Inici | Notícies | Detall de la Noticia

15-11-2017

Les empreses catalanes Natural Machines i Ubikwa, entre les 15 finalistes de l'European FoodNexus StartUp Challenge: Premi a la millor startup FoodTech i Agrotech d'Europa

La gran final europea, on es seleccionarà la millor startup Agrotech  FoodTech, tindrà lloc a Wageningen, Holanda, el 13 de desembre de 2017

Els finalistes aconseguiran contacte directe amb xarxes inversores, accés
a les empreses europees més importants pel desenvolupar el seu projecte i 50.000 euros.


Les empreses catalanes Natural Machines, de Barcelona, i Ubikwa de Girona són dues de les 15 empreses que han arribat a la final l'European FoodNexus StartUp Challenge, un guardó a la millor startup FoodTech i Agrotech d'Europa.

El "European FoodNexus StartUp Challenge" és molt més que un concurs de startups, és una aposta per la innovació, l'emprenedoria i la creativitat empresarial, y sorgeix per iniciativa de Food Nexus, un consorci líder europeu format per empreses de gran rellevància del sector alimentari, organitzacions de prestigi i per les millors institucions de coneixement.

Aquest concurs està compost per rondes de selecció nacional en set països europeus, seguides d'una gran final europea. Els 7 països participants d'enguany han són: Dinamarca, Espanya, Itàlia, Irlanda, França, Bèlgica i Països Baixos.

A Espanya, Clúster FOOD+i (Clúster Alimentari de la Vall de l'Ebre) ha estat escollit per liderar el concurs d'enguany, i ha dut a terme la selecció dels candidats nacionals.

La gran final europea, on es seleccionarà la millor startup Agrotech / FoodTech, tindrà lloc a Wageningen, Holanda, el 13 de desembre de 2017. Tots els finalistes europeus aconseguiran contacte directe amb xarxes d'inversors, suport de les principals companyies europees d'alimentació i, sobretot, accés exclusiu a les empreses europees més importants per desenvolupar el seu projecte. El guanyador europeu rebrà, a més, un premi en efectiu addicional de 50.000 €.

Natural Machines s'ha presentat al concurs amb el producte Foodini, una impressora 3D com a nova generació de electrodomèstics que combina tecnologia, menjar, art i disseny. Foodini ajuda a crear plats i realitza la part difícil i que consumeix més temps de preparació dels plats, que sovint dissuadeixen a la gent de cuinar el seu propi menjar casolà. El menjar és menjar de veritat, a base d'ingredients frescos, preparats abans d'imprimir.

Per la seva banda, l'empresa Ubikwa, ha presentat INSYLO, el primer monitoritzador de sitges que optimitza la distribució de pinsos. Avui en dia el subministrament de pinsos en les explotacions ramaderes és un procés molt ineficient que genera, només a Europa, un cost evitable de més de 400 M € en mà d'obra i transport. I Insylo és una solució disruptiva que per només 15 euros al mes permet monitoritzar les sitges de les explotacions ramaderes i optimitzar tot el procés de distribució de pinsos a les granges. El granger rep una alarma al mòbil quan les existències estan baixes i pot enviar ordres de reposició amb un simple click. Així mateix, els distribuïdors de pinsos tenen accés a les existències i poden anticipar la demanda d'aquests.