Inici | Notícies | Detall de la Noticia

16-05-2018

#CatalanFood, xefs i productes s'alien per mostrar internacionalment la potència de l'agroalimentació catalana

Aquest vídeo, que es distribuirà internacionalment amb les actuacions de la Promotora d'Exportacions Agroalimentàries (Prodeca) del Departament d'Agricultura, compta amb una representació dels cuiners més reconeguts, entre d'altres, dels xefs Ferran Adrià, Carme Ruscalleda, Joan Roca o Paco Pérez

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, a través de Prodeca, ha produït un vídeo que ha de servir per posar en valor el potencial del camp i el producte català en paraules de qui millor ho enarbora -els xefs que el treballen-. Cada una de les 13 personalitats que hi participen i que sumen 26 estrelles Michelin en total, s'ha associat a un producte agroalimentari català del qual parlen en vídeos individuals d'un minut cada un i en una versió conjunta de 5 minuts que resumeix les excel·lències d'alguns dels productes més exportats i valorats de Catalunya.

 

Carles Gaig (Gaig*, Barcelona) per qui el camp català "és un petit continent, amb una gran riquesa paisatgística i diversitat" parla de carn de vedella i aviram; Eduard Xatruch (Compartir, Cadaqués, i Disfrutar**, Barcelona) ho fa sobre l'oli d'oliva "que ens ha marcat la nostra cultura i que deixa sorpresa la gent de fora per la seva xispa"; Joan i Pitu Roca (El Celler de Can Roca***, Girona), lloen respectivament el xai i els vins del territori; Jordi Cruz (ABaC***, Barcelona), destaca el treball comú que "realitzem xefs i productors, per exemple en el cas de la fruita"; la set estrelles Michelin Carme Ruscalleda, parla dels llegums i la "mongeta del ganxet, el nostre caviar blanc", i Sergio i Javier Torres (Dos Cielos**, Barcelona) ho fan sobre la increïble varietat de formatges del territori català. Amb un al·legat al "plaer indiscutible de prendre l'aperitiu amb uns musclos a peu de platja" ens parla de peix el cinc estrelles Michelin Paco Pérez (Miramar**, Llançà)"; Fina Puigdevall(Les Cols**, Olot), relata les bondats del clima "per a l'assecat final dels nostres increïbles embotits"; per en Nandu Jubany (Can Jubany*, Calldetenes) el porc local és protagonista, i el pastisser Christian Escribà, parla de la nostra tradició i l'ús de la xocolata en la creació de "pastissos, gelats, bombons i mil postres més".

 

El que fóra millor restaurant del món durant cinc anys segons The World's 50 Best Restaurants, El Bulli, també participa a #CatalanFood. El seu sumiller,Ferran Centelles, ara a elBullifoundation, realça la versatilitat del cava català, i el seu xef, Ferran Adrià, fa de la part el tot amb un al·legat del pa amb tomàquet: "el plat que millor representa a Catalunya a nivell gastronòmic. Bàsic i espectacular; fàcil i complex. Cada català té la seva versió. És màgic".

 

#CatalanFood s'inclou com una de les propostes del Pla de Gastronomia de Catalunya en l'àmbit d'internacionalització i que persegueix millorar qualitativament la presència de productes agroalimentaris a l'estranger i es projectarà a fires internacionals, missions comercials i altres ocasions d'internacionalització dels productes i empreses agroalimentàries catalanes.