Inici | Notícies | Detall de la Noticia

13-06-2017

Sant Sebastià acull la fira Tasta Catalunya · Katalunia Dastatu, una proposta gastronòmica que apropa els gustos catalans al paladar basc
Un moment de l'edició de 2016

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació organitza, a través de Prodeca, "Tasta Catalunya·Katalunia Dastatu", una mostra alimentaria catalana que se celebra a Sant Sebastià, del 23 al 25 de juny, i que per sisena vegada renova vots i aposta novament per la capital basca per anunciar l'estiu

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, i amb la col·laboració de l'Espai Catalunya a Sant Sebastià, organitza la sisena edició de la fira 'Tasta Catalunya·Katalunia Dastatu', que se celebra del 23 al 25 de juny, a la Plaça Guipúscoa d'aquesta ciutat.

Tasta Catalunya·Katalunia Dastatu, una mostra alimentaria catalana que se celebra cada solstici de juny des de fa sis anys, renova vots i aposta novament per la capital basca per anunciar l'estiu, incorporant aquesta fira a l'agenda de molts bascos sabedors de l'immillorable ambient que es genera entorn una copa de cava acompanyada d'un bon plat d'arròs, una tapa d'embotits o formatges, tot ben amanit amb un oliva verge extra suau i afruitat que sovint amaga aromes mediterranis.

Embotits, formatges, mel, conserves, vins, caves, olis d'oliva verge extra i altres delícies gastronòmiques com les croquetes de formes i sabors increïbles són les propostes de les 13 empreses catalanes participants en aquesta mostra, que són coneixeidores de que als bascos se'ls sedueix pel paladar y se'ls guanya pel rigor. Per això es presenten disposades a que els visitants, aficionats, experts i professionals, degustin els seus productes abans de comprar-los, en una edició renovada de la ja clàssica busqui i compari.

Les empreses participants a l'edició 2017 de Tasta Catalunya • Katalunia Dastatu son:

  1. Jean León  | vi DO Penedès | Vilafranca del Penedès (Alt Penedès) | jeanleon.com
  2. Montsagre | oli d'oliva verge extra, vinagre | Horta de Sant Joan (Terra Alta) montsagre.com
  3. Mel Can Toni | mel | Seròs (Segrià) | melcantoni.com
  4. COC Ludoteca Gastronòmica | croquetes | Mataró (Maresme) | clubcoc.com
  5. Bosch i Casals Embotits Artesans | embotits | Sant Feliu Sassera (Bages)  boschicasals.cat
  6. Cooperativa La Granadella | oli d'oliva verge extra | La Granadella (Garrigues)  olidegustus.com
  7. Betara | formatge | Perafita (Osona) | betara.cat
  8. Caves Ventura Soler | vi DO Penedès, DO Cava | Sant Sadurni d'Anoia (Alt Penedès) | venturasoler.com
  9. Embotits Mas Bellaire - Artesans de l´Abel | embotits | Sant Joan Les fonts (Garrotxa)
  10. Formatges Montbrú | formatges | Moià (Moianès) | montbru.com
  11. Migjorn | oli d'oliva verge extra ecològic | Navàs (Bages) | olimigjorn.com
  12. Consell General de la Vall d'Aran | productes del territori | Vielha (Vall d'Aran) | conselharan.org
  13. Espinaler | conserves | Vilassar de Mar (Maresme) | espinaler.com
Regió Europea de la Gastronomia

Catalunya comparteix amb Euskadi el privilegi de disposar d'un extraordinari patrimoni cultural i paisatgístic, que els situa com a destinacions gastronòmics de preferència. També comparteix altre patrimoni immaterial d'incalculable valor, i és una societat civil ben estructurada, capaç d'establir aliances amb altres regions europees i plantejar a l'Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme el projecte Regió Europea de la Gastronomia (REG). El REG té com a objectiu destacar i promoure les cultures alimentàries europees que contribueixen activament en l'educació per a una alimentació saludable i sostenible, i fomenten la innovació gastronòmica. Catalunya va ser nomenada primera regió europea de la Gastronomia a 2016, i durant un any, Generalitat de Catalunya i entitats i institucions han treballat en diferents actuacions relacionades amb la gastronomia des de tots els aspectes. Aquesta primavera, Catalunya ha cedit el relleu a altres regions no sense abans projectar un futur de treball intens al voltant dels múltiples aspectes relacionats amb un acte tan bàsic com és el menjar i el beure.