Inici | Notícies | Detall de la Noticia

02-05-2017

El II Meat Business Forum, tanca les seves portes amb un balanç positiu, consolidant-se com a fòrum internacional de negoci per al sector carni de Catalunya

Les empreses catalanes participants en les trobades B2B del Meat Business Forum coincideixen a subratllar la qualitat dels importadors internacionals dels 44 països convidats

El certamen ha esdevingut un punt de trobada entre 31 productors del sector carni català i 140 operadors convidats de 44 països tercers

Catalunya va exportar l'any passat 1,3 milions de tones de carn per valor de 2.732 MEUR

El II Meat Business Fòrum cerca impulsar exportacions càrnies després del rècord del 2016

El II Meat Business Forum, organitzat pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, i en col·laboració amb el sector productiu de la carn, va tancar portes ahir, amb un gran èxit de satisfacció. Durant els dies 3 i 4 de maig, Caixa Forum de Barcelona, ha esdevingut una plataforma de negocis del sector carni català amb operadors de mercats tercers.

En aquesta segona edició, el Meat Business Forum, que s'ha consolidat com a fòrum internacional del sector carni català,  ha permès les trobades B2B entre 31 empreses productores i exportadores de carn i productes carnis de Catalunya, que constitueixen un percentatge elevat del teixit productiu amb capacitat de posicionar els seus productes en mercats tercers, i 140 operadors internacionals convidats de 44 països tercers, en concret d'Àfrica (Algèria, República Democràtica de Congo, Costa d'Ivori, Líbia, Marroc, Tunísia, Sudàfrica), Amèrica del Nord (Canadà, Cuba), Amèrica Central i del Sud (Argentina, Bolívia, Colòmbia, Costa Rica, Curaçao, Equador, Panamà, Perú, Xile), Europa Central i Oriental (Suïssa, Bòsnia, Sèrbia), Pròxim Orient (Aràbia Saudita, Bahrain, Egipte, Iran, Jordània, Líban, Unió d'Emirats Àrabs) i  Sud-est asiàtic i Àsia oriental (Corea del Sud, Filipines, Hong Kong, Japó, Tailàndia, Taiwan, Vietnam, Xina).

Pel que fa a la valoració del certamen, els productors catalans coincideixen a afirmar l'alta qualitat dels importadors i la possibilitat d'arribar a nous mercats fins ara inabastables mitjançant el format àgil i efectiu de les entrevistes B2B, on han pogut donar a conèixer la qualitat dels seus productes, com es produeixen i l'habilitat per innovar i adaptar-se a les especialitats de cada mercat, així com la capacitat d'oferir productes als mercats més exigents.

Pel altra banda, els operadors convidats destaquen amb satisfacció l'organització del certamen i el format de l'espai on s'han pres part les reunions B2B, que ha facilitat les relacions entre tots els participants, amb una agenda preestablerta  de reunions d'una durada de 15 minuts per tal que cada productor es pugui reunir amb tots els operadors internacionals segons el tipus de carn o productes carnis que importa. Així mateix, valoren molt positivament els contactes realitzats.  

Des de Prodeca, per la seva part, es valora amb satisfacció aquesta segona edició del Meat Business Forum, subratllant el  grau de professionalització i de contactes que han assolit les trobades. 


Suport institucional i patrocinis

El Departament d'Agricultura, a través de Prodeca, i la Subdirecció General de Ramaderia, conjuntament amb les organitzacions i associacions empresarials, ANAFRIC, ASOPROVAC, ASSOCAT, FAC, FECIC, FECOC i PORCAT formen el Comitè Organitzador d'aquest esdeveniment, que ha treballat conjuntament per crear aquest punt de trobada, i que ha comptat amb el patrocini de Caixa Bank, AlfilLogistics i Alimentaria.

El II Meat Business Fòrum cerca impulsar exportacions càrnies després del rècord del 2016

El 2016 va ser un any rècord per a les exportacions de carn a Catalunya. L'any passat, les empreses càrnies catalanes van exportar 1,3 milions de tones de carn, per valor de 2.732 milions d'euros. D'aquest total, 882 milions corresponen a les exportacions a països tercers, que en els darrers 6 anys han crescut en valor un 280%. Catalunya és una gran potència càrnia a Europa i el principal sector agroalimentari de Catalunya. Produeix anualment més de 2 milions de tones de carn de totes les espècies: porcí, boví, oví, caprí, equí, aviram i conill'', amb un volum de negoci de 8.820 milions d'euros. Representa més del 32% del volum de negoci del sector agroalimentari, el 40% en ocupació i més del 21% en nombre d'empreses.
És un sector que s'orienta cada cop més cap a la integració vertical com a forma d'assegurar la traçabilitat des de la granja fins al punt de venda, tot complint amb les exigències creixents del mercat.

Empreses catalanes participants:
  1. Baro | carn curada i processada | Cervià de Ter (Gironès)
  2. Bonàrea Agrupa | activitats ramaderes, industrials i comercials de la carn | Guissona (Segarra)
  3. Carlos Colomer | boví | Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa)
  4. Cárnica Batallé | porcí, carn curada i processada | Riudarenes (Selva)
  5. Cárnicas Toni Josep | porcí | Vic (Osona)
  6. Càrniques Illas Juli | carn | Blanes (Selva)
  7. Carns B | boví, oví, porcí, cabrum i equí | Barcelona
  8. Carns Pont - Grup Fribin | boví, xai i cabrit, porcí | Barcelona
  9. Carns Romeu | boví, oví i porcí, elaborats per catering | Gelida (Alt Penedès)
  10. Colomer / DCO | oví | Les Preses (Garrotxa)
  11. Companyia General Carnia | boví, oví i carn de caça| Barcelona
  12. Costa Brava Foods | porcí | Riudellots de la Selva (Selva)
  13. Embutidos Caula | carn curada i processada | Sant Gregori (Gironès)
  14. Export El Bruguer | porcí | Vic (Osona)
  15. Fricafor | boví i porcí | Vilafant (Alt Empordà) 
  16. Frimosa | triperies i menudències de boví i oví | Sant Quirze del Vallès (Vallés Occidental)
  17. Friselva SA | porcí | Girona
  18. Grup Viñas | boví |Vic (Osona)
  19. Jacsa | porcí, boví | Sallent (Bages)
  20. Le Porc Gourmet, SA | aviram | Santa Eugènia de Berga (Osona)
  21. Luis Oliveras | embotits curats | Olot (Garrotxa)
  22. Montflorit | carn curada i processada | Canovelles
    (Vallès Oriental)
  23. Montronill | porcí | Vic (Osona)
  24. Noel | porcí, carn curada i processada | Sant Joan les Fonts (Garrotxa)
  25. Olot Meats Group | porcí | Olot (Garrotxa)
  26. Padesa | especejament de pollastre i Gall d'Indi | Amposta (Montsià)
  27. Patel - Vallmeat | porcí | Santa Maria de Corcó (Osona)
  28. Pinsos Ursa | fabricació i comercialització de pinsos per boví i oví | Anglesola (Urgell)
  29. Porxas | pernil serrà i embotits curats | Sant Joan les Fonts (Garrotxa)
  30. Roca 1927 | oví, boví | Banyoles (Pla de l'Estany)
  31. Viñals Soler - Industrias Cárnicas | oví, boví | Argentona (Maresme)