Inici | Notícies | Detall de la Noticia

31-08-2018

PRODECA participa a dos Projectes Europeus: EUREGA i MD.NET
Logos projectes

PRODECA participa en diferents Projectes Europeus dins de l'àmbit de la gastronomia i l'alimentació, així com el de la competitivitat de les empreses en les regions europees. Aquest treball ens permet vincular-nos amb d'altres organismes europeus, institucions, universitats, administracions públiques, associacions, empreses d'àmbit local i nacional i en general, líders d'opinió, que contribueixen en la presa de decisions de les polítiques europees. També representen una gran oportunitat de compartir coneixement amb socis d'altres països europeus per tal de millorar la competitivitat de les empreses agroalimentàries catalanes.

Els projectes que estan en curs actualment són: EUREGA i MD.NET

L'objectiu principal d'EUREGA és incloure i reconèixer les estratègies i polítiques de la UE, regionals i nacionals com a actiu cultural i element fort de la identitat cultural regional. Això hauria de conduir a crear regions més fortes i més resistents mitjançant la protecció i estimulació de la gastronomia com a part del seu patrimoni cultural i també identificant noves oportunitats de desenvolupament econòmic. EUREGA es va iniciar el juny de 2018 i finalitzarà el maig de 2022.

D'altra banda, l'objectiu principal de MD.netés explorar les oportunitats que ofereix la DM d'acord amb la Convenció sobre la Dieta Mediterrània de la UNESCO, que combina conceptes integrals de DM amb eines innovadores. El projecte farà servir mesures tradicionals i creatives a partir de la cooperació dels grups d'interès per tal d'elevar l'economia de la DM a nous nivells de qualitat. MD.net ha iniciat el seu camí el febrer de 2018 i finalitzarà el gener de 2022.