Inici | Notícies | Detall de la Noticia

06-06-2017

Barcelona acull, per primera vegada, el Catalonia Wine & Cava Business Forum, el gran centre de negocis de les empreses del sector vitivinícola de Catalunya

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca,  conjuntament amb l'Incavi i les associacions sectorials Associació Vinícola Catalana, Institut del Cava i PimeCava, organitzen a Barcelona rondes de negocis entre compradors de països d'Amèrica i Àsia i empreses catalanes

Prop de 40 compradors de 12 països es trobaran a l'Hotel Alimara de Barcelona amb més d'una trentena d'empreses catalanes del sector vitivinícola català, durant els dies 14 i 15 de juny

Acció, Alimentaria i Euroselecció Riedel col·laboren en aquest esdeveniment que posa de relleu el sector vitivinícola català

La indústria vitivinícola, amb unes vendes netes de més de 300 milions d'euros l'any, constitueix el tercer sector agroalimentari de Catalunya

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, conjuntament amb l'Incavi i les associacions sectorials Associació Vinícola Catalana, Institut del Cava i PimeCava, organitzen el I Catalonia Wine and Cava Business Forum, que té lloc els propers dies 14 i 15 de juny a l'hotel Alimara de Barcelona.

Catalonia Wine & Cava Business Forum és un esdeveniment de negocis amb la participació de productors i elaboradors de vi i cava de Catalunya, i importadors i distribuïdors d'Amèrica i Àsia, amb l'objectiu principal d'establir relacions comercials entre les empreses catalanes de vi i cava i els operadors dels mercats convidats.

En l'acte d'inauguració i benvinguda, Ramon Sentmartí, director de Promotora d'Exportacions Agroalimentàries (PRODECA), i Salvador Puig, director de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), presentaran el sector del vi i cava a Catalunya, que constitueix el tercer sector agroalimentari de Catalunya, amb unes vendes netes de més de 300 milions d'euros l'any. 

Així, durant dos dies, a Barcelona, tenen lloc les trobades B2B (empresa-operador), organitzades de manera que tots els cellers inscrits puguin presentar el seu celler i donar a conèixer i tastar els seus productes a tots els operadors internacionals, en reunions individuals d'una durada de 20 minuts. A més, s'han afegit al programa, dinars networking amb l'objectiu d'aprofundir en els contactes obtinguts durant les rondes d'entrevistes.

En aquesta ocasió, en les jornades B2B prenen part prop de 40 compradors convidats dels següents mercats:

Amèrica - Canadà, Colòmbia, El Salvador, EUA, Mèxic, Panamà, Perú, Puerto Rico i República Dominicana.
Àsia - Japó, Singapur i Taiwan.

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a través de Prodeca,  conjuntament amb l'Incavi i les associacions sectorials Associació Vinícola Catalana, Institut del Cava i PimeCava, formen el Comitè Organitzador d'aquest esdeveniment, que té com a objectiu consolidar una plataforma estable de negoci internacional per al sector del vi i el cava de Catalunya, i que compta amb la col·laboració d'ACCIÓ, l'Agència per a la Competitivitat de l'Empresa, adscrita al Departament d'Empresa i Coneixement, d'Alimentaria-Intervin i d'Euroselecció-Riedel.

Empreses catalanes participants:
  1. 1+1=3 | DO Penedès, DO Cava | Guardiola de Font-Rubí
    (Alt Penedès)
  2. Acústic Celler | DO Montsant, DOQ Priorat | Marçà (Priorat)
  3. Alta Alella – Cava Privat | DO Alella, DO Catalunya, DO Cava |Tiana (Maresme)
  4. Altavins Viticultors | DO Terra Alta | Batea (Terra Alta)
  5. Castell d'Or | DO Catalunya, DO Conca de Barberà, DO Montsant, DO Penedès, DOQ Priorat, DO Tarragona, DO Cava  Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)
  6. Castell de Pujades | DO Penedès | Vilafranca del Penedès
    (Alt Penedès)
  7. Celler Masroig | DO Montsant | El Masroig (Priorat)
  8. Celler Ronadelles | DO Catalunya, DO Montsant, DOQ Priorat, DO Terra Alta, DO Cava | Cornudella de Montsant (Priorat)
  9. Clos Montblanc | DO Catalunya, DO Conca de Barberà
    Barberà de la Conca (Conca de Barberà)
  10. Clot dels Oms – Rabetllat i Vidal | Sant Esteve Sesrovires
    (Baix Llobregat)
  11. Costers del Sió | DO Costers del Segre | Balaguer (Noguera)
  12. Covides | DO Penedès, DO Cava | Vilafranca del Penedès
    (Alt Penedès)
  13. Edetària | DO Terra Alta | Gandesa (Terra Alta)
  14. Grup Oliveda | DO Catalunya, DO Empordà, DO Cava | Capmany (Alt Empordà)
  15. Marco Abella | DOQ Priorat | Porrera (Priorat)
  16. Mas Bertran Viticultors
  17. Mas Blanch i Jové | DO Costers del Segre | La Pobla de Cérvoles (Garrigues)
  18. Mas Llunes | DO Empordà | Garriguella (Alt Empordà)
  19. Mas Rodó Vitivinícola | DO Penedès | Mediona (Alt Penedès)
  20. Mascaró | DO Cava | Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)
  21. Nadal | DO Penedès, DO Cava | Torrelavit (Alt Penedès)
  22. Oriol Rossell | DO Penedès, DO Cava | Sant Marçal (Alt Penedès)
  23. Pares Baltà | DO Penedès, DOQ Priorat, DO Cava | Pacs del Penedès (Alt Penedès)
  24. Pedro Masana | DO Catalunya, DO Terra Alta | Gandesa
    (Terra Alta)
  25. Raventós Rosell |  DO Catalunya, DO Penedès, DO Cava Masquefa (Alt Penedès)
  26. Roqueta Origen | DO Catalunya, DO Pla de Bages, DO Terra Alta Santa Maria d'Horta d'Avinyó (Bages) 
  27. Sant Josep Vins | DO Catalunya, DO Terra Alta | Bot (Terra Alta)
  28. Torelló | DO Penedès, DO Cava | Gelida (Alt Penedès)
  29. Torreblanca | DO Penedès, DO Cava | Sant Miquel d'Olèrdola
    (Alt Penedès)
  30. Vinícola de Nulles |  DO Tarragona | Nulles (Alt Camp)
  31. Vinícola del Priorat | DOQ Priorat, DO Terra Alta | Gratallops (Priorat)
  32. Vinyes Domenech | DO Montsant | Capçanes (Priorat)
  33. Viña Tridado | DO Terra Alta | Gandesa (Terra Alta)
La indústria vitivinícola a Catalunya

La indústria vitivinícola, amb unes vendes netes de més de 300 milions d'euros l'any, constitueix el tercer sector agroalimentari de Catalunya.

El sector vitivinícola català té una estructura molt sòlida i competitiva.
Més de 22.000 persones treballen en el sector de les vinyes, cellers i serveis associats. Hi ha hagut un creixement continu en l'àrea coberta per vinyes inscrites amb Denominacions d'Origen de Catalunya com a conseqüència de la millora constant de la qualitat del raïm produïdes en aquestes zones.

Enòlegs i productors de Catalunya estan en constant recerca de grans vins. Els ajuda en aquesta recerca una llarga tradició que ha estat enriquida per les tècniques i mètodes de producció més innovadors. Això els ajuda a obtenir vins amb caràcter complex, matisos rics d'un territori que, si bé és relativament petit, presenta una gran diversitat de paisatges, microclimes i varietats de raïm.

Una gran capacitat tècnica i humana, instal·lacions i enòlegs de primer nivell, clima i territori privilegiats per al conreu de vinya.
Dins d'una ampolla de vi català hi ha tradició, cultura, paisatge, recerca, innovació i tecnologia, ambició i passió. Per això, el mercat natural del vi català és el món.