Inici | Notícies | Detall de la Noticia

27-04-2017

Barcelona acull, per segon any, el Meat Business Fòrum, el gran centre de negocis de les empreses del sector carni de Catalunya
Un moment de les trobades B2B de l'edició anterior de 2016

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, i les associacions empresarials del sector carni ANAFRIC, ASOPROVAC, ASSOCAT, FAC, FECIC, FECOC i PORCAT, organitzen a Barcelona rondes de negoci entre compradors de països tercers i empreses catalanes


En aquesta segona edició més de 140 compradors de 44 països es trobaran al recinte de Caixa Forum  amb més d'una trentena d'empreses catalanes de totes les espècies de carn durant els dies 3 i 4 de maig

La consellera Meritxell Serret inaugura l'acte de benvinguda

Caixabank, AlfilLogistic i Alimentaria donen suport a aquest esdeveniment que posa de relleu el sector carni

Catalunya exporta als millors mercats el 36% de la carn que produeix amb un valor de més de 2.400 milions d'euros

La indústria càrnia representa més del 32% del volum de negoci del sector agroalimentari

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, conjuntament amb les  associacions empresarials ANAFRIC, ASOPROVAC, ASSOCAT, FAC, FECIC, FECOC i PORCAT, organitzen el II Meat Business Forum, que té lloc els propers dies 3 i 4 de maig al recinte de Caixa Forum de Barcelona.

Amb aquesta segona edició es consolida un esdeveniment que posa en contacte les empreses del sector carni de Catalunya amb compradors de mercats tercers, en una ronda de negocis en la que participen productors exportadors de carn i productes carnis de Catalunya, que constitueixen, en conjunt, un percentatge elevat del teixit productiu amb capacitat de posicionar els seus productes en mercats tercers, i importadors i distribuïdors de països tercers.

Meritxell Serret, consellera d'Agricultura, presidirà la inauguració i benvinguda a les empreses catalanes participants i als compradors internacionals convidats.

Posteriorment, Ramon Sentmartí, director de Prodeca,  exposarà la presentació Catalunya, clúster europeu de la carn, principal sector agroalimentari de Catalunya, amb un volum de negoci de 8.820 milions d'euros. També explicarà les grans línies de treball del Departament d'Agricultura per a garantir productes de qualitat i segurs, capaços de competir en els mercats internacionals. Acte seguit, es duran a terme presentacions per part de CaixaBank, AlfilLogistics i Alimentaria, per oferir els seus serveis.

A més, tindran lloc els seminaris Els estàndards de qualitat dels Emirats Àrabs per als productes alimentaris i UAE's Halal Standards, impartits pel director de l'ESMA (Emirates Authority for Standardization and Metrology), autoritat federal dels Emirats Àrabs competent en normalització i metrologia.

El mateix dia, i per finalitzar la jornada, se celebra un còctel networking de benvinguda a Caixa Forum, ofert per Caixabank, on empreses catalanes participants oferiran els seus productes, amb l'objectiu que els compradors internacionals puguin degustar-los, així com aprofundir en els contactes obtinguts durant la primera ronda d'entrevistes.

Així, durant dos dies, a Caixa Forum de Barcelona, tenen lloc les trobades B2B (empresa-operador) d'acord amb una agenda preestablerta entre els empresaris catalans i els operadors internacionals. Les reunions tenen una durada de 15 minuts per tal que cada productor es pugui reunir amb tots els operadors internacionals segons el tipus de carn o productes carnis que importa. En aquesta ocasió, en les entrevistes B2B prenen part més de 140 compradors convidats dels següents mercats:
  1. Àfrica: Algèria, República Democràtica de Congo, Costa d'Ivori, Líbia, Marroc, Tunísia, Sudàfrica 
  2. Amèrica del Nord: Canadà, Cuba
  3. Amèrica Central i del Sud: Argentina, Bolívia, Colòmbia, Costa Rica, Curaçao, Equador, Panamà, Perú, Xile
  4. Europa Central i Oriental: Suïssa, Bòsnia, Sèrbia
  5. Pròxim Orient: Aràbia Saudita, Bahrain, Egipte, Iran, Jordània, Líban, Unió d'Emirats Àrabs 
  6. Sud-est asiàtic i Àsia oriental: Corea del Sud, Filipines, Hong Kong, Japó, Tailàndia, Taiwan, Vietnam, Xina
El Departament d'Agricultura, a través de Prodeca, i la Subdirecció General de Ramaderia, conjuntament amb les organitzacions i associacions empresarials, ANAFRIC, ASOPROVAC, ASSOCAT, FAC, FECIC, FECOC i PORCAT formen el Comitè Organitzador d'aquest esdeveniment, que té com a objectiu consolidar una plataforma estable de negoci internacional per al sector carni de Catalunya, i que compta amb el patrocini de Caixa Bank, AlfilLogistics i Alimentaria.

Empreses catalanes participants:
  1. Baro | carn curada i processada | Cervià de Ter (Gironès)
  2. Bonàrea Agrupa | activitats ramaderes, industrials i comercials de la carn | Guissona (Segarra)
  3. Carlos Colomer | boví | Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa)
  4. Cárnica Batallé | porcí, carn curada i processada | Riudarenes (Selva)
  5. Cárnicas Toni Josep | porcí | Vic (Osona)
  6. Càrniques Illas Juli | carn | Blanes (Selva)
  7. Carns B | boví, oví, porcí, cabrum i equí | Barcelona
  8. Carns Pont - Grup Fribin | boví, xai i cabrit, porcí | Barcelona
  9. Carns Romeu | boví, oví i porcí, elaborats per catering | Gelida (Alt Penedès)
  10. Colomer / DCO | oví | Les Preses (Garrotxa)
  11. Companyia General Carnia | boví, oví i carn de caça| Barcelona
  12. Costa Brava Foods | porcí | Riudellots de la Selva (Selva)
  13. Embutidos Caula | carn curada i processada | Sant Gregori (Gironès)
  14. Export El Bruguer | porcí | Vic (Osona)
  15. Fricafor | boví i porcí | Vilafant (Alt Empordà) 
  16. Frimosa | triperies i menudències de boví i oví | Sant Quirze del Vallès (Vallés Occidental)
  17. Friselva SA | porcí | Girona
  18. Grup Viñas | boví |Vic (Osona)
  19. Jacsa | porcí, boví | Sallent (Bages)
  20. Le Porc Gourmet, SA | aviram | Santa Eugènia de Berga (Osona)
  21. Luis Oliveras | embotits curats | Olot (Garrotxa)
  22. Montflorit | carn curada i processada | Canovelles
    (Vallès Oriental)
  23. Montronill | porcí | Vic (Osona)
  24. Noel | porcí, carn curada i processada | Sant Joan les Fonts (Garrotxa)
  25. Olot Meats Group | porcí | Olot (Garrotxa)
  26. Padesa | especejament de pollastre i Gall d'Indi | Amposta (Montsià)
  27. Patel - Vallmeat | porcí | Santa Maria de Corcó (Osona)
  28. Pinsos Ursa | fabricació i comercialització de pinsos per boví i oví | Anglesola (Urgell)
  29. Porxas | pernil serrà i embotits curats | Sant Joan les Fonts (Garrotxa)
  30. Roca 1927 | oví, boví | Banyoles (Pla de l'Estany)
  31. Viñals Soler - Industrias Cárnicas | oví, boví | Argentona (Maresme)
Catalunya, gran exportadora de carn

La indústria càrnia és el principal sector agroalimentari de Catalunya, amb un volum de negoci de 8.820 milions d'euros. Representa més del 32% del volum de negoci del sector agroalimentari, el 40% en ocupació i més del 21% en nombre d'empreses.

És un sector que s'orienta cada cop més cap a la integració vertical com a forma d'assegurar la traçabilitat des de la granja fins al punt de venda, tot complint amb les exigències creixents del mercat.

Catalunya produeix anualment més de dos milions de tones de carn de totes les espècies: porcí, boví, oví, caprí, equí, aviram i conill. A més, destaca per posicionar en els mercats internacionals ous incubables d'aviram.

Catalunya és també un gran exportador de carn. El 2016 ha estat any rècord en exportació càrnia, pràcticament el 36% de la carn que s'hi produeix es comercialitza en mercats exteriors, el que representa, en valor, més de 2.400 milions d'euros, i una taxa de cobertura de més del 600%. L'exportació de carn i despulles a països tercers s'ha incrementat un 280% en valor en 6 anys, arribant a 882,19 milions d'euros el 2016.

Alhora, Catalunya és un territori amb una arrelada tradició en l'elaboració d'embotits de gran qualitat i molta varietat.