Inici | Serveis | Assessorament | Negociació | Com fer negocis a diversos països

Com fer negocis a diversos països

Com fer negocis a Argèlia

La forma de salutació més comuna, tant per a homes com per a dones, és l'encaixada de mals. Les abraçades i els petons a la cara es reserven per a amics i familiars.

Per dirigir-se a les persones, s'ha utilitzar el cognom precedit perMonsieur. Només s'utilitzen els noms propis quan hi ha confiança.

En la conversa, convé evitar comparacions amb altres països del Magrib, especialment Marroc i Tunísia, també convé evitar referències a conflictes socials o religiosos, així com a la situació de la dona. Temes favorables són la bellesa de les ruïnes romanes de les ciutats de Djemila i Tipaza, que es conserven molt bé pel clima sec del desert, i els esports, sobretot el futbol.

Els menjars de negocis solen ser dinars. El plat més típic és elcous cousde xai. La tradició algeriana és servir-lo sol i afegir-hi la salsa, les verdures i la carn a la taula.

És un país musulmà, per tant no es consumeix carn de porc, ni és correcte de menjar-ne davant d'ells quan s'està en un país estranger, llevat que ho autoritzin expressament.

L'Islam tampoc no permet de consumir alcohol, si bé la legislació civil no el prohibeix. Molts algerians el consumeixen en hotels i restaurants i, fins i tot, tenen vins propis de qualitat com el negres de Medea o el rosat de Lismara.

No és habitual ser convidat a una casa particular. En cas de fer-se, el normal és que la dona de l'amfitrió no participi en el dinar o el sopar. No s'ha de preguntar ni ha de resultar estrany, ja que normalment homes i dones porten a terme les activitats social de forma separada.

En molts restaurants, s'inclou la propina en el preu en concepte de servei. En cas contrari, s'aconsella el 10%. Al personal dels hotels se'ls sol donar 15-20 dinars.

Quan es viatja a Algèria, cal tenir en compte que la setmana laboral comença el dissabte i acaba el dimecres, tot i que algunes empreses també obren el dijous pel matí. El dia de festa és el divendres.

Font: Global Marketing Strategies


> Tornar enrere