt actives amb el nord d'Àfrica.

El passat històric de Malta està lligat a l'Ordre dels Cavallers de Sant Joan i a l'imperi colonial britànic. La vinculació a la cultura i als costums britànics són molt presents, i cal tenir-ho en compte a l'hora de tractar amb els empresaris locals. Tot i això, la relació amb Itàlia és molt important a tots els nivells, i es pot utilitzar l'experiència que pugui tenir l'empresari sobre Itàlia per aplicar-la també a Malta.

Els maltesos són cordials i hospitalaris, però també gelosos del seu aïllament i amb una forta personalitat. Són hàbils en les negociacions, per això s'aconsella revisar molt bé les clàusules contractuals. A les empreses, són freqüents els lligams familiars.

En les converses, és millor comentar els detalls que han semblat més interessants de les illes, més que afalagar-les de manera general. Cal ser prudents en els comentaris sobre la integració del país a la Unió.


> Tornar enrere