Infografies

L’expertesa de més de 30 anys ens proporciona un profund coneixement del sector agroalimentari català. El nostre objectiu és fer-hi arribar aquest know how a través d’informació actualitzada, d’elaboració pròpia, especialitzada i gratuïta.   

Sota la filosofia de compartir coneixement, posem a disposició dels professionals tota aquella documentació d’elaboració pròpia amb dades enfocades exclusivament al sector agroalimentari.  

Comparativa 1er semestre 2019-20 exportacions alimentació valor i volum

14.09.20

Comparativa 1er semestre 2019-20 exportacions alimentació valor i volum

Valorant la ràtio valor/volum del primer semestre de 2020 respecte al mateix període de l’any anterior, les exportacions agroalimentàries catalanes han crescut un 4,61%, denotant que, en conjunt, s’estan venen els productes amb més valor. 

Exportacions alimentació en valor - 1er semestre 2020 per mesos

14.09.20

Exportacions alimentació en valor - 1er semestre 2020 per mesos

Les exportacions agroalimentàries de Catalunya han crescut un 9,18% en valor i un 4,37% en volum entre gener i juny de 2020 respecte al mateix període de l’any passat, segons els càlculs realitzats a partir de les dades provisionals de l’Agència Tributària. 

Comparativa 1er semestre 2019-20 exportacions alimentació valor i volum per subsectors

14.09.20

Comparativa 1er semestre 2019-20 exportacions alimentació valor i volum per subsectors

Els subsectors que més han crescut en valor durant el primer semestre de 2020 respecte al mateix període de l’any passat són el de la fruita i l’horta (25,28%) i el sector carni (21,66%) especialment el subsector porcí, beneficiat per la demanda de la Xina, i els olis vegetals (11,58%). 

Exportacions agroalimentàries de Catalunya per sectors – 1er semestre 2020

14.09.20

Exportacions agroalimentàries de Catalunya per sectors – 1er semestre 2020

En el primer semestre de 2020 el carni es manté com el primer sector exportador agroalimentari amb un 40,48% del total i un 21,66% d’increment en valor i 6,71% en volum. Està liderat pel porcí, que representa el 27,08% de totes les exportacions agroalimentàries (66,89% del sector carni) amb un creixement del 24,97% en valor i un 7,41% en volum. 

On exportem els productes agroalimentaris catalans– 1er semestre 2020

14.09.20

On exportem els productes agroalimentaris catalans– 1er semestre 2020

Tot i que els principals mercats de destí es mantenen (França, Itàlia, Alemanya, Portugal, Regne Unit i el Japó), destaca la Xina, que el 2019 ja es va posicionar com el sisè mercat de destí incrementant les exportacions agroalimentàries catalanes un 58,29% en valor. Durant el primer trimestre de 2020 ja es va situar com a segon mercat de destí en valor, només superat per França, i en aquest primer semestre de 2020 ha increment respecte al mateix període de l’any passat un 169%. D’altra banda, Catalunya ha incrementat les seves exportacions agroalimentàries a Aràbia Saudita, 43,60%, Líbia (62,19%), al Marroc (49,21%), Vietnam (66,46%), Qatar (65,93%). 

Comparativa exportacions agroalimentàries Catalunya – 1er trimestre 2019-2020

20.05.20

Comparativa exportacions agroalimentàries Catalunya – 1er trimestre 2019-2020

Les exportacions agroalimentàries de Catalunya han crescut un 16,42% en valor i un 4,30% en volum entre gener i març de 2020 respecte al mateix període de l'any passat, segons les dades provisionals de Datacomex, la base de dades del comerç exterior europeu. Caldrà observar les dades del segon trimestre de 2020 per copsar l'efecte real de la Covid-19 en les exportacions. L'estat d'alarma es va decretar el 14 de març de 2020 i, per tant, els efectes en les dades d'exportacions només contemplen la segona quinzena de març.

Comparativa exportacions agroalimentàries Catalunya març 2019 VS març 2020

20.05.20

Comparativa exportacions agroalimentàries Catalunya març 2019 VS març 2020

Comparativa de les dades d’exportació en valor dels diferents subsectors agroalimentaris en el transcurs del mes de març de 2019 i el de 2020. Es conclou que, tot i l’inici de l’efecte COVID-19, les exportacions han augmentat un 18,70%. El subsector que experimenta més creixement és la Fruita i Horta amb un 34,20%, en contraposició al subsector del Peix i Marisc, amb un decrement del 39,65%. 

Exportacions agroalimentàries de Catalunya per sectors - 1er trimestre 2020

20.05.20

Exportacions agroalimentàries de Catalunya per sectors - 1er trimestre 2020

Les dades d'exportació del període gener a març de 2020 indiquen que l'exportació serà un dels elements clau per a la recuperació dels greus efectes econòmics de la COVID-19. També fan palès que l'alimentació és un sector que, en moments de crisi, continua sent motor de l'economia a Catalunya demostrant la seva capacitat de continuar treballant davant l'adversitat. En aquest sentit, en la infografia es destaca que els subsectors que més creixen en valor són el Carni (34,37%), beneficiat per la demanda de la Xina, i la Fruita i Horta (28,31%).

Gastronomia i Educació. Reptes i objectius per a Catalunya

11.05.20

Gastronomia i Educació. Reptes i objectius per a Catalunya

Aquesta infografia identifica els principals desafiaments i metes que l'educació en el sector gastronòmic ha d'enfrontar en els pròxims anys. Informació recopilada de l'estudi “Pla de Gastronomia de Catalunya”.

Gastronomia i turisme. Reptes i objectius per a Catalunya

11.05.20

Gastronomia i turisme. Reptes i objectius per a Catalunya

Aquesta infografia identifica els principals desafiaments i objectius que el sector del turisme gastronòmic ha d'enfrontar en els pròxims anys. Informació recopilada de l'estudi “Pla de Gastronomia de Catalunya”.