Inici | Notícies | Detall de la Noticia

07-11-2017

La final del concurs European Young Chef Award 2017 ja té guanyador
Un moment de la celebració

Aisling Rock, la concursant de la Regió de Galway (Irlanda) s'ha proclamat guanyadora del concurs

El Concurs Internacional organitzat per l'Insitute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism, es va celebrar a l'Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar, el passat dia 6 de novembre

Les instal·acions de l'Hotel-Escola de Sant Pol de Mar van acollirla final de la segona edició del concurs European Young Chef Award 2017, organitzat i patrocinat per l'IGCAT (Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme) i promogut per la Plataforma de la Regió Europea de Gastronomia juntament amb l'EUHTStPOL

L'esdeveniment, l'ambaixador del qual és Joan Roca (3 estrelles Michelin i Millor Cuiner del Món 2013 i 2015) es va dur a terme amb l'objectiu de reforçar els vincles entre les Regions Europees, a través de joves xefs internacionals on es promociona la innovació culinària, la tradició gastronòmica i els productes locals.

Un dels moments més importants del concurs va tenir lloc durant el matí quan els 8 finalistes de la competició van elaborar i presentar els plats davant del Jurat. L'objectiu, innovar en la elaboració de receptes tradicionals de cada regió.

Aquest any, el Jurat va estar format per Rosa Mayordomo, Board Member de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, Carlos Fernandes del Polytechnic Institute of Viana do Castelo, Cáit Noonedel Galway-Mayo Institute of Technology, Ilona Sares Directora de ProAgria North Savo. Argiro Barbarigou Chef del Papadakis Restaurant y Lluís Serra, Executive Director de EUHT StPOL.

La concursant de la regió de Galway (Irlanda), Aisling Rock, ha estat la guanyadora absoluta del concurs European Young Chef Award 2017 amb el plat "Mackerel, Pickle, Sheep Yoghurt".

Els protagonistes de la competició han estat 8 joves cuiners tots ells d'entre 18 i 28 anys, procedents de les regions que participen a la Plataforma de les Regions Gastronòmiques Europees.

Aquests són els plats amb els que han participat:

Aisling Rock – Galway
Tradicional: Salted Mackerel with Root Vegetables and PotatoesInnovació: Mackerel, Pickle, Sheep Yoghurt

Alin Barabancea – Sibiu
Tradicional: Sheep stew with vegetablesInnovació: Sheep ballotin on vegetable flan and acidified onion sauce

Bon Sawatdee – North Braban
Tradicional: BalkenbrijInnovació: Balkenbrij with local crayfish from waters in Brabant and an Asian twist

Davide Fiammenghi -East Lombardy
Tradicional: Bolied salami with lentils and cornbreadInnovació: Cotechino cube on egg flip and shrimp with lentils cream

Josi Polso – Kuopio
Tradicional: Mustikkakukko – Blueberry pieInnovació: Blueberry Pie gone to forest

Pau Gabarró – Catalonia
Tradicional: Sous vide rabbit loin with chestnuts, boletus and cod gut
Innovació: Roast rabbit loin with autumn flavours

Filip Matjaž – Slovenia
Tradicional: Istrian Brodet
Innovació: Taste of the Slovenian sea

Spiros Kougios – South Aegean
Tradicional: Spinialo
Innovació: Secrets of the Aegean Sea

Com a cloenda de la jornada es va celebrar un dinar en el que els membres del Jurat, els participants i la organització del concurs van poder valorar l'experiència.