Inici | Notícies | Detall de la Noticia

09-10-2017

Un total de 41 empreses catalanes del sector de la fruita exposen els seus productes a Fruit Attraction, amb el suport del Departament d'Agricultura

La fruita fresca constitueix una de les principals produccions agràries de Catalunya

Més del 80% de tots els fruits produïts a Catalunya s'exporten als mercats estrangers

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), a través de PRODECA, organitza la participació de 41 empreses catalanes del sector de la fruita, sota  la marca Catalunya, en la 9a edició de la fira Fruit Attraction, que té lloc a Madrid del 18 al 20 d'octubre.

En l'espai de Catalunya es donen cita empreses de les quatre demarcacions catalanes que representen perfils d'empreses productores, comercialitzadores, importadores i exportadores.

L'àmplia representació d'empreses catalanes a Fruit Attraction cobreix la totalitat de les famílies de productes fructícoles cultivats a Catalunya: fruita de pinyol, fruita de llavor, i cítrics. A més, el calendari de comercialització de la fruita catalana abasta tot l'any, ja que les centrals fructícoles compten amb una important capacitat frigorífica.

Seguint la línia habitual dels darrers anys, l'objectiu d'aquesta actuació és donar suport a les empreses en la millora del seu posicionament en els mercats exteriors, en l'establiment de nous contactes comercials, a més de facilitar la difusió sobre el sector de la fruita del nostre país als operadors visitants. D'aquí que les empreses catalanes participants es presentin a Fruit Attraction com a integradores d'un dels mercats de distribució de productes frescos més importants del sud d'Europa.

Fruit Attraction, és un saló internacional on es donen cita les novetats i tendències de la indústria de la fruita i la horta, un instrument fonamental d'internacionalització del sector i punt de trobada del conjunt dels professionals  que integren tota la cadena de subministrament. En l'edició anterior hi van exposar els seus productes 1.238 empreses expositores de 25 països, i la visita de 54.684 professionals de 102 països, xifres que enregistren un continu creixement en relació als anys anteriors.

Empreses catalanes participants a Fruit Attraction:

 1. Actel Grup, de Lleida
 2. Afrucat, de Lleida
 3. Alcanar Verd Cítrics & Vivers – Varietat Sando, d'Alcanar (Montsià)
 4. Anela Fruits, de Campllong (Gironès)
 5. Dasben, de lleida
 6. Cerima Cherries, de Tivissa (Ribera d'Ebre)
 7. Cítrics Terres de l'Ebre - Delta Fruits, de Campredó
  (Baix Ebre)
 8. Consell Regulador DOP Pera de Lleida, de Lleida
 9. Cooperativa de Soses, de Lleida
 10. Copafresh, de Mollerusa (Pla d'Urgell)
 11. Exportadora d'Agris d'Alcanar, d'Alcanar (Montsià)
 12. Font Badia – Fruites Font, de Torres de Segre (Segrià)
 13. Fructícola de L'Empordà -  IGP Poma de Girona, de
  La Tallada d'Empordà (Baix Empordà)
 14. Fruites Caberol, d'Alcarràs (Segrià)
 15. Fruits de Ponent, d'Alcarràs (Segrià)
 16. Fruits Sant Miquel, de Soses (Segrià)
 17. Frulesa, de Vilanova de la Barca (Segrià)
 18. Girona Fruits  - IGP Poma de Girona, de La Tallada d'Empordà (Baix Empordà)
 19. Giropoma Costa Brava - IGP Poma de Girona, de La Tallada d'Empordà (Baix Empordà)
 20. Grup Fruiter, de Benissanet (Ribera d'Ebre)
 21. Grupo Català, de La Portella (Segrià)
 22. Grupo Diego Martínez, de Barcelona
 23. Grupo Puentesol, de Amposta (Montsià)
 24. Hawo Fruits Spain, de L'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp)
 25. Kiss Me I'm Sweet, d'Alcanar (Montsià)
 26. La Portellana, de la Portella (Segrià)
 27. Laumont, de Tàrrega (Urgell)
 28. Llorenç Capdevila, de Barcelona
 29. Mercabarna, de Barcelona
 30. Molnar Fruits, de Vila-Sana (Pla d'Urgell)
 31. Rondafruits, de Barcelona
  Novetats: nou packaging de Ronda Verde i Ronda Fruits, i la nova marca Ronda Bio
 32. Royo Fruits, d'Alcanar (Montsià)
 33. Stadium Innovation, de Castelldefels (Baix Llobregat)
  Novetats: nous sabors de la gamma Pom'Bel: "La Fruta de cuchara" de poma, mango, fruita de la passió i de poma i fruits vermells, dues varietats noves al mercat. Nou sorbet de llimona de la gamma Polenghi, fet amb les millors llimones, amb sabor refrescant  i llest per consumir. De la gamma Gourmet Garden llencament de les herbes lleugerament deshidratades, amb tot l'aroma, color i sabor, amb una conservació de 4 setmanes refrigerades.
 34. Trecoop, de Sudanell (Segrià)
 35. Unfesa,  de Lleida
 36. Visa Fruits, de Barcelona
 37. Viveros Alcanar, d'Alcanar (Montsià)
 38. Viveros Alcaplant, d'Alcanar (Montsià)
 39. Viveros Sancho Hermanos, d'Alcanar (Montsià)
 40. Vivers Baix Camp, de Vinyols i els Arcs (Baix Camp)
 41. Viyefruit, d'Alcarràs (Segrià)
A més, l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), empresa pública del Departament d'Agricultura, mostra a Fruit Attraction els programes de R+D per a aquest sector.

III edició del Fruit Business Forum

Aprofitant l'aparador i ressonància de Fruit Attraction, a l'espai de Catalunya es farà difusió de la celebració de la tercera edició del Fruit Business Forum, que se celebrarà a Barcelona, els dies 16 i 17 d'abril de 2018, un esdeveniment de negocis amb la participació de productors i exportadors de fruita de Catalunya, i importadors i distribuïdors de països tercers. La finalitat és generar una plataforma en què es pugui aplegar els interessos de totes les parts per a generar fluxos de negoci.

Senegal, Costa de Marfil, Canadà, Colòmbia, Costa Rica, Pakistàn i Afganistàn, són els països participants en aquesta tercera edició del Fruit Business Forum.

Un sector agrari de pes a Catalunya 

La fruita fresca constitueix una de les principals produccions agràries de Catalunya pel seu pes econòmic, per la superfície de conreu, per la seva importància relativa en la producció tant d'Europa com de l'Estat espanyol, i per la seva orientació exportadora. Alhora és una de les principals zones productives de fruita dolça d'Europa i la principal àrea de producció a Espanya, i, a la vegada, és el quart major productor mundial de pera, préssec i nectarina, i el vintè productor de poma del món.

Més de 50 mil hectàrees de terres plantades amb arbres fruiters  produeixen més d'un milió de tones de fruites, gràcies a una zona plena de diversitat i un clima mediterrani suau.

Catalunya ofereix una gran varietat de fruites amb una particularitat única: l'agricultura es realitza sota un sistema de producció integrada.
Catalunya, un gran exportador de fruita.

Més del 80% de tots els fruits produïts a Catalunya s'exporten als mercats estrangers i la nostra fruita està present a les cadenes europees i internacionals més exigents pel que fa a qualitat.

Les exportacions catalanes de fruita al 2016 van ser de 886.868,00 tones i 916,55 milions d'euros. Comparant amb les de 2015, han augmentat en volum en: poma (+7,4%), en pera (+7,1%) i en préssec i nectarina (+3,7%), i en valor: poma (+17,5%), en pera (+8,9%) i en préssec i nectarina (+8,7%). el total espanyol, al 2016, des de Catalunya s'ha exportat el 67,3% de les pomes, el 64,7% de les peres i el 41,6% dels préssecs i nectarines.

Els principals països destinataris del préssec i la nectarina catalans són els de l'Europa Occidental que pertanyen a la Unió Europea, com ara Alemanya, França, Itàlia, els Països Baixos, Portugal, Bèlgica o el Regne Unit. No obstant això, diversos països de l'Est europeu –alguns d'ells també països comunitaris- (Polònia, Rússia, Bielorrússia, Lituània, Eslovàquia... ) són un gran mercat i alguns països àrabs (Algèria, Aràbia Saudita, Emirats Àrabs Units...) han anat creixent els darrers anys. En pera, destaquen com a països receptors Itàlia, principalment, a més de França, Alemanya, etc. També s'envien peres al Brasil, Israel o l'Aràbia Saudita. Finalment, en poma, cal destacar com el principal país destinatari França; tot i que en menor mesura, també hi ha exportacions a Portugal, Alemanya i el Regne Unit o a Algèria, l'Aràbia Saudita i el Marroc.