Inici | Notícies | Detall de la Noticia

02-11-2016

El Departament d'Agricultura organitza la II Jornada ECO Networking

Prodeca reuneix a empreses productores i distribuïdores del sector agroalimentari ecològic en una trobada de negocis

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, organitza la II Jornada ECONetworking, una trobada de negoci dedicada al sector ecològic, que té lloc el proper 7 de novembre, al Mercat de la Flor, de Mercabarna (Barcelona).

ECONetworking és una plataforma per posar en contacte productors i elaboradors del sector agroalimentari ecològic amb compradors i distribuïdors. Aquesta iniciativa neix a partir de l'increment de la demanda de productes ecològics, i la necessitat d'establir sistemes de distribució que permetin, d'una banda, diversificar les opcions de venda de productors i elaboradors, i, d'una altra, atendre les necessitats dels operadors de disposar d'una oferta àmplia i de qualitat en aquest segment de l'oferta agroalimentària.

La jornada s'obrirà amb la benvinguda als participants, per part de representants del Departament d'Agricultura i de Prodeca, seguida de la conferència NUDGING, ajudant a la gent a prendre decisions que "els convenen" sense haver d'imposar-los res, a càrrec d' Enric Segarra i Costa, professor d'Estratègia, Creativitat i Innovació. Posteriorment tindran lloc les trobades B2B que consisteixen en una sessió d'entrevistes entre compradors i venedors, d'una durada curta (entorn els 5 minuts), que tenen com a objectiu facilitar el contacte entre professionals del sector agroalimentari ecològic.

Com a cloenda, s'ha organitzat un dinar on els participants podran aprofundir en els contactes obtinguts durant les sessió d'entrevistes exprés.

Empreses participants

Per la part de la demanda:
  1. 2147 Mans | Sant Vicens dels Horts (Baix Llobregat)
  2. Bebicash | Barcelona
  3. Bio Supermercats Nana | Palamós (Baix Empordà)
  4. Bioconsum | Lleida
  5. Bouquet d'Hort | Sant Pere de Ribes (Garraf)
  6. Campos Estela | Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental)
  7. Can Garriga | conserves, llegums | L'Ametlla del Vallès (Vallès Oriental)
  8. Can Quimet Gall | Lliçà d'Amunt (Vallès Oriental)
  9. Casa Boix | Sant Pere de Riudebitlles (Alt Penedès)
  10. Cerdanya Ecoresort | Prullans (Cerdanya)
  11. Coffee Center | Aiguaviva (Gironès)
  12. E.I. Xarxa Agrosocial SCCL | Sant Vicens dels Horts (Vallès Occidental)
  13. Ecocentral | Hospitalet de Llobregat
  14. Ecocentre Barcelona | Barcelona
  15. Ecollita | Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental)
  16. Ecozara | Saragossa
  17. Espai Eco | Barberà del Vallès (Vallès Occidental)
  18. F. Roca | Barcelona
  19. Fructus | Viladecans (Baix Llobregat)
  20. Hort d'en Didac | Mataró (Maresme)
  21. Hortec | Mercabarna (Barcelona)
  22. Hostal Gastronòmic La Creu | Mora d'Ebre (Ribera d'Ebre)
  23. Hostatgeria del Lleure Integral | Casserres (Berguedà)
  24. L'Ecològic de la Noguera | Balaguer (Noguera)
  25. La Tavella | Cardedeu (Vallès Oriental)
  26. Lortiga.cat i delhortcasa.cat | Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental)
  27. Martí Pagesos | Camarles (Baix Ebre)
  28. Més Bio | Bellpuig (Urgell)
  29. Mimasa | Barcelona
  30. Món Ecològic | Castellbisbal (Vallès Occidental)
  31. Morales e Hijos | Barcelona
  32. Obbio | Barcelona 
  33. Quèviure Cooperativa | Barcelona
  34. Restaurant Capicua| Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental)
  35. Torribas | Barcelona
  36. Vega Raw Organic Barcelona | Sant Feliu de Codines (Vallès Oriental)
Per la part de l'oferta:
  1. 2147 Mans | horta | Sant Vicens dels Horts (Barcelona)
  2. Addaia | oli d'oliva, cava | Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès)
  3. Biocop | productes ecològics | Lliçà de Vall (Vallès Oriental)
  4. Bionsan | productes ecològics | Mora d'Ebre (Ribera d' Ebre)
  5. Biosanare | conserves vegetals, oli d'oliva, vinagres | Llinars del Vallès (Vallès Oriental)
  6. Bouquet d'Hort | conserves, melmelades | Sant Pere de Ribes (Garraf)
  7. Brot d'Or | germinats gourmet | Sentmenat (Vallès Occidental)
  8. Cal Cerdà | horta | Sant Antoni de Vilamajor (Vallès Oriental)
  9. Cal Garreta | fruita i verdura | Lleida
  10. Can Garriga | conserves, llegums | L'Ametlla del Vallès (Vallès Oriental)
  11. Can Mabres | carn de vedella | Castellolí (Anoia)
  12. Can Quimet Gall | ous | Lliçà d'Amunt (Valles Oriental)
  13. Cavas Bolet | vins i caves | Castellví de la Marca (Alt Penedès)
  14. Celler Eudald Massana Noya | vins i caves | Sant Pau d'Ordal (Alt Penedès)
  15. Celler Rubió de Sòls | vi | Balaguer (Noguera)
  16. Celler Vell | cava | Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès)
  17. Central Parc | verdures i horta | Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat)
  18. Clos Montblanc | vi | Barberà de la Conca (Conca de Barberà)
  19. Coffee Center | cafè, te, xocolata | Aiguaviva (Gironès)
  20. Cor de Fruita | fruita | El Poal (Pla d'Urgell)
  21. Dàlit Natura | fruits secs | Tarroja de Segarra (Segarra)
  22. Delicies del Berguedà | iogurts | Cercs (Berguedà)
  23. Dominis de Granyena | oli d'oliva, fruits secs | Granyena de les Garrigues (Garrigues)
  24. dpagès | carn de porc | Solsona (Solsonès)
  25. Ecomingo | cítrics | Roquetes (Baix Ebre)
  26. Ecopyrene Carn Ecològica | carn de vedella | Bellver de Cerdanya (La Cerdanya)
  27. Formatges Mas El Garet | formatge de cabra | Tona (Osona)
  28. Fundació Onyar – La Selva | pasta fresca, pizzes, patés | Quart (Gironès)
  29. Gelats Dino | gelats | Empuriabrava (Baix Empordà)
  30. Glorioso Super Nutrients | suplements nutrients | Vilafant (Alt Empordà)
  31. Hort del Silenci | conserves, llegums, pastes | Muller - El Plans de Sió (Segarra)
  32. Izi Bio | caramels | Sant Cugat del Vallès (Barcelona)
  33. La Cervesera del Poblenou | cerveses | Barcelona
  34. La Gleva | embotits | La Gleva - Les Masies de Voltregà (Osona)
  35. La Granja de Flix | horta | Flix (Ribera d'Ebre)
  36. Mareterra 2003 | cafè | Castelldefels (Baix Llobregat)
  37. Mas del Puig Bonans | vi, most | Piera (Anoia)
  38. Mel Muria | mel | El Perelló (Baix Ebre)
  39. Mimasa | productes ecològics | Barcelona
  40. Natural Subirats | infusions, condiments | Ordal (Alt Penedès)
  41. Oli Rupestre del Cogul | oli d'oliva | El Cogul (Garrigues)
  42. Parc de les Olors | plantes aromàtiques, infusions | Riells del Fai (Vallès Oriental)
  43. Pastures de Castelltallat | vedella | Castelltallat (Bages)
  44. Pau Casanova | verdures | Deltebre (Baix Ebre)
  45. Pirinat | carn ecològica del Pirineu | vedella | Campdevànol (Ripollès)
  46. Poma de Muntanya Biolord | fruita | Sant Llorenç de Morunys (Solsonès)
  47. Riera Giersen | cafè, te | Rubí (Vallès Occidental)
  48. Riet Vell | arròs | Amposta (Montsià)
  49. Sambucus | cafè, infusions | Manlleu (Osona)
  50. Solà Clàssic | vins, caves | Bellmunt del Priorat (Priorat)
Un sector en creixement

El sector de l'alimentació ecològica està en creixement. Cada cop hi ha més productors i més elaboradors de productes ecològics, però també més consumidors. Concretament, des de l'any 2000 fins al 2015, el número d'operadors ecològics s'ha multiplicat per més de 6 (de 450 a 3.014 operadors) i la superfície inscrita, per gairebé 13 (de 10.807 a 142.024 ha.).
Els creixements més importants respecte de l'any passat s'han centrat en el cultiu de la vinya, que arriba a les 7.790 hectàrees (un 38,74% més), i l'olivera, amb 5.984 hectàrees (un 29,3% més).
Pel que fa a la ramaderia, cal subratllar que la producció majoritària a Catalunya, el vaquí de carn, ha crescut gairebé un 54%. També cal destacar l'increment del nombre d'explotacions ramaderes dedicades a l'avicultura d'ous (un 67% més) i d'equí (un 39% més).
D'altra banda, les activitats agroindustrials han crescut un 32,5% de mitjana. Destaca l'augment d'activitats de fabricació i envasament d'olis (un 28% més), els escorxadors, sales d'especejament i elaboració de productes carnis (un 23.7% més), i l'elaboració i/o embotellament de vins, caves i escumosos (un 24%).
Gairebé totes les activitats industrials ecològiques catalanes representen entre un 10% i un 20% del total de l'Estat espanyol.
Segons les darreres dades disponibles del CCPAE, quan a la facturació de les empreses ecològiques, el sector va moure un volum de 291 milions d'euros, que suposa un increment de més del 56%, respecte del 2010.  El destí dels productes ecològics catalans és el següent: Catalunya: 42%, 102,5 milions €, Espanya: 19% 47,2 milions €, UE: 26% 64 milions € i Fora UE: 13% 31,6 milions €.