Inici | Notícies | Detall de la Noticia

11-05-2017

Jornada tècnica El formatge artesà al mercat europeu, en el marc de la fira Lactium de Vic

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, col.labora en l'organització de la fira Lactium, que té lloc els dies 13 a 14 de maig a Vic  

En el decurs de la jornada tènica, Prodeca exposa la presentació "Documentació i procediments necessaris per a l'exportació" 

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, col·labora en l'organització de la fira Lactium, que té lloc els dies 13 i 14 de maig a Vic. Així,  en el marc de la fira, el divendres 12 de maig, s'ha organitzat la jornada tècnica El formatge artesà al mercat Europeu, amb l'objectiu de reunir experiències i informació al voltant de l'exportació de formatge artesà, i que s'ha enfocat en dos mercats que creiem que són d'alt interès estratègic i al mateix temps són prou diferenciats: Anglaterra i Itàlia.

En el decurs d'aquesta jornada té lloc la presentació Documentació i procediments necessaris per a l'exportació, a càrrec de Prodeca, on coneixerem quina és la documentació específica i procediments necessaris per poder treballar comercialment en aquesta direcció, com ara, el Trànsit Intracomunitari vs Exportacions, zones que integren el territori duaner de la UE, el codi TARIC (aranzel integrat de les Comunitats Europees), aranzel producte-país, obligacions fiscals, documents pel trànsit intracomunitari, així com l'etiquetatge de formatges a la UE, i més concretament al Regne Unit, i a Itàlia.

Lactium - La mostra de formatges catalans torna al Parc Jaume Balmes de Vic el cap de setmana del 13 al 14 de maig

La mostra, considerada com la fira de referència del sector, compta amb la participació de més d'una quarantena de formatgeries. Així,  en el decurs de la fira, el públic visitant podrà conèixer, escollir i degustar més de 150 formatges de gran qualitat d'arreu de Catalunya, en un entorn lúdic i dinàmic situat al centre de la ciutat.

Entre les novetats destaca la iniciativa de Rock & Txis, 40 tapes amb formatge, amb l'objectiu d'apropar el formatge a la cuina. Així el dissabte per la nit, té lloc un sopar  amb 40 tapes elaborades amb formatge, acompanyades de cerveses artesanes, els vins de Cap de Ruc i altres productes agroalimentaris de qualitat.

D'altra banda, també destaca el Txis Corner, un espai que té la voluntat d'oferir projectes i experiències innovadores de formatgers d'arreu de Catalunya. També trobarem L'Aula del Formatge Bonpreu-Esclat, un espai de divulgació i coneixement de la cultura del formatge on s'organitzen tastos guiats.

Enguany, i en el  marc de la fira, tornarà el Concurs de Formatges Artesans de Catalunya, amb 9 categories i d'on sortirà el premi especial "Millor formatge català LACTIUM 2017".

Pel què fa al públic familiar, hi haurà una mostra de bestiar viu, amb la presència de races autòctones catalanes, així com activitats, tallers i espectacles pels més menuts que visitin la fira.