Inici | Notícies | Detall de la Noticia

18-04-2016

Catalunya, Regió Europea de la Gastronomia 2016
Espai CREG a Alimantaria

Presentació oficial de Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016 en el marc de la fira Alimentaria


Espai del CREG "Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016", amb tasts diaris programats 

Taules Rodones d'Experts: 
"Gastronomia i innovació, desenvolupament de nous productes" i "Gastronomia, radiografia d'un sector econòmic estratègic"  

En el marc d'Alimentaria Barcelona es presentarà oficialment, el dimarts 26 d'abril, la designació de Catalunya, Regió Europea de la Gastronomia 2016, que té com a ambaixadora la xef Carme Ruscalleda. 

Així el Departament d'Agricultura, a través de Prodeca, ha creat l'espai del CREG "Catalunya, Regió Europea de la Gastronomia 2016" ubicat a Alimentaria Experience, on diàriament tindran lloc degustacions i tasts per conèixer la gran varietat i qualitat dels productes agroalimentaris catalans.

Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016 és una fita que s'ha aconseguit després d'unir esforços tant de la Generalitat de Catalunya, a través dels Departaments d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, i Empresa i Ocupació, com de les entitats, institucions, agents i personalitats catalanes que van impulsar i van presentar en el seu dia la candidatura.

La Regió Europea de la Gastronomia és una iniciativa, impulsada per una plataforma de regions europees, i administrada per l'Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT), que compta amb el suport de les institucions europees. Es va posar oficialment en funcionament al març de 2015, i té com a finalitat destacar i promoure aquelles regions d'Europa que contribueixen activament en la millora de la qualitat de vida dels ciutadans, posant en valor les diferents cultures alimentàries, l'educació per a la salut i la sostenibilitat, i la innovació gastronòmica.

Catalunya té un ric i extens patrimoni en aquest àmbit, i l'obtenció del reconeixement com a Regió Europea de la Gastronomia 2016 contribuirà a la seva difusió. En aquest sentit, l'objectiu de Catalunya és promoure els productes alimentaris i la gastronomia catalana com a elements essencials de la identitat del país, així com agents clau en la promoció turística, a més de compartir coneixements entre els socis del projecte.

Taules Rodones d'Experts: "Gastronomia i innovació, desenvolupament de nous productes" i "Gastronomia, radiografia d'un sector econòmic"

Entre les activitats de la designació de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia 2016, Prodeca organitza les taules rodones "Gastronomia i innovació, desenvolupament de nous productes" (25 d'abril) i "Gastronomia, radiografia d'un sector econòmic" (26 d'abril) on els expert participants  tractaran els eixos de l'activitat econòmica del sector i la seva innovació, amb l'objectiu de recollir de manera rigorosa i sistematitzada l'opinió dels experts per tal de definir els principals reptes i oportunitats del sector.