Inici | Notícies | Detall de la Noticia

29-11-2017

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació centra esforços en l'obertura de nous mercats per al sector agroalimentari

El Pla Xina, una estratègia de posicionament per a la carn i la fruita

El Departament d'Agricultura ha organitzat tot un seguit d'actuacions institucionals i empresarials en el mercat asiàtic, encaminades a incrementar la promoció i comercialització de productes agroalimentaris catalans, principalment en el sector de la carn.

La Interprofesional de la Carne de Vacuno (Provacuno), junt amb l'Organització Interprofessional Agroalimentària de l ovino y caprino (Interovic), han signat, el pasat  20 de novembre, un acord de col·laboració amb la Xina Entry Exit Inspection and Quarantine Association (CIQA) per agilitzar els  tràmits d'obertura de fronteres per l'exportació de carn de boví, oví i cabrum español a la Xina. 


Aquest conveni, respon a la creixent  demanda de carn per part dels consumidors xinesos (al voltant d'un  milió de tones anuals) que soliciten, cada vegada més, carn de boví, oví i cabrum de qualitat i prestigi.

Una vegada s'assoleixi l'obertura, les empreses catalanes podrán entrar amb força a solventar la demanda, cada vegada mayor, que el mercat xinès te d'un producte premium, el que constitueix una oportunitat única per donar a conèixer les excel·lències de la producció catalana i ampliar negoci en un dels mercats més grans i dinàmics de l'actualitat.

Des de l'any 2013, i dins el Pla Xina, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, ha organitzat tot un seguit d'actuacions institucionals i empresarials en el mercat asiàtic, encaminades a incrementar la promoció i comercialització de productes agroalimentaris catalans, ampliar referències de compra, principalment en els sector de la carn i la fruita, estrènyer les relacions de cooperació econòmica en l'àmbit alimentari amb el nostre país, així com explorar vies de col·laboració entre ambdós governs.

En aquest sentit, el Departament d'Agricultura ha signat acords de cooperació i assistència mútua en la promoció i comercialització de productes agroalimentaris, amb empreses estatals xineses, distribuïdores de productes d'alimentació, líder en el sector a la Xina, així com amb associacions xineses de mercats majoristes d'agroalimentació. L'objectiu d'aquests acords és ajudar al sector agroalimentari català a obrir nous mercats en països emergents. 

A més, s'han rebut visites de diferents delegacions xineses formades per representants institucionals del Departament d'Agricultura de diferents províncies de la Xina, així com d'associacions,  per conèixer de prop el sector agroalimentari català i els programes de recerca i desenvolupament català en l'àmbit agroalimentari, entre altres aspectes.

Per altra banda, el Departament d'Agricultura, que va crear el segell Meat Business Forum, mitjançant Prodeca, dona suport al sector de la carn en la tasca d'obertura de nous canals de comercialització en mercats tercers, amb la celebració del I Meat Business Forum, que va tenir lloc el passat mes de maig d'enguany. 

El Meat Business Forum, que té com a objectiu consolidar a Barcelona un esdeveniment de negocis que posi en contacte les empreses del sector carni de Catalunya amb compradors de mercats tercers, és una ronda de negocis amb la participació de productors exportadors de carn i productes carnis de Catalunya, que constitueixen, en conjunt, un percentatge elevat del teixit productiu amb capacitat de posicionar els seus productes en mercats tercers, i importadors i distribuïdors de països tercers.

Finalment, cal recordar que la Xina és un mercat amb un gran potencial demogràfic que valora especialment tots els productes d'importació i en el que la classe benestant te més confiança en la seguretat alimentària de la producció forana.