Inici | Serveis | Assessorament | Exportar | Exportar a països tercers

Exportar a països tercers

Països tercers son tots aquells que no formen part de la Unió Europea, per tant, un enviament de mercaderia des de  la UE a aquests països tercers es considera una exportació pròpiament dita.

Per poder conèixer la documentació, els tràmits i l'organisme competent per a realitzar una exportació des de qualsevol país de la UE amb destí a un país tercer podeu consultar la Web de la Comissió Europea anomenada Market Access Database: http://madb.europa.eu/madb/datasetPreviewFormIFpubli.htm?datacat_id=IF&from=publi

Un cop dins la web cal anar a la secció "Procedures and Formalities" i realitzar una recerca seleccionant el país de destinació i el codi aranzelari (HS code) del producte que voleu exportar.

El resultat d'aquesta cerca mostrarà tres columnes: 

1. "Country overview" (Panorama del país)

En aquest apartat hi trobem informació comercial sobre el país .

2. "General requirements" (Requeriments generals)

Aquí s'enumeren els documents genèrics per exportar al país, independentment del producte que heu seleccionat que voleu exportar-hi, i també els requisits segons el tipus de transport que feu servir per l'exportació.

3. "Specific requirements" (Requeriments específics)

En aquesta columna es detallen els documents i requisits específics per a exportar el producte que heu seleccionat al país escollit.

NOTA: Si cliqueu a cadascun dels documents d'aquests apartats podeu veure tota la informació referent a cada document i quin és l'organisme competent a qui s'ha de presentar i demanar el document en qüestió. També s'indica és l'exportador o l'importador qui ha demanar o presentar cada document,