Inici | Notícies | Detall de la Noticia

29-09-2017

Prop d'una quarantena d'empreses agroalimentàries catalanes presenten els seus productes i novetats al saló Anuga sota el paraigües de Catalunya

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, organitza la participació, sota el paraigües de Catalunya, d' empreses catalanes del sector agroalimentari a la 34ª edició de la fira Anuga, que tindrà lloc a Colònia (Alemanya), durant els dies 7 a 11 d'octubre.

En aquesta edició, es presenten dos espais de Catalunya: un, ubicat al pavelló d'alimentació general, i un altre, al pavelló dels carnis, per l'especial rellevància d'aquest sector al nostre país. Oli d'oliva, fruita seca, brou, postres de fruita 100% naturals, aigua mineral, galetes, patates fregides, infusions, melmelades, salses, begudes vegetals, pastisseria, alimentació infantil i una gran varietat de productes carnis, seran els productes i novetats que s'exposaran en aquests dos espais. 


Sota el paraigües de Catalunya, també té presència en el pavelló de carnis FECIC (Federació Catalana d'Indústries de la Carn) acompanyada d'una representació d'empreses catalanes del sector.

Anuga és el saló mundial de l'alimentació més important d'Europa, que esdevé, cada dos anys, l'aparador de les innovacions en producció alimentària. L'edició anterior, va convocar  6777 expositors de 100 països, dividits per especialitats. Congrega operadors de tots els continents, i és especialment important la presència de visitants professionals dels diferents països europeus. Així, a l'edició anterior van visitat el recinte 155.000 compradors procedents de 180 països, en busca de noves tendències de mercat, avenços i nous productes.

Empresas participants a l'espai multiproducte: 
  1. Anela Fruits | postres de fruita 100% naturals que s'elaboren amb les seves pròpies plantacions | Campllong (Gironès)
  2. Birba Biscuits | galetes | Camprodon (Ripollès)
    Novetats: Nuria Mini Xoco sense glúten (mini galetes de xocolata  amb un 60% de cacau, enriquides amb vuit vitamines i ferro), Nuria Chocolate Sin Gluten (galetes artesanes de xocolata sense gluten, elaborades amb ingredients més naturals com la farina d'arròs, ous frescs, oli d'oliva i xocolata).
  3. Can Bech | melmelades, salses, maridatges per a formatges |  Fontanilles (Baix Empordà)
    Novetats: nou format gift box de la línia de maridatges d'autor per a formatges Just For Cheese, format de dues caixetes, una de 3 unitats amb una selecció dels sabors més representatius, i una altra de 5 unitats per fer una degustació de tota la gamma de maridatges Just For Cheese.
  4. F.Faiges | oli d'oliva | Tortosa (Baix Ebre)
  5. Fossil River | sal | Rubí (Vallès Occidental)
  6. GaletesTrias | galetes | Santa Coloma de Farners (Selva) 
  7. Grau Nuts | fruita seca | Artesa de Lleida (Segrià)
  8. Happy-Lab | infusions, tés | Castellbisbal (Vallès Occidental)
    Novetats: nova gamma orgànica amb cinc tés (100% British, Slim Green, Marrakesh, Red Power and Pu-Erh), cinc infusions (Yin Red Yang, Ommm, My Time, Camomile and Echinacea) i tres rooibos (Essential Rooibos, Rooibos and Co. and Choco Terapia).
  9. La Granja | pastisseria | Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)
  10. Liquats Vegetals | begudes vegetals | Viladrau (Selva)
    Novetats: de Nature presenten la nova gamma de productes internacional, 3 novetats de Monsoy, i de Yosoy presenten la novetat de Quinoa amb arròs.
  11. Masdeu Group | bases per farcir dolços (macarons, tulipes, tartaletes, mini cons, canyes), bases de pasta de full dolces (vol-au vents, tartaletes, bouchés), bases de pasta choux ( profiterols, éclairs | Puigdàlber (Alt Penedès)
    Novetats: nova línia de productes en format retail dirigit al consumidor domèstic.
  12. Nortoliva | oli d'oliva | Les Borges Blanques (Garrigues)
  13. Oleum Priorat | oli d'oliva | Cabacés (Priorat)
  14. Ordesa | aliments infantil | Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat)
  15. Patatas Torres | patates fregides | Dosrius (Maresme)
    Novetats: patates fregides amb sabor a vi espumós
  16. Promolac | brou, cremes, salses i postres | Cornellà de Terri (Pla de l'Estany)
  17. Sant Aniol Water | aigua mineral | Sant Aniol de Finestres (Garrotxa)
    Novetats: Kailani, un té fred, una saborosa alternativa als refrescs ensucrats, sense ingredients artificials, sense sucre afegit i amb menys de 50 calories per ampolla.
Empreses participants a l'espai de carnis: 
  1. Boadas 1880 | embotits | Girona
  2. Can Bech | 4ª gamma | fontanilles (Baix Empordà)
  3. Can Calet | embotits | Sant Joan les Fonts (Garrotxa)
    Novetats: Snacky Tapas, combina la xarcuteria tradicional del fuet i xoriço amb la forma de consum actual més atractiva i demandada: formats reduïts, de consum immediat, cruixents, saborosos i amb un disseny molt atractiu.
  4. Carlos Colomer | especejament de vacú | Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa)
  5. Casaponsa | embotits | La Vall de Bianya (Garrotxa)
  6. Embutidos Caula | embotits | Sant Gregori (Gironès)
  7. Espina | productes carnis de porc i au | Vic (Osona)
  8. Espuña | pernils, embotits, snacks carnis, i tapes precuinades | Olot (Garrotxa)
    Novetats: Espuña Tradition, una gamma de xarcuteria curada llescada, només amb ingredients natural, sense conservants (sense nitrificants), sense colorants i sense al·lèrgens. La gamma està formada per pernil curat, xoriço, llonganissa, llom i cap de llom.
  9. Font-Cana | embotit | Sant Joan les Fonts (Garrotxa)
    Novetats: Shoarma cuit de pollastre i cuit de porc, dos productes de Kebab amb el mateix sabor que el Kebab que se pot trobar a restaurants. També es pot cuinar el Shoarma a la graella o microones per menjar calent.
  10. Friusa | carn de porcí, boví i oví | Riudellots de la Selva (Selva) 
  11. Grup Viñas | carn de vacú | Vic (Osona)
  12. Jamonsa | pernils | Sant Joan les Fonts (Garrotxa)
  13. J. Pont | pernil, embotits i tapes | Hostalets de Balenya (Osona)
  14. Juan Aulet Torrent | embotits | Anglès (Selva)
  15. La Selva | embotits | Campllong (Gironès)
  16. Porxas | embotits | Sant Joan les Fonts (Garrotxa)
  17. Valent | pernils i embotits | Girona
Espai Fecic
  1. BonÀrea | activitats ramaderes, industrials i comercials de la carn |Guissona (Segarra)
  2. Cárnica Batallé | porcí, carn curada i processada | Riudarenes (Selva)
  3. Cárnicas J. Colomer | carn de vacú i oví| Les Preses (Garrotxa)
  4. Iberdigest | productes carnis congelats i refrigerats | Santa Llogaia d'Àlguema (Alt Empordà)
  5. Mafriges | carn de porc | Sant Vicenç de Torelló (Osona)
La UE com un sol mercat

La Unió Europea representa un mercat atractiu per als productes agroalimentaris per la dimensió de la seva demanda, la tendència de consum creixent i el dinamisme en el flux internacional agroalimentari. Representa quasi el 7% del total de la població mundial amb 509 milions d'habitants (dades 2015). Es preveu que el consum agroalimentari europeu experimenti un creixement d'entre el 2,5 i el 3,5% anual fins al 2025.

El bloc comercial de la Unió Europea està format per 28 mercats que comparteixen característiques comunes en relació al consum però també presenten diferències que fan que uns mercats puguin resultar més atractius que altres. La millor manera d'accedir a un nou mercat és oferir un bon producte amb un preu competitiu, alineat amb els corresponents de la competència. En qualsevol cas, el preu és aquell que el mercat pot aguantar i no té res a veure amb els costos de producció.

Quant al consum agroalimentari mundial, la Unió Europea és el major consumidor mundial en alimentació i begudes, per davant de Xina i EEUU, i representa quasi el 19% del la despesa mundial en alimentació i begudes amb més de 5 milions de persones ocupades en el sector en prop de 289.000 empreses.

Amb un volum de vendes de 1.074 bilions d'euros és el sector més gran de la UE. El 49,5% del valor de les vendes del sector és de PIMES, que representen el 62,8% de l'ocupació del sector.

La UE manté el lideratge mundial en exportacions agroalimentàries per davant d'Estats Units, a qui lo va prendre la primera posició l'any 2013. El comerç intracomunitari segueix sent un pilar fonamental per a sostenir l'economia agroalimentària de la UE, tot i que la tendència és l'obertura i consolidació de mercats de tercers.

L'any 2016, la UE ha importat de tot el Món 471 milions de tones d'aliments per valor de 494.606 milions, dels quals un 71,5%  prové de països membres de la pròpia UE i el 28,5% restant de mercats extracomunitaris.

Europa és un dels socis comercials més importants per Catalunya, en part, gràcies a les rigoroses normes de producció i controls de qualitat dels nostres productes. Actualment, el 61,75% en volum i el 65,30% en valor de les exportacions de productes agroalimentaris catalans es destinen a aquest mercat, i encara presenta molt recorregut i moltes oportunitats de negoci, com demostren les dades i el creixement previst de la Unió Europea en el seu conjunt. En quant a Alemanya, aquest país membre és el 3r mercat mundial de destinació de les exportacions agroalimentàries catalanes, amb un 7,63% en valor del total d'exportacions d'alimentació i begudes al 2016.