Inici | Serveis | Assessorament | Barreres exportació | Certificacions Producte-País

Certificacions Producte-País

Per poder conèixer la documentació, els tràmits i l'organisme competent per a realitzar una exportació des de qualsevol país de la UE amb destí a un país tercer podeu consultar la Web de la Comissió Europea anomenada Market Access Database: http://madb.europa.eu/madb/datasetPreviewFormIFpubli.htm?datacat_id=IF&from=publi

Un cop dins la web cal anar a la secció "Procedures and Formalities" i realitzar una recerca seleccionant el país de destinació i el codi aranzelari (HS code) del producte que voleu exportar.

El resultat d'aquesta cerca mostrarà tres columnes:

1. "Country overview"(Panorama del país)

En aquest apartat hi trobem informació comercial sobre el país .

2. "General requirements"(Requeriments generals)

Aquí s'enumeren els documents genèrics per exportar al país, independentment del producte que heu seleccionat que voleu exportar-hi, i també els requisits segons el tipus de transport que feu servir per l'exportació.

3. "Specific requirements" (Requeriments específics)

En aquesta columna es detallen els documents i requisits específics per a exportar el producte que heu seleccionat al país escollit.

NOTA: Si cliqueu a cadascun dels documents d'aquests apartats podeu veure tota la informació referent a cada document i quin és l'organisme competent a qui s'ha de presentar i demanar el document en qüestió. També s'indica és l'exportador o l'importador qui ha demanar o presentar cada document.