Inici | Notícies | Detall de la Noticia

12-09-2017

Empreses catalanes del sector dels dolços i snacks promocionen els seus productes als Emirats Àrabs Units

La seva participació a la fira Yummex, que se celebrarà a Dubai del 18 al 20 de setembre,  està promoguda pel DARP a través de PRODECA

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de PRODECA, en la seva ferma aposta per la internacionalització del sector agroalimentari de Catalunya, ha organitzat la participació agrupada, sota el paraigües de Catalunya, d'empreses catalanes del sector dels dolços i snacks, a la 11a edició de la fira Yummex, que se celebra a Dubai (Emirats Àrabs Units) els dies 18 a 20 de setembre.

En aquest espai de difusió de les diferents marques catalanes, que té com a objectiu donar suport a la seva participació i ajudar-los a incrementar els contactes comercials en aquell país, podrem trobar els productes de l'empresa Antonio's Market (menjar orgànic artesanal), Chocolates Solé (xocolata i productes del cacau), Configirona (dolços), Torrons Vicens (torró, xocolata i dolçes), Vira Brands (xocolata, torró, i dolços) i Vda. de Pifarré (caramels, confits i productes amb xocolata). Així mateix, Chocolates Solé presenta com a novetat els nous sabors de xocolata, com ara el 100% de pasta de cacau, el 86% de foscor, el 56% de foscor, el blanc, el 56% de cacau amb el gingebre, la canyella i el xili a una mida de 25 graus.


La Fira YUMMEX Middle East, l'esdeveniment més important del sector del dolç en aquesta regió, reuneix els professionals de la indústria dels dolços, aperitius i productes de confiteria, i té com a públic a compradors de tota la zona MENA (Orient Mitjà i el Nord d'Àfrica), com ara importadors, exportadors, grans cadenes comercials, supermercats, majoristes, minoristes, botigues especialitzades, sector de la restauració, càtering i hotels, així com també línies aèries i marítimes. 

Dubai, porta d'entrada a Orient Mitjà

Dubai és la porta d'entrada a Orient Mitjà, on el consum de dolços i aperitius s'ha incrementat globalment en prop d'un 20% l'últim any, gràcies als hàbits de consum i la despesa en béns de luxe que predominen als Emirat Àrabs Units i Aràbia Saudita.

El sector del dolç i aperitius als Emirat Àrabs Units (EAU) va assolir els 1.900 milions de dòlars al 2015, gairebé un 13% més respecte l'any anterior i un creixement mitjà anual en el període 2010-2015 de l'11,6%.
Aquest sector alimentari es nodreix principalment d'importacions de marques multinacionals internacionalment reconegudes i que afavoreixen el consum per part de la població expatriada. Els dolços i aperitius importats dominen totes les categories a excepció de les galetes que lideren les empreses productores locals.

Els EAU s'han convertit en un dels principals centres de re-exportació d'Orient Mitjà i del subcontinent Indi, per la seva ubicació estratègica i l'elevat desenvolupament logístic, amb sistemes d'emmagatzematge i d'inventari altament sofisticats i amb rutes de transport  per aire, mar i terra molt ben establertes. Reexporten aproximadament el 30% dels productes importats a prop de 140 mercats de tot el món.

Una població en ràpid creixement i l'afluència turística emergent ha estimulat la demanda d'alta qualitat, ecològics i aliments especialitzats.

El sector d'aliments i begudes dels EAU necessitarà quadruplicar la seva grandària en els pròxims cinc anys per satisfer la demanda dels projectes hotelers i als retailers. Els EAU compten amb més de 8.900 punts de venda d'alimentació i begudes i es preveu que al 2019 n'hi haurà prop de 19.000 addicionals, segons Euromonitor International.

El mercat de queviures dels EAU és un mercat emergent per als importadors estrangers.  La producció nacional representen el 25% dels productes alimentaris disponibles a les botigues de venda al detall.
Molts minoristes clau dels EAU s'han associat amb empreses estrangeres per importar productes alimentaris directament.
Tot i la presència d'empreses de processament d'aliments, encara queda una bretxa considerable en la capacitat de processament i envasat d'aliments.

Els consumidors estan demandant una major comoditat i aliments més sans, a causa del seu estil de vida més actiu i creixent consciència pels problemes de salut. Per tant, els minoristes estan adaptant els seus serveis i productes per satisfer aquests canvis en la demanda.
La introducció dels hipermercats i grans superfícies està transformant el sector minorista, oferint una àmplia gamma d'aliments per complementar les preferències gustatives d'un nodrit contingent d'emigrants. En els últims anys, hi ha hagut un canvi en els hàbits alimentaris de tradicional a l'estil occidental aliments de conveniència. 

Com a conseqüència de la celebració de l'EXPO 2020, l'afluència de turistes, el boom immobiliari, i l'alta migració d'expatriats estan duent als EAU a consolidar un sector minoristes dels més desenvolupats del Golf i molt prometedor per a cadenes de supermercats i botigues de descompte.