Inici | Notícies | Detall de la Noticia

29-11-2017

Formatges d'arreu de Catalunya, premiats als World Cheese Awards, en el marc de l'International Cheese Festival

El formatge d'ovella pasteuritzat de la formatgeria Betara ha guanyat el premi Super Gold, el reconeixement més important del certamen 

Empreses formatgeres de tota Catalunya han rebut diversos reconeixements en els premis internacionals World Cheese Awards, un esdeveniment on han participat més de 3.000 formatges d'arreu del món competint per rebre el prestigiós reconeixement que s'ha atorgat a Londres en el marc de l'International Cheese Festival.

Un jurat format per més de 250 experts ha atorgat medalles d'or, plata i bronze en diferents categories en aquest tast mundial de formatges. La
crosta, el cos del formatge, la tonalitat, textura, consistència i sabor són els aspectes que tenen en compte a l'hora d'identificar els formatges premiats.

Formatge d'ovella

El formatge d'ovella pasteuritzat de l'empresa del Lluçanès Betara ha guanyat el premi Super Gold, el reconeixement més important del certamen. Betara també ha estat guardonada, en la categoria d'argent, amb el formatge d'ovella ecològic. Per altra banda, els Formatges Artefor, de Vilassar de Dalt, han guanyat la medalla d'or amb el Rodonet d'ovella.

Formatge de vaca
Entre els formatges de vaca, l'empresa Formatges Baridà, de l'Alt Urgell,  han estat guardonats amb la medalla d'or en aquesta categoria. El formatge del Pirineu Neu del Cadí han guanyat el bronze.

Formatge de cabra
Les medalles d'or, en la categoria de formatges de cabra, han estat atorgades als Formatges Artesans de Ponent pel seu curat de cabra i als Formatges Almassora pel formatge de cabra curat al pebre vermell. Aquesta formatgeria també ha guanyat una medalla d'argent pel formatge premsat de cabra. Amb la medalla d'argent també han estat guardonades la formatgeria Mas el Garet, de Tona, pel formatge de cabra de la Garrotxa ecològic; la Formatgeria Castell-llebre, de Lleida; els Formatges Muntanyola, de Salvador de Guardiola, pel seu formatge blau de cabra, i l'empresa Betara pel formatge de cabra amb romaní pasteuritzat, el formatge de cabra Farcellet pasteuritzat i el formatge de cabra amb pebre pasteuritzat.

Pel que fa al bronze, Betara també ha estat premiada amb el formatge de cabra ecològic amb castanya, el formatge de cabra amb cervesa pasteuritzat i el formatge de cabra cremós pasteuritzat. També han guanyat el bronze els Formatges Muntanyola, pel seu vell reserva de cabra, i Mas el Garet, pel Garet gran ecològic.