Inici | Notícies | Detall de la Noticia

19-09-2017

Seminari Japó: oportunitats pel sector agroalimentari Nou tractat EU-JAPÓ

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de PRODECA, en col·laboració amb JMA-Japan Management Association (organitzadors de la Fira FOODEX JAPAN), va organitzar una jornada informativa sobre oportunitats pels aliments i begudes al Japó, queva tenir lloc el dia 21 de setembre, a la seu de Prodeca.

L'objectiu d'aquesta sessió informativa és donar a conèixer la tendència econòmica i el nou Acord EU-JAPÓ (EPA - Economic Partnership Agreement), que eliminarà o reduirà dràsticament els aranzels sobre els productes agrícoles exportats a Japó per part dels països membres e la UE. Els productes més beneficiats  per aquesta acord es preveu que siguin la carn de porc i de vacum, el vi i les begudes espirituoses, els formatges i la mantega, la llet desnatada, la pasta, les xocolates, el cacau en pols, els dolços i caramels, les galetes i les conserves d'horta entre d'altres. Així mateix, també es donarà reconeixement a més de 200 Indicacions Geogràfiques de productes alimentaris europeus.

En el decurs del seminari també es van tractar les oportunitats agroalimentàries al Japó, com el canal minorista i ranking retail d'aquest mercat, així com la perspectiva cultural.

La segona part de la jornada va tractar sobre la fira Foodex Japan, un dels esdeveniments més rellevants del Japó en el sector de l'alimentació i les begudes, que té lloc els propers 6 a 9 de març de 2018, i a on Prodeca, organitza l'espai Catalonia, The land of Barcelona, que agrupa la participació d'empreses agroalimentàries catalanes.

De periodicitat anual, està adreçada a visitants professionals i atrau un gran nombre de compradors líders de l'alimentació, des de majoristes a minoristes, supermercats, catering, importadors de begudes, restauració, entre altres. És la fira agroalimentària més gran de la zona Àsia Pacífic, i constitueix una bona plataforma per a la penetració en el mercat japonès principalment, un dels més sofisticats.